info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Büyükşehir Fen İşlerinde Şimdi Ne Olacak

Sonunda beklenen oldu, büyük bir yanlışa son verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire başkanı Sayın Oktay Çolpan, görevden alınmıştı. Ama öyle bir yanlışa imza atılmıştı ki, nihayet bu yanlıştan yaklaşık on gün önce dönüldü. Siz bir fen işleri daire başkanını görevden alıyorsunuz, aynı şahıs bu birimde danışman olarak çalışmaya devam ediyor. Böyle bir şey nasıl olabilir anlamış değilim. Bir insan görevden alınmışsa, başarısız olduğu veya herhangi başka bir problemden görevden alınmıştır. Görevden alınan bir kişi, aynı birimde nasıl danışmanlık yapabilir? Ayrıca bir de, “İnanlı çeşmesini iyi yapın, benim eşimin köyü orası” gibi bir duyum aldım. Bizim torpilli işe ihtiyacımız yoktur. 

Sayın Kadir Albayrak, binlerce kişinin huzurunda bu mesire alanının talimatını vermiş. YAPMAK ZORUNDASINIZ. Sayın Çolpan neden başarısız oldu? Ben Muratlı-Yeşilsırt mahalle muhtarıyla makamına gittiğimde, masasını göstererek, “Ben prensipli ve düzenli biriyim. Masamdaki düzenden görebilirsiniz. Gereken her şey yapılacak” demişti.Oysa,bu başkan Muratlı ve diğer yerler için işini yapmadığı gibi,benim yazı yazmamı engellemek için,ilçe başkanından,muhtarlarından,belediye meclis üyelerinden gazeteci meslektaşlarıma kadar araya insan koyup,bir yemekte çözüme kavuşturmayı önermişti.

Ben yemek masasında iş konuşacak gazeteci değil,hizmet ile cevap verilecek kişiyim.Eğer siz gerçekten hizmet etmeyi düşünseydiniz,açar telefonu, “Murat kardeşim,şöyle şöyle,şu program dahilinde yapacağız” derdiniz.Arayıp konuşamayacak kadar hizmete meyil yokmuş demek.Neyse o geldiği yere döndü(gerçi artık Çorlu’da da bir ofisim var.Burada da takibe devam edeceğim) Bundan sonra Büyükşehir Fen işlerinin çalışmalarında yeni başkan nasıl davranacak göreceğiz. Açıkçası yeni başkanı da samimi bulmadım. Sayın başkana ulaşmak mümkün olmuyor. Haber ilettik, bize sabit telefondan sekreter aracılığıyla dönüyor. Bu bana hiç samimi gelmedi. Hizmet için uyumlu çalışmak isteyen, açar özel telefondan, halkın fen işleri sorunlarına karşı uyumlu karşılıklı çözüm için konuşur. Kontör gitmesin diye kurumun telefonundan arıyorsanız, sıkıntı yok başkan. 

Çağrı atın, biz ararız. 

GELELİM SORUNLARA;
-Bir an önce, Muratlı-Aşağısevindikli yolunu inceleyin ve gerçek asfalt nasıl olur görün.Bu yolun mimarlarından belki Mustafa Yel veya Metin Arıcı ile görüşmek istemeyebilirsiniz ama,Kemal Kutlu ile görüşerek AYNI SİSTEMDE YOLUN YUKARISEVİNDİKLİ VAKIFLAR ARASINA YAPILMASI İÇİN BİR AN ÖNCE ÇALIŞMALARA BAŞLAYIN.AKSİ TAKDİRDE BU YOLDA OLUŞACAK İLK KAZADA HEM HABER HEM KÖŞE YAZISI OLARAK SİZİ MİSAFİR ETMEKTEN ONUR DUYARIM. 

-Muratlı’nın Yukarısırt, Aydınköy, Müsellim, Balabanlı, Kırkkepenekli ve diğer yollarını tamamlayacak mısınız?(Kadir başkan karayolları standardında demişti. Yani, Aşağısevindikli-Yukarısevindikli arası yol gibi) -Sayın Oktay Çolpan, önemli bir turizm merkezi olup, her yıl Ihlamur Şenliği yapılan Şarköy-Beyoğlu köyü(mahallesi) ne 5 kilometre yol ve maliyeti 5-10 bin lira olan köprüyü yapmadı. Bu vazifeyi suistimaldir. Siz bu yolu şenlik zamanına kadar tamamlayacak mısınız? 

-Muratlı İnanlı mesire alanı neredeyse bir yıl olmasına ve Hıdrellez şenliklerine az bir zaman kalmasına rağmen, ne zaman bitecek? -Muratlı-Yeşilsırt mahallesine Çolpan’ın yaptığı yol, şimdiden çökme ve çukurlara neden oldu. Siz bu yolu KADİR BAŞKANIN SÖZ VERDİĞİ HALE GETİRECEK MİSİNİZ? Muratlı’nın ana caddesine dökülen asfalt, tam bir facia oldu. Hem sağlıksız hem de daha şimdiden delik deşik oldu. Bu yola asfalt değil, beton yol olur. Bu konuda gerekeni yapacak mısınız? 

SON SÖZ; Sayın başkan, beklentilerimiz çok. Eğer görevinizi layıkıyla yaparsanız, başımızın tacısınız. Yok yapmaz, bizleri Sayın Çolpan gibi ilçe başkanlarıyla, meclis üyeleriyle muhatap ederseniz, ulaşılmaz olup, bizi kurumun telefonundan sekreter vasıtasıyla ararsanız, bu köşeye sizi çoook misafir ederiz. Görevinizi yapın, biz de, “işte yeni fen işleri daire başkanı çalışıyor, tebrik ederiz” deriz. 

Yapmazsanız da bu size kalmış. Hayırlı ve muvaffakiyetli görevler dilerim. Allah utandırmasın, başarılar.