info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ak Parti Tekirdağ`da Muhalefeti Becermek Zorundadır

Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi, Ak PARTİNİN Trakya ve Tekirdağ’da başarılı olabilmesi için, basının uyarı ve haberlerine azami dikkat göstermesi gerektiğini söylemiştim.

Fakat bu konuda henüz çok gerideler. Bazı hususları dile getireyim ve Muratlı’dan başlayayım. 

1-Muratlı’da 2 kilometrelik tren yolunu yer altına alın, hem çevre yolu iyi işlesin, hem şehri Berlin duvarı gibi ikiye ayıran görüntü ve halkın mağduriyeti giderilsin hem de siz de iyi bir adayla en az üç dönem belediyeyi alma şansına kavuşun. 2-Bu bölgedeki fabrikalar, sizin Ergene Islah projenizi takmıyor. Hala dereye fabrika kimyevi atıklarını salıyor. En önemlisi de, Çorlu’daki deri fabrikaları ve Ergene’deki boyahanelerdir. Arıtmaları olduğu halde dereye akıtıyorlar. Geçen karşılaştığım Almanya’da işçi olarak çalışan biri, “ben buraya Alman dostlarımı getirip gösterdim, bu firmalar korkunç cezalar alır ve hepsi kapatılırdı dediler” açıklamasında bulundu. 

2-Süleymanpaşa’da belediyenin işletmesinde vergi kaçırıldığını yazdım, Ankara’ya maliye bakanlığına gönderdim, usulsüzlük hala devam ediyor ve müdahale eden yok.(resim ve video kaydı mevcuttur. 

3-köpekler insanları ısırıyor, dehşet saçıyor, belediyeler bir şey yapmıyor, Ak Partiden kimse bunu gündeme getirmiyor. 

4-Süleymanpaşa-Muratlı-B.Karıştıran yolu asfalt çalışması yapılmıyor, can kayıpları yaşanıyor, kimsenin bu konuda bir şey yaptığı yok. Oysa Ak Parti hükümetinin oy potansiyelini arttıran, duble yollar olmuştur. 

5-Muratlı belediye meclisinde bir karar oylanıyor,CHP meclis üyeleriyle birlikte Ak Parti meclis üyeleri de el kaldırıyor.İki meclis üyesi değişti.İnşallah bu kez muhalefeti becerirler. 

6-Biz yazıyoruz,bilinmeyen ihmal ve sorumsuzlukları gündeme getiriyoruz,Ak Parti yönetiminden de bir tepki gelmiyor.Muhalefeti beceremezseniz,yerelde de iktidar olamazsınız. Rahmetli Ali Kaplan bunu beceriyordu. Atatürk’ün Muratlı’ya gelişini unutan CHP’Lİ VE A.D.D’LİLERE örnek bir misilleme yaptı ve bunu basına taşıdı.

Şimdi yeni yönetim bunu yapacak mı? 

7-Tarım ve hayvancılık yapan Muratlılı vatandaşlar, Büyükşehir tarımsal daire başkanlığından şikâyetçi olup, bu sorunlarına çözüm bulamadıkları için İl tarım müdürlüğüne müracaatta bulunuyorlar ve destek görmüyorlar. Özellikle vefat eden Ak Parti ilçe başkanı rahmetli Ali Kaplan Hanoğlu barajı konusunda vasiyet edip, bu kiralamaya karşı çıkmıştı ama bunu önlemeye ömrü vefa etmedi.

Bu konuda bir mağdur da,şu anda vekaleten ilçe başkanlığını yürüten İsmail Güden olup,o da sera taleplerinde yalnız bırakıldıklarını söylüyor. 
KISACA,BASIN,HALK VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE KOORDİNASYONU SAĞLARSANIZ MUVAFFAK OLURSUNUZ VE MUHALEFETİ TEKİRDAĞ’DA YAPMAK ZORUNDASINIZ. 

FİKİR BİZDEN,KARAR SİZDEN.