info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bir Yıldır Bir Musluğu Takamadılar

Şimdi çıkıp da bazı yalakalar veya dışardan ahkam kesip kendini bir halt biliyor sananlar, “hep belediyeyi eleştiriyorsun hiç kamu kurumlarını yazmıyorsun” veya “hep kamu kurumlarını yazıyorsun, belediyeye gelince yazmıyorsun” gibi ukala yorumlar veya düşünceler beslemesin.

Artık iki kere ikinin dört değil, yirmi iki ettiği bir çağda yaşıyoruz. Eğer siz defalarca yazmama, Çınaraltı esnafının defalarca bana söyleyip haber yapmama vesile olmasına rağmen, bir hayratın musluğunu takamıyorsanız veya takmıyorsanız, vatandaş da ben de bunda art niyet ararız arkadaş. 

Altı üstü bir musluktan ibarettir. 
Gelelim hizmete veya haber konusuna; 
Muratlı’da TESKİ ŞUBE MÜDÜRÜ VATANDAŞIN TALEBİNE KARŞILIK KOCA OKUL YOLUNU KAZIYOR,60 METRE SU BORUSU DÖŞÜYOR, ÜZERİNİ KAPATIP ÜSTÜNE ÜSTLÜK BİR DE KOMPLE O BÖLGEYİ PARKE TAŞLARI DÖŞEYEREK TERTEMİZ YAPIYOR, SÜLEYMANPAŞA’DA ÇINARALTI MEVKİİNDEKİ HAYRİYE HATUN HAYRATINA BİR MUSLUK TAKAMIYORLAR. 

Artık siz buna umursamazlık mı dersiniz, sorumsuzluk mu dersiniz, vazifeyi suiistimal mi dersiniz (artık vazifeyi suiistimal değil görevi kötüye kullanma sayılıyor. Yasa değişti) yoksa vatandaşın şikayetini kale almamak mı dersiniz sizin bileceğiniz. 

Alın size güzel bir örnek; 
TESKİ’DE il özel idareden gelme memur da var, bir sürü sırf partili diye istihdam edilen de… 
Alın size basit bir musluktan örnek; Milyonlarca liralık bütçe, yüzlerce çalışan olan Süleymanpaşa’dan bir musluğu yapmıyorlar, diğer taraftan aynı kurumun bir başka ilçe şubesinde, Süleymanpaşa’nın bir ayda yapacağı işi bir günde yapan bir müdür var. 
Bana yanlı yazıyor diyen zavallılara ancak gülerim. 
Atalarımız çok güzel söylemiş, “bekara karı (özür dileyerek belirteyim deyimde karı geçiyor kibarcası eş diyelim) boşamak kolaydır” derler. 
Evlenince eşleri olmayınca ancak omlet yapıp yiyebilirler. 
Süleymanpaşa’nın çalışkan TESKİ EKİBİNE ARZ OLUNUR. 
Hani bir söz var ya, denizi geçip derede boğulmak diye… 
belki devasa tesis yapabilirsiniz, derin deşarj kuyuları açabilirsiniz, tebrik ederim ama bir musluk yapmadığınızda bu vatandaş adamı vezir de eder rezil de. 

ANLAYANA…