info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bayramların da İ...... Ettirdiler

Ben sıra dışı biraz dengesiz, ayarsız bir gazeteciyim.

Hiç bir kamu kurumuna, hiçbir idari yöneticiye, hiçbir yerel yönetim başkanına, hiçbir milletvekiline eyvallahım yoktur. 
Para için kalemimi satmam. 
Sattı diyen karaktersizin de asla peşini bırakmam. 
Sevdiğimi tam severim, yanlış yapanın ucunda ölüm olsa bile peşini bırakmam. 
Kinciyimdir. 
Bu yüzden kimse bana bu konuda bir şey söyleyemez. 
Yazdığım yazıya terso yapanın da peşini bırakmam. 
Seven böyle sevsin, düşman olana hodri meydan.

Konuyu dağıtmadan gelelim bayramlara; BEN HİİÇ BİR PARTİYE ÜYE DEĞİLİM. 
Ak Parti, CHP, MHP ayırt etmeden çoğu zaman, bakanlarla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, il ve ilçe başkanlarıyla Tekirdağ siyaseti üzerine kendileriyle bilgi alışverişimiz olmuştur. 
Gerek Ak Parti gerekse CHP kanadından neden oy kaybettikleriyle ilgili fikrimizi sorduklarında değerlendirmelerimiz olur. Bu bayram da neden kaybettiklerini daha iyi gözlememize neden oldu. 

OKUL YOKLAMASI MI BAYRAM KUTLAMASI MI? 
Daha önce de, gerek bakan veya vekil bazında gerekse il başkanları bazında Ak Parti yöneticilerine neden oy kaybettiklerini açıklamıştım. 
Eğer Ak Parti Tekirdağ’da zirveye çıkamıyorsa, kamuda vazifesini yapamayanı veya yapmayanı kaleme aldığımızda, Ak Parti vekil veya başkanlarının yanlışı düzeltmek yerine, gazetecinin karşısında o kamu mensuplarına cesaret vermelerinden kaynaklandığını söylemiştik. 

Tıpkı Tarım müdürlüğünün Hanoğlu göletindeki kamu zararına ve onbinlerce balık ölümlerine soruşturma dahi başlatılmaması gibi...(üstelik 15 Temmuz şehidi eski Ak Parti ilçe başkanı Ali Kaplan’ın vasiyeti hiçe sayılarak) 30 Ağustos bayramında da, tören bittikten sonra, Muratlı kaymakamlık kutlama davetinde hem protokol olarak davet edilip, aynen okul yoklaması gibi, tek tek isimleri okunanın kaymakamın elini sıkmak için kabulünü beklemesi, gelen bazı siyasi parti temsilcisi, basın mensubu, sivil toplum kurumu temsilcilerinin isimleri okunmadığı için kaymakamın makamına girmeden geri dönmesiydi.  

Bu duruma kaymakam da şaşırdı ama iş işten geçmişti. 
Dönen dönmüştü. 
Daha önce de yazı işleri müdürlüğünün aynı şeyleri yaptığını, bunun da halk nezdinde hem kaymakamı hem de hükümeti mağdur ettiğini yazmıştık. 
Ama Mahmut Hersanlıoğlu’ndan sonra, yazı işleri müdürü kendi başına protokol uygulaması yapmaya, insanları sınıflandırmaya devam etti. 

CHP TEKİRDAĞ’DA BAYRAMDA DA KAYBETTİ 
Ben halen bu CHP’NİN Tekirdağ’daki stratejisini anlamış değilim. 

- BAYRAMLAR DOSTLUĞUN, BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN PEKİŞMESİDİR. SİYASİ ARENA DEĞİLDİR. 
- TEKİRDAĞ VALİSİ TÜM TEKİRDAĞ’IN VALİSİDİR. ONA VE MAKAMINA SAYGI ŞARTTIR. 
- Sayın Mustafa Yel’e bir soru sordum; “Sayın vekilim, Tekirdağ’da hiçbir bayramda 6 milletvekilini bir arada göremedik. Neden? 
- “Başka programları vardır” -Sayın Ayşe Doğan’a da bir soru sordum; “Sayın vekilim, iki bayan vekilimiz var, diğerini göremedik?
- “ Candan arkadaşımın işleri, programı vardır” - İki vekil de çok mütevazı. Demek ki CHP MİLLETVEKİLLERİ ÇOK MEŞGUL VE PROGRAMLARI YOĞUNMUŞ. Ne hikmettir ki, sosyal medya sağ olsun, Valilik bayramlaşmasından birkaç saat sonra, partili bayramlaşmasında gördük. 

CHP il başkanı Recep Ökten ve CHP Süleymanpaşa ilçe başkanı İlker Yağcıoğlu’ndan başka, Tekirdağ’da hiç mi CHP’Lİ YOK? Hadi basına saygınız yok, Tekirdağ halkına da mı saygınız yok? 
Nerede belediye başkanları? 
Nerede ilçe başkanları? 
Nerede milletvekilleri? 
Neden soruyorum ki, tabi ki seçimler yaklaşırken, seçilmek için kulis peşindeler. 

ÖNCEDEN HALKIN İÇİNDE MASALAR KURULUR, CÜMLETEN BAYRAMLAŞILIRDI. 
ŞİMDİ PARTİLERDE BAYRAMLAŞIYORLAR. HALKÇILAR CANIM. BAYRAMLARI DA (İ –F-L-A-S) ETTİRDİLER 

YAZIK, ÇOK YAZIK.