info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bu Nasıl Hizmet Yağmuru

Büyükşehir belediye başkanı Sayın Kadir Albayrak’ın Muratlı Sanayi sitesindeki TESKİ kanalizasyon töreninde söylediği “hizmet yağmuru sürecek” sözünü hala bekliyorum ama TESKİ’nin  Tekirdağ’a hizmet anlamında bir şey vereceğini zannetmiyorum.Öncelikle yapılanma sürecinde bizlerden haksız yere gasp edilen fazla ücret için BİMER’in ardından tüketici hakem heyetine de şikayette bulundum.Bedeli küçük olabilir ama gerekirse insan hakları mahkemesine kadar gideceğim.Gelelim hizmet yağmuruna;
 
Öncelikle Kadir başkanın gayret ve hizmet mücadelesini takdir ediyorum.Gerçekten TEKİRDAĞ  için bir şeyler yapacağına inanıyorum.(siyaset gömleğini çıkararak tüm Tekirdağ’ın belediye başkanı olduğunu söylemesine rağmen siyasi polemiğe girmesi üzücüdür.) Her zaman kendisine inandım ve inanmaya devam edeceğim.Çünkü kendisi hizmet adamıdır.Fakat maalesef adaylığında iki kişiyle yola  çıkmış olan bu değerli insan hala iki kişinin desteğinden başkasını bulamamış gibi görülüyor.
 
Muratlı sanayi sitesi kanalizasyon töreninde kurban kesilmesi aynı şekilde Yeşilsırt mahallesindeki kısacık yol için de kurban töreni yapılması halkın tepkisini çekmiştir.Fakat edindiğim bilgilere göre Kadir Albayrak bu kurbanları azad ettiğini söylemesine rağmen yüklenici firma kesmiştir.Yapmayın Kadir başkana zarar veriyorsunuz.
TESKİ üzücüdür ki hizmet anlamında yetersiz kalmıştır.Kazdığı yerleri kapatma konusunda ihmalkardır.Sanayideki törenden birkaç gün sonra Aşağısevindiklispor gecesinde araç sahipleri gece zor anlar yaşadı.Turan mahallesindeki kanallarda çökme oluştuğu söylendi.İstanbul’da geçtiğimiz yıllarda katıldığım yerel idareler sempozyumunda belediye sınırları içindeki yolda çalışma yapan kurumların kazdıkları yerleri asfaltlamak veya bedelini belediyeye ödemek zorunda olduğunu söylediler.Bunu Muratlı’da yaptılar mı?
 
-Muratlı Anadolu lisesininden okul yoluna foseptiğin aktığını aylar önce yazdım.Ama hala bu foseptik akmaya devam ediyor.Pisliği de kokusu da devam ediyordu.Teski’DEN Sayın Halim Orta döneminde günlük olarak atık suyun alınmaya başlandığı iletilmişti.(bu yazıdan bir hafta önce kontrol ettim.)Böyle bir ortamda TESKİ müdürü çocuğunu okutur mu?
-Sıra dükkanlar mevkiindeki ATIL durumdaki su deposunu yıllardır dile getiriyorum.Tehlike  sinyalleri veren eski bir su deposunun yıkılması bu kadar mı zor?
-Yeşilsırt mahallesinin dereye akan foseptik sorunu çözüldü mü? Yine aynı yerdeki tren yolu köprüsü üzerinden akan suyun yola akmasını önlediler mi? (o akan su yeni asfaltı da bozar.)
-Eski TESKİ Genel müdürü Sayın Halim Orta güzel bir çalışma yapmış ve bazı kuyuların analiz raporlarını bizlere sunmuştu.Başta Aşağısevindikli’deki kuyulardan olmak üzere tüm ilçelerin analiz raporları ne durumdadır? 
Yoğunluktan dolayı yaklaşık 15 gündür bu yerleri incelemelerde bulunmadım.Umarım TESKİ beni utandırır.TEMİZ BİR TEKİRDAĞ İÇİN EL ELE BASIN VE YEREL İDARELERLE ÇÖZÜM ÜRETME ARZUSUNDAYIM.UMARIM BU
 
YAZDIKLARIMA BİR CEVAP GELİR.
 
AMACIMIZ AYNI;TEMİZ SAĞLIKLI GÜVENLİ YAŞANABİLİR TEKİRDAĞ.ÇÜNKÜ BU ŞEHİRDE BİRLİKTE YAŞIYORUZ.