info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Chp Tekirdağda Eriyor, Kılıçdaroğlu Seyrediyor

CHP, CHP olalı böyle bir karışıklık görmemiştir.

Muratlı ve Süleymanpaşa teşkilatları adeta paramparça. Sırada Çorlu var. Daha hangi ilçeler karışır onu zaman gösterecek. 

Muratlı tam bir keşmekeş içinde. Parti içi gruplaşma, bölünme, ince hesaplar almış başını gidiyor. Herkesi bir koltuk sevdası ve güç hırsı sarmış. Siyasette aile koalisyonları adeta örümcek ağına dönmüş. Memleket, mezhep ve benzeri birçok ayrımcılık en üst safhada. Ne yazıktır ki, bunun başını çeken de Belediye başkan yardımcısı. Her gün ayrı bir söylemle hem kendini hem partiyi uçuruma sürüklüyor. İlçe başkanı ve Kadın kolları başkanlığı da farklı değil.(bunlara ayrıca detaylı değineceğim.) 

Öyle ki, kendi partili dava arkadaşının ardından iş çevirip, sırtından bıçaklayanlar da ayyuka çıkmış. Süleymanpaşa’da, delege seçimleri, ilçe başkanlık seçimleri ve liste oluşturmada, planlar, ince hesaplar, adeta havalarda uçuşuyor. Bir gün birine destek veren, ertesi gün başka bir grubun yanında yer alıyor.(Süleymanpaşa’ya da ayrıca değineceğim.) Burada da en büyük zararı, yine Süleymanpaşa belediye başkan yardımcısı ve başkanı veriyor. 

Çorlu’da da en son delege seçimleri esnasında,CHP ilçe başkanı isyan etti.Burada da hedef,belediye başkanıydı., Bir diğer huzursuzluk da, milletvekilleri konusunda yaşanıyor. Partililer, “bakın işinize, sizin milletlin vekili olarak halka yardım edin. Bizim seçimlerimize ne hakla karışıyorsunuz. Yeter artık, karışmayın sizi istemiyoruz” düşüncesi hakim. Kılıçdaroğlu ne yapıyor? Sadece seyredip, partiyi genel başkan yardımcıları yönetiyor. 

CHP TEKİRDAĞ’DA KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR. PARTİLİLER YENİ BİR SOL OLUŞUM OLURSA, PARTİYİ YAVAŞ YAVAŞ TERK EDECEK. 
BÖYLE DEVAM EDERSE, BAHÇELİ’NİN HATASINDAN AK PARTİ NASIL DOĞDUYSA, CHP’DEN DE BAŞKA PARTİYE EKSEN KAYMASI OLABİLİR. 

-GELECEK YAZILARIMDA, MURATLI-SÜLEYMANPAŞA VE ÇORLU’YU DEĞERLENDİRECEĞİM.