info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Çevre ve Sağlık Müdürlüğüne İhbarımdır

Birkaç yıl önce, dönemin Tekirdağ Ak Parti milletvekili ve şu an Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın danışmanı olan Özlem Yemişçi ’ye, hükümet olarak derelerin ıslahı için büyük çalışma ve emek harcamalarına rağmen, fabrikaların halen dereye atık saldığını söylemiştim.

Benden detay isteyince, fabrika ismi vermiştim ve o da o fabrikadaki usulsüzlüğü fotoğraflayıp, dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a söylemiş, Başbakan bizzat Sayın Bakan Veysel Eroğlu’nu arayarak duruma müdahale etmişti. Aradan yıllar geçip Sanayi Sakanı Sayın Faruk Özlü ’ye bir süre önce, Tekirdağ Çevre müdürlüğünün fabrikaları denetlediği söylense de, bu fabrikaların özellikle gece, hafta sonları ve tatil günlerinde kimyevi atıklarını dereye saldığını söylemiştim.  

Sayın Bakan Faruk Özlü de bana bana kartını vererek böyle bir durum olduğunda bizzat aramamı ve fotoğraflayarak mail atmamı istemişti. GELELİM BUGÜNE; Geçtiğimiz hafta, Muratlı Sanayi sitesinden, Aşağısevindikli kavşağına kadar olan fabrika kanallarını inceledim. Bu fabrikalardan akan zehirleri bizzat görüntüledim. Ardından Muratlı mezarlığının altında ve hemen Muratlı OSB’NİN YANINDA BULUNAN DEREYİ GÖRÜNTÜLEDİM. Ardından hemen orada, Ak Parti Milletvekili Sayın Mustafa Yel’i aradım. 

Bu aramadan öğrendim ki, birileri sayın vekili yanlış bilgilendirmiş. Sayın YEL bana OSB’NİN faaliyete geçtiğini ve bu bölgede bulunan Fabrikaların, arıtmaya bağlandığının kendisine bildirildiğini söyledi. Şimdi soruyorum; -Sayın Mustafa Yel’i yanlış bilgilendirenler kimler? -Eğer OSB faaliyetteyse ve Muratlı çevresindeki firmalar atıkları OSB arıtmasına bağladıysa, kaçak çalışan firmalar hangileridir? 

- Eğer OSB arıtma faaliyetteyse, bu firmaların OSB’YE kayıtlı olduğu halde neden arıtmasını bağlamadığını bilen var mı? 
- Dereye ve Süleymanpaşa ile Karıştıran güzergahını her gün kullanan binlerce aracın bulunduğu asfalt kenarındaki zehir atıklarını Çevre müdürlüğü görmüyor mu? 
- Eğer şikayetler bana kadar geldiyse, Çevre ve sağlık müdürlüğü bu zehir atıklarını nasıl bilmiyor? 
- Çevre ve Sağlık müdürlüğünün OSB altındaki akan zehirden haberi var mı? 
- Muratlı’da özellikle bu dere kenarındaki yerleşim yerlerinde kanser oranında artış olup olmadığı biliniyor mu? 
- Bu zehir adeta faaliyete geçen bir volkan gibi kaynarken ve kokusu bütün Muratlı’yı sararken, hiçbir yetkilinin haberinin olmaması mümkün mü? 
- ÇEVRE VE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ, BENİM YAZIMI İHBAR KABUL EDİP, BU KAÇAK ATIK SALAN FİRMALARI TESPİT EDİP, CEZAİ İŞLEM UYGULAYIP, BU ZEHİRİN BİZZAT TEMİZLENMESİ İÇİN BİR GİRİŞİMDE BULUNACAK MI? 
- YOKSA BAŞBAKAN YARDIMCISI SAYIN ÖZLEM YEMİŞÇİ VE SANAYİ BAKANI SAYIN FARUK ÖZLÜ’YE BİZZAT BEN Mİ BİLDİREYİM? 

BEN AKŞAMLARI ZEHİR SOLUMAK İSTEMİYORUM.