info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Chp Tekirdağda Eriyor, Kılıçdaroğlu Seyrediyor 2

CHP Muratlı teşkilatı, 90 dakikayı bitirmiş, artık uzatmaları oynuyor.

Ali Çoban zamanında sürekli çıtayı yukarı taşıyan ekip, ilçe başkanı değişiminden bu güne yavaş yavaş partideki üyeleri küstürmeye doğru gidiyor. 

Eğer alternatif bir sol parti olsa, üye sayısının yarısı istifa edecek. Muratlı’da belediye binası artık CHP ilçe binası haline gelmiş. Türkiye’nin hiçbir yerinde, neredeyse her gün belediyede bulunan bir ilçe başkanı ve kadın kolları başkanı yoktur. Belediye halka ait bir hizmet birimidir. İlçe başkanlarının çalışma alanı değildir. Kadın kolları başkanını bizzat seçtiren belediye başkan yardımcısının, sürekli makamında kahve içip sohbet etme yeri değildir. 

Zaten Başkan yardımcısı kendi kendini bitirmeye başladı ve Nebi Tepe’nin ne kadar bu duruma seyirci kalmaya devam edeceği merak ediliyor. Siz belediye başkan yardımcılığınızda iş yapmak yerine, siyasetçi gibi, muhalefet yapmak isteyeceksiniz, ülkenin Cumhurbaşkanını hedef alan paylaşımlar ortaya çıkacak,(bir an paylaştığını söyleyecek ve partililer tarafından kahraman olacak zannettim ama kendi kendini inkâr ederek yalanladı) ardından “ben yapmadım, masamda telefonu bıraktım başkaları paylaştı” diyeceksiniz. Buna çocuklar bile inanmaz. Şimdiki telefonlar benden bile akıllı. Hemen otomatik kapanıyorlar. Bir belediye başkanının odasına girecek bir babayiğit çıkacak, ne tesadüf hem telefon hem sosyal medya açık olacak ve paylaşım yapacak. Bravo doğrusu. Hadi onu başkası paylaştı,(imkânsız ya neyse) 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günündeki konuşma ne oluyor? Vatandaş kadınlar için gelip iktidarı hedef alan konuşmayı duyunca, “biz kadınların günü için geldik. 

Siyaset dinlemeye değil” diyerek alanı terk etmelerine ne demeli? (Bu tür organizasyonlarda polis kayıt yapıyor zaten) Ayrıca, Kaymakamlık insan hakları toplantısında, Anadoluluları hedef alan sözleri ne oluyor? (zaten Ak Parti ilçe başkanı Ali Kaplan, bu konuda müdahil olmayı düşünüyor. Toplantıda o da varmış) Kısaca belediye başkan yardımcısı bu görevi bırakmış, siyasetçi olmuş. Bu da partiye zarar veriyor. İlçe başkanını anlatmaya sayfa yetmez. Bu zatı muhterem, basına kafa tutmaya, üzerine vazife olmayan işlere girip, haberlerimize müdahale ederek, bir dernek şube başkanının yasal olmadığı halde sesini kaydedip, haber yalanlatmaya, yapılan haberlerin partiye zarar verdiğini söyleyip, basın mensubunun ailesini hedef almaya başladıysa, ilçe başkanlığı görevinin sadece parti üye kayıtları, toplantı ve organizasyon olduğu halde, basını karşısına alıp başka işlere müdahale ediyorsa, diyecek bir şey yok. Ama sosyal medyada bir şahsın ailesini hedef almasını kaldıramayan başkan, basın mensubunun ailesini hedef alabiliyorsa, bu tartışılır. 

Yalnız unuttuğu bir şey var, basın ailesi çok geniştir. Sadece eş ve çocuklardan oluşmaz. Artık Trakya gazeteciler birliği ve bu birliğin yüzlerce gazetesi var. Ayrıca, bir gün, bir devlet okulundaki etkinlikte Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu ile birlikteyken, Kaymakam gidince biz de müdürle birere çay içerken Muratlı belediye meclis üyeleri geldi. Talepleri, okul bahçesine yaz havuzu yapmaktı. Meclis üyelerini anlarım da, ilçe başkanının orada ne işi vardı? Hadi onu da anladık diyelim, Geçici havuz yapıldıktan sonra havuzun başında fotoğraf çekilip, ilçe başkanının bu işi kendisi yapmış gibi davranması ve bu işin takipçisi olacağını söylemesi, belediye projesinde ne takibi olacağı şaşırtıcıydı. Belediye hizmetlerini sosyal medyada sahiplenmesine girmiyorum bile. 

Kısaca, teşkilat ile belediye tek bir kurum olmuş. -Bu makamda oturanlar, görevlerinin bir imzayla sona ereceğini bilmiyorlar galiba. 
-Bu şahıslar, basına sataşmak veya hesap sormayla başarılı olamayacaklarını bilmiyorlar galiba. 
-Bu şahıslar, sosyal medyada her şeyin sonsuza kadar kayıtlı kalacağını bilmiyorlar galiba. 
-Bu şahıslar, gelecekte mahkemelik olduklarında, karşı tarafın haklılık ispatı için telefon kayıtları isteme hakkı kazanacağını, tüm yapılanların ortaya çıkacağını bilmiyorlar galiba. 

KISACA MURATLI’DA TEŞKİLAT KAN KAYBEDİYOR, CHP KAN KAYBEDİYOR, KILIÇDAROĞLU SEYREDİYOR.