info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ak Parti Genelde Lider Yerlerde Neden Yok (5)

Çevre Müdürlüğü Çevreyi Umursamıyor

Birkaç yıl önce Ak Parti Tekirdağ milletvekili Sayın Özlem Yemişçi Ak Parti eski milletvekili ve il başkanı Sayın Ahmet Kambur ile partililerle birlikte Tekirdağ Ticaret ve Sanayi odası meclis başkanı Sayın Mustafa Özden’in işyerindeki toplantı odasında sohbet ederken milletvekil Özlem Yemişçi ile şöyle bir konuşma geçti;
-Sayın vekilim çevre projesinden bahsediyorsunuz E-5 karayolunun yanında bir fabrika arıtma tesisinin 15-20 metre altından atıkları dereye akıtıyor.
-Murat yanlışın var OSB’DEN öncedir o.
-Hayır vekilim. Siz şimdi Çorlu’ya Vakıflar’dan mı gideceksiniz?
-Evet.
-Giderken orada fabrikanın dereye atık saldığını görürsünüz.
--Tamam Murat bakacağım.
Sayın Özlem Yemişçi sözünü tuttu bu fabrikanın fotoğrafını çekti bu dönemin başbakanı Sayın Erdoğan’a kadar ulaştı. Ardından çevre bakanını arayıp Ergenenin halini sordu ve biz de manşetten verdik.
O tarihten bu zamana kadar yıllar geçti ama bu fabrika halen dereye atık salıyor. ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ E-5 KARAYOLUNUN KENARINDAKİ BU ATIK AKAN DEREYİ NASIL GÖRMÜYOR?
Sayın Mustafa Yel’in yöresel bir televizyon kanalında bu dere ıslahıyla ilgili seçim öncesi konuşmasını izlemiştim. Olası bir bakanlık durumunda Mustafa Yel’e bunun hesabını nasıl verecekler?
Muratlı’nın Aşağısevindikli Mahallesi ve Marmara Ereğlisi’ne termik santral yapma çalışmaları var. TARIM BÖLGESİNE TERMİK SANTRAL YAPILMASINA NEDEN KARŞI ÇIKMIYORLAR?
Burada önemli bir hususu dile getirmeden edemeyeceğim; “Aşağısevindikli’ye termik santral yapılmasında sakınca yoktur.” Diye onay veren Muratlı Belediye başkanının imzasını taşıyan belge elimde mevcuttur. Bir belediye başkanı termik santrale karşı çıkacağına onay verdi. Şimdi bu termik santralin “imar planına uygun değildir” gerekçesiyle durdurulması neticesinde yine belediyenin önüne imar planına uygunluk için imzaya gelecek. Belediye onay verirse yapılacak. Vermezse bakanlık onayı gerekecek. Bakalım kim “yapılsın” diyecek? Muratlı’nın idam fermanına kim imza koyacak?
-KOCA MURATLI’DA BAŞKA YER YOKMUŞ GİBİ MESİRE ALANINA ATIK TESİSİ KURULDU. İNSANLARIN PİKNİK YAPIP KAFA DİNLEDİĞİ YERE ATIK TOPLAMA MERKEZİ YAPILDIĞI NEREDE GÖRÜLMÜŞ?BU MU ÇEVRE DUYARLILIĞI?
EĞER DERELER KİRLENİYORSA BUNUN BİRİNCİ SORUMLUSU TEKİRDAĞ ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜDÜR.
SAYIN VALİ ENVER SALİHOĞLU’NA SESLENİYORUM;
SAYIN VALİM SİZ HABERSİZ BASKINLARI ÇOK GÜZEL YAPIYORSUNUZ VE BU KONUDA TAKDİRİMİZİ KAZANDINIZ. GELİN BİR HAFTA SONU BİRLİKTE FABRİKA BASKINI YAPALIM DA SİZE DERELER NASIL ZEHİRLENİYOR CANLI OLARAK GÖSTEREYİM. O ZAMAN ÇEVRENİN NASIL KİRLENDİĞİNİ ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜNÜN BU KONUDAKİ İHMALİNİ GÖRÜRSÜNÜZ.(TABİ BU YAZIDAN SONRA UYARILMAZSA)
O ZAMAN HALKIN GÖZÜNDE KAHRAMAN OLURSUNUZ.