info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Aleviler İfade ve Birlik Sorunu Yaşıyor

Bir önceki yazımda, “mum söndü” iftirası ile Alevilere haksızlık yapıldığını, zulüm ve baskı nedeniyle, ibadetlerini mum ışığında gizli yapmak zorunda kaldıklarını ifade etmiştim.

Peki, Aleviler bu iftiraya karşı ne yaptılar? Sadece bu lafı söyleyenlere küfretmekten başka bir şey yapmadılar. Oysa Cem TV’nin yaptığı gibi, Cemevlerine Diğer mezhepten kişileri götürebilirler. 
Gelin bakın biz Cemevlerinde neler yapıyoruz, görün. 

“BİZİM CEM İBADETLERİMİZE BİRBİRİYLE ALACAK-VERECEK HESABI OLUP ANLAŞAMAYANLAR, KÜS OLANLAR GİREMEZ. BİZDE CEM’E GELECEK KİŞİLERİN, “ELİNE, BELİNE, DİLİNE HÂKİM OLMASI LAZIM” DEMELERİ GEREKLİDİR. 

Bir de koltuk sevdası nedeniyle, yol arkadaşlarını, onların deyişiyle Can’larını satanlar da var. Kendilerini oraya getirenleri unutup, koltuk ve para hırsı gözlerini bürümüş insanlar var. Bunlara karşı birlik olamama sorunları var. Siyasi çizgileri belli olup, CHP için çalışan bu insanların, birlik olamama ve güçlerinin önemini kavrayamama gibi bir sorunları var. 

Bu inanç temsilcileri, bir araya gelirken, kendilerini temsil edenler teşrif etmiyorsa, CHP’DEN BAŞKA PARTİ TANIMAYAN BU KESİM, CHP’NİN KALESİ OLAN (YAKINDA BU KAFAYLA AK PARTİYE KALEYİ TESLİM EDECEKLER) TRAKYA VE TEKİRDAĞ’DA, GENEL BAŞKANI ALEVİ OLAN PARTİDEN DESTEK GÖREMİYORSA, ALEVİLERİN DESTEĞİYLE BELEDİYE BAŞKANI OLAN KİŞİYE ÜÇ YILDIR BİR CEMEVİNİ YAPTIRAMIYORSA, SEÇTİKLERİ MİLLETVEKİLİ KENDİSİNİ ORAYA GETİREN TABANI TEK TEK TEKİRDAĞ VE İLÇELERİNİN YÖNETİMİNDEN REFİZE EDİLİRKEN KENDİSİ, “O SİZİN SORUNUNUZ” DİYORSA, BOŞUNA ÇIRPINIYORLAR. ANCAK KENDİLERİ ÇALIP KENDİLERİ SÖYLERLER. 

Siz bir AİHM KARARINI KENDİ PARTİNİZİN 12-0 BELEDİYELERİ KAZANDIĞI TEKİRDAĞ’DA KENDİ PARTİLİLERİNİZE UYGULATAMIYORSANIZ,SEÇTİĞİNİZ MİLLETVEKİLİNİZ, “O SİZİN SORUNUNUZ” DİYORSA VE SİZİN TRAKYA VE BALKANLARI KAPSAYAN TOPLANTINIZA KATILMIYORSA(EMİNİM BİR MAZERET BULMUŞTUR VE BUNU DA ORGANİZASYONU YAPANLAR ANLAYIŞLA KARŞILARLAR) SEÇİM ZAFERİNDE SİZİN PAYINIZ OLMASINA RAĞMEN, EV SAHİBİ ÜNAL BAYSAN’DAN BAŞKA HİÇ BİR BELEDİYE BAŞKANI KATILMIYORSA (KADİR BAŞKAN BİR TESKİ AÇILIŞI OLSA EMİNİM KESİNLİKLE KAÇIRMAZ) BU TOPLANTI DA, AİHM ÇABASI DA BEYHUDE. SİZ KENDİ YANDAŞINIZDAN DESTEK ALAMIYORSUNUZ, SONRA DEVLETE YÜKLENİP DEVLETTEN DESTEK İSTİYORSUNUZ. 

ÖNCE BİRLİK OLUN, SEÇTİKLERİNİZDEN HESAP SORUN, BEĞENMİYORSANIZ, SİZİ TAKMIYORLARSA, MAKAMDAN İNDİRİN, ONDAN SONRA HERKESE KENDİNİZİ İFADE ETMEYE ÇALIŞIN. 

HANİ DİYORSUNUZ YA, “BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM” DİYE, İRİYİ BİLMEM AMA DİRİLİK KONUSUNDA ÜZERİNİZDEKİ ÖLÜ TOPRAĞINI ATAMIYORSUNUZ VE BİRLİK İSE... 
HAK GETİRE… 
SİZ ÖNCE BİRLİK OLUN, SONRA KENDİNİZİ İFADE EDİN. DAHA BİRLİK OLUP KENDİ PARTİNİZE SÖZÜNÜZ GEÇMİYOR, DA HÜKÜMETTEN NE BEKLİYORSUNUZ? 
BULANIK SUDA BALIK AVLIYORSUNUZ. 

İŞİNİZ ÇOK ZOR ÇOOOOK.