info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bu Klişe Sloganları Artık Kimse Yemiyor-1

Bu yazıyı yazmam belki bir şeyi değiştirmez ama Elmas Balım isimli Süleymanpaşa esnaflarından bir arkadaşın sitemi beni bu yazıyı yazmaya mecbur etti.

Elmas Bey çok dertli olarak bir sitemde bulunmuş. Süleymanpaşa’da Atatürk’ün ölüm yıldönümü 10 Kasım’da, Süleymanpaşa belediyesinin sirenlerinin duyulmadığını, saygı duruşu ve İstiklal Marşında kimsenin duymayıp yürüdüğünü,10 Kasımın Cuma gününe gelmesi münasebetiyle Cuma hutbesinde Atatürk ve silah arkadaşlarına bir dua hutbesi duymadığını söylüyor ve Süleymanpaşa’lı yetkilileri Atasına şikâyet etti. 

Ben de her şeye maydanoz olduğum gibi buna da maydanoz olmazsam hatırım kalır. 
SİZ MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİ OLAMAZSINIZ. 

Şu sıralar sosyal demokrat olduğunu iddia eden birçok kişi, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve Türkiye Laiktir Laik kalacak” diye slogan atıyor. 
Sizler Mustafa Kemal’in askerleri olamazsınız. 

Çünkü; Mustafa Kemal’in askerleri vatan için şehit oldu. Büyük önder, “size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” dediğinde, bu büyük yürekli daha bıyığı terlememiş 15’lik vatan evlatları şahadete koştular. Sizler gibi,sadece özel günlerde sosyal medyada resmini koyup,onun kurduğu partide kendi partili arkadaşlarına sataşmadı,dedikodu yapmadı, “koltuk sevdası için her şey mubahtır” demedi,din,dil,ırk,mezhep ayrılığı yapmadı. 

“Allah’ın yarattığı her kul gök kubbe altında eşittir” dedi. Eğer bu dönemde sizleri görebilseydi,29 Ekim Cumhuriyet bayramında 192 bin kişilik Süleymanpaşa’da, KURDUĞU CUMHURİYETİ EMANET ETTİKLERİNİN SOSYAL MEDYADA PROFİLİNE FOTOĞRAFINI KOYUP, CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNDE 2-3 BİN KİŞİNİN OLDUĞUNU GÖRSE HALİNİ GÖRÜNCE, “BEN CUMHURİYETİ BUNLARA MI EMANET ETTİM?” DER MİYDİ? Muratlı’da adını taşıyan Atatürkçü düşünce derneğinin kermes yapmayı, gezilere gitmeyi unutmazken, bu yüce önderin 3 Haziran’da Muratlı’ya gelişinin yıldönümünü unutur muydu? 

Atatürkçü belediyenin, Atatürk’ün Muratlı’da misafir olduğu evin görevlisini dahi alıp, Atatürkçülüğünü böyle gösterdiğinde ne düşünürdü? Atatürkçü Süleymanpaşa belediyesi ve Büyükşehir belediyelerinin, Atatürkçü CHP’lilerin ve milletvekillerinin harf devrimi ve Tekirdağ ziyaretinin yıldönümünde, sahil dolgu alanında bulunmaya bile tenezzül etmemesi hakkında ne düşünürdü?

(Kadir Albayrak hariç.Çünkü o bu tip organizasyonlara özen gösteriyor) ADININ VE RESMİNİN OLDUĞU ÜRÜNLER ÜZERİNDEN TİCARET YAPILDIĞINI, KAZANÇ AMACIYLA MEDYADA KULLANILDIĞINI GÖRSE İÇİ SIZLAMAZ MIYDI? Evet, beyler, siz asla Atatürkçü olamaz, şekilci olursunuz. Atatürk’ün değerlerine, maneviyatına, ilkelerine sahip çıkmayan, bölünen, ayrıştırılanlar olarak asla Mustafa Kemal’in askeri olamazsınız. 

Yüce önder size asker olup savaşmayı değil, muasır medeniyet seviyesinin üstünde olmak için bilim, ilim ve etik anlamda değerlere önem veren insanlar olsun ve mirasına sahip çıksın isterdi.Önce partiniz içinde birlik,beraberlik ve dayanışma içinde olun,sonra ATANIN İZİNDE OLUN. Ha bir de değerlere sahip çıkmak derken hani, “t”ürkiye Laiktir Laik kalacak” diyorsunuz ya,kimsenin Laikliği kaldırma gibi bir davranışı ve gücü olmaz.Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması olup,anayasa ile tescillenmiştir.

Türkiye Laik olamaz ama Laiklik ilelebet var olacaktır. 
Bu sadece ortamı germek ve şovmenlik yapmaktır. 
 SONRAKİ YAZIM;BU KLİŞE SLOGANLARI ARTIK KİMSE YEMİYOR -2 

Tekbirin anlamı nedir nerede kullanılır?