info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bu Utanç Hepimizin

Muratlı'nın Bir Otogarı Bile Yok

Bir kişi Süleymanpaşa’ya gelerek arkadaşıyla buluşmak istediğinde, aralarında şöyle bir konuşma geçer; 
-Ben otogara geldim. Senin yanına nasıl geleceğim? 
-Oradan halk otobüslerine bin,7 numaraya-8 numaraya bin, ben seni şu durakta karşılarım. 

Muratlı’ya gelecek olan biri ile Muratlılı arasında ise şöyle bir konuşma geçer;
-Ben Muratlı’da otogarda indiğimde nereye geleceğim? 
-MURATLI’NIN OTOGARI YOK Kİ… MİNİBÜSLER DE GELEMEZ. ÇÜNKÜ, OTOGAR OLMADIĞI İÇİN, MİNİBÜSLERİN DURAK YERİ DE ÇARŞIDA BELEDİYENİN YANINDA. 30 BİN NÜFUSLU MURATLI’NIN BİR OTOGARI BİLE YOK. 
BU BİZİM İÇİN UTANÇ KAYNAĞIDIR. 

Rahmetli eski belediye başkanımız Sayın Salim Malcılar döneminde, Muratlı belediyesinin bulunduğu yer otogardı. Bu otogarın yerine, ilk defa temelden bir belediye binası yapıldı. Otogar da, şimdiki Muratlı Park’ın olduğu yere yapıldı. Şimdiki pek kullanılmayan Bülent Ecevit parkının olduğu yerde de devasa bir parkımız vardı. Zaten ne yapıldıysa, kalıcı olarak tüm her şeyi Rahmetli Salim Malcılar yaptı. 

O günden bu güne, seçilen belediye başkanı döneminde bir çivi çakılmadı. Ha pardon, bir çivi çakıldı. O da DEVLET TARAFINDAN bir kapalı spor salonu yapıldı. Muratlı’nın asla çalıştırılmayan otogarı, otogar haricinde her şey oldu. Hatta bir de girişe görevli diktiler, giren araçlardan para almak için fakat bu otogar, LUNAPARK OLDU, ARAÇ MUAYENE İSTASYONU OLDU, İTFAİYE YERİ OLDU AMA BİR TÜRLÜ OTOGAR OLAMADI. 

Bundan taşımacılık kooperatif ve şirketleri de rahatsız. Neticede, hiç otogara gitmeseler de, her ay bunlardan bir ücret alınıyor. Şu an bu ücretin menşei aklımda değil ama, bu kullanım veya işgaliye ücreti olabilir. Emin değilim. Emin olduğum, otogarımız olmasa bile, araç firmaları para ödüyor. Pardon, şimdi belediyenin hakkını yememek lazımdır. Şu an bir hizmet yapma aşamasındalar. 

Çalışmayan otogarın iki tuvaletini yenileme kararı almışlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Muratlı için büyük hizmet. Malkara belediye başkanı Sayın Ulaş Yurdakul, tüm mesaisini Malkara için harcıyor, milyon liralık yeni otogar için kolları sıvadı, biz de iki tuvaletin bakım kararını aldık. Çalışıyoruz vesselam. 
EY MURATLI HALKI, BU AYIP HEPİMİZİNDİR. 
SİZ SİYASETÇİLER GELDİĞİNDE, GEREK YEREL GEREK GENEL SEÇİMLERDE SADECE MİLLETVEKİLİ VE SİYASİLERİN PEŞİNDE BİR YERLERE GİRMEK İÇİN TORPİL ARAMA TELAŞINA DÜŞERSENİZ, “BENİM ŞU KADAR OYUM VAR,BEN ŞUNLARI İSTİYORUM,YOKSA BAŞKA PARTİYE OY VERECECEĞİM” DİYEREK MURATLI’NIN SORUNLARINA GÖZLERİNİZİ KAPARSANIZ,MURATLI’YA GELEN BİR DOSTUNUZUN BİR OTOGARI BİLE OLMAZ.BU UTANÇ HEPİMİZİN.