info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ekonomi Masallarını Bırakın Halkın Ekonomisine Bakın

Cari açıkmış reel değerlermiş enflasyonmuş ekonomik parametrelermiş falan filan.Bırakın bu masalları.Halk evine giren paranın bir ay nasıl yetiştireceğinin hesabını yapıyor.
Hesap istiyorsanız 900-950 lira asgari ücrete bakın.Hesap istiyorsanız 800-900 lira emekli maaşını bir ay yetiştirmeye çalışan emekliye bakın.Hesap istiyorsanız iki poğaça ve bir çayın 375 lira ettiğine bakın.Hesap istiyorsanız Halk ekmek 40-50 kuruşa Tekirdağ 60-70 kuruşa ekmek satarken Muratlı’da 1 liraya ekmek satan rant piyasasını kimin oluşturduğunu araştırın.
Hesap yaparken kira elektrik su telefon gıda giyim v.b. giderlerinin asgari ücret yanında kuşa döndüğüne milletvekilinin 23 bin liraya “geçinemiyoruz” dediğine bakın.
Sayın Faik Öztrak bir sürü ekonomik terim dolu mailler gönderiyor.Sıkıldığım için okumadan arşive atıyorum.Bir de ulusal basında “daha önce buldum yine bulurum” diye ekonomik kaynak bulacağından bahsediyor.Ne zaman Bakan olmuş da daha önce kaynak bulmuş? Onun gönderdiği ekonomik veriler bana Tüsiad AB Brüksel merkezinden de geliyor.Halk sizin anlattıklarınızdan bir şey anlamıyor.Umurunda da değil zaten.Açlığa yoksulluğa çözüm bul.Koskoca CHP’DE başka ekonomist mi yok? 
Sayın Bülent Belen her konuşmasında ekonomik değerlerden bahsediyor.Bırakın bu rakam safsatasını.Halkın cebine nasıl para girecek onu düşünün.
En önemlisi de Sayın Mehmet Şimşek’in yaptığı konuşmaların aşırı tepki çekmesidir.Sayın Bakanım;göreve geldiğinizden beri sürekli asgari ücrete takmışsınız.O asgari ücreti alıp bırakın bir ay bir hafta geçinin ondan sonra asgari ücrete bu kadar takabilir misiniz? 
Ben oldum olası Amerikan dayatmasına Amerikan ithali bakana karşıyım.Zamanında Amerikan takviyeli Kemal Derviş DSP-MHP-ANAP hükümetinin yıkımına neden oldu.Şimdi de Sayın Şimşek aynı şeyi yapıyor.Türkiye’de nüfusun çoğunluğunu asgari ücretli ve emekli oluşturuyor.Asgari ücretliyi ve emekliyi hedef alan siyaset stratejisi her zaman kaybettirir.
Sağlıktaki kamburu görün.Ortez-protez gözlük ve kulaklıktaki çalışandan %20 emekliden % 10 alınan parayı görün.Kronik hasta olmasına rağmen her muayenede alınan yüksek bedelleri ve ilaçta alınan haksız fark ücretini görün.Sağlık ücretsiz palavrasını görün.
Devletin “özel hastanelerde para alınamaz”derken TEKİRDAĞ’DA “BIÇAK PARASI” OLARAK ALINAN 4-5 BİN LİRA AMELİYAT PARASINI GÖRÜN.
BU ÖZEL HASTANELERE KİMLERİN HASTALARINI YÖNLENDİRDİĞİNE BAKIN.
KISACA ASGARİ ÜCRETLİYİ EMEKLİYİ GÖRÜN.SİYASETTE BU İKİ UNSURA ÖNEM VEREN HER ZAMAN KAZANACAKTIR.
ÇÜNKÜ HALKIN GÖZÜNE BATAN 23 BİN LİRA VEKİL MAAŞI VE YEDİ GÖBEK SÜLALESİNİN SAĞLIK HİZMETİ ORTEZ-PROTEZ GÖZLÜK VE İŞİTME CİHAZININ BEDAVA KARŞILANMASIDIR.BIRAKIN EKONOMİK BİR SÜRÜ PALAVRAYI HALKIN EKONOMİSİNE DESTEK OLUN.