info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bu Nasıl Mavi Bayrak Tekirdağ (B.K.) Kokuyor

Bu Nasıl Mavi Bayrak Tekirdağ (B.K.) Kokuyor

Bu yazıyı yazdığımın bir gün öncesinde, sözde uluslararası olan ve Macar misafirlerimizden başka kimseyi görmediğim 53.Tekirdağ Kiraz festivalinin “Macar günleri” programına katılmadan önce, harika bir sahil olan Tekirdağ (ben Süleymanpaşa ismini sevmiyorum) sahil festival alanına gitmek için Atıcılar iş merkezi önünde araçtan indim. 

BÜYÜKŞEHİR OLMUŞ, AVRUPA KENTİ TEKİRDAĞ’IN GÖBEĞİNDE, TAŞMIŞ FOSEPTİK ATIKLARI VE KANALİZASYONDAN FIRLAMIŞ HALK ARASINDA (PATKAN) DENEN FARE LEŞLERİYLE KARŞILAŞTIM. 

Esnaf, işyerlerinin kapılarını kapatmıştı. Asfalt yolun üzerinde sarı sarı (B.KLAR) yüzüyordu. Hemen önünde, vatandaş lokantaya yemek yemeye gelmişti ama o kokudan nasıl yemek yiyeceği tartışılırdı. 

Ardından sahil festival alanına geldim ama burada da kokudan durabilmek mümkün değildi. Stant açan dernekler, devasa çadırların içinde sudan geçmek mümkün olmadığı gibi, bu sularda da aynı koku mevcuttu. 

Denize bakınca kanımın bedenimden çekildiğini hissettim. Çünkü denizin açık denize olan yaklaşık 500 metre mesafesi sapsarı olmuştu.yiyecek alanlarının bulunduğu,yerin hemen dibinde,denize adeta fışkırırcasına,tam da basının kalbinin attığı basın ilan kurumu önündeki foseptiklerin geri kalanı,yer altı kanalizasyonu ile buradan akıyordu. 

Düşünün EY AVRUPALI TEKİRDAĞLILAR, ŞEHRİN GÖBEĞİNDE,(ULUSLAR ARASI) FESTİVAL ALANINDA, RAMAZANDA AFFEDİN AMA KÖFTE, DÖNER VE BİLİMUM GIDA SEYYAR LOKANTALARININ OLDUĞU YERDE, DENİZE (B.K) AKIYORDU. 

Macar günü etkinliğine katıldım, Muratlı’ya geldim ama bu koku burnumdan bir türlü gitmedi. 
Hatta aradan bir gün geçmesine rağmen hala o kokunun etkisi altındayım. 

TEKİRDAĞIMIZIN 4 İLÇESİ MAVİ BAYRAK ALMIŞ.
 TÜM TEKİRDAĞ MAVİ BAYRAĞA KAVUŞACAKMIŞ. 
MAVİYİ BİLMEM AMA SARI RENGE KAVUŞTUĞU KESİN. OLMADI, AVRUPA ŞEHRİ, ULUSLAR ARASI FESTİVAL ŞEHRİ TEKİRDAĞ’A BU (B.K) KOKUSU YAKIŞMADI.