info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bu Nasıl Darbe

Türkiye bugün bir komediye sahne oldu.

Biz 12 Eylül darbesini gördük. O zaman Türkiye’nin her sokağında askeri jeepler, tanklar, askerler kimseye nefes aldırmıyordu. Hiç bir devlet üst düzey yetkilisi bırakılmadan toplanmış, hiçbir yayın yapılmıyordu. 

Babam o sırada koruma reisinin evini yapıyordu. Geç kaldığı ve sokağa çıkma yasağı olduğu için, babamı almışlar, üzerinde kimliği olmadığı için tutuklamışlardı. Babamı bulup kurtarmak için sabaha kadar mücadele etmiş ve çok zor muvaffak olmuştum. Gelin görün ki, söz de darbede, biz düğünden gelirken hiç kimseyi görmedik. 

Ne bir polis, ne de bir asker karşımıza çıkmadı. Hatta düğün evine bile gelinmedi. Bir avuç asker, Ankara ve İstanbul’da köprü kapatmış, tanklar gezdirmiş, masum insanlara ateş açmış, ülkenin başkenti üzerinde savaş uçağı uçurmuş. 

Bu nasıl darbe? 
- Darbede eşzamanlı olarak televizyona, meclise, ülke yöneticilerine baskın düzenlenip tutuklamalar yapılır. 

Bunlar hep böyle oldu. Bir avuç asker yol kapatıp, sivile ateş açmaz. Televizyona ve milletin meclisine uçak ve helikopterle bomba atmaz. O mecliste her partiden milletvekili var. O sokaklarda, köprüden geçenlerde, her partiden insan var. 

Askeri darbede, tüm kanallar kapanır. Kanallar bir kapanıp bir açılmaz. Terör eyleminde bile kapanan sosyal ağlar, kesintisiz devam etmez. 
BÖYLE DARBE OLMAZ. 
NEYDİ BU ŞİMDİ? 
BİR BİLEN VAR MI? 
BİLEN VARSA, NE OLDUĞUNU ANLAYAN VARSA, BİZE DE SÖYLESİN. 

BU NASIL DARBE ?????????????