info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Eski Siyasiler ve Rütbeliler Ortamı Geriyor

Sevgili okurlar, dünkü yazımda, sizlere deprem uzmanlarının kanal kanal gezip, felaket tellallığı yaptığından bahsetmiştim.

Bu televizyon kanallarını gezip ahkâm gezme olayı, sadece Onlarla da sınırlı kalmıyor. 
Emekli olmuş subaylar ve eski milletvekilleri, bakanlar, televizyonlara gezip, akıl veriyor, eleştiriyor, halkı belirli zümreye karşı yönlendiriyorlar. 
Bununla da yetinmeyip, sert üslupların kullanıldığı, askeri veya siyasi sır olarak kalması gereken şeyleri ifşa ettikleri de gözlenebiliyor. 

RTÜK BUNLARI GÖRMÜYOR MU? 
BU KONUŞULANLAR ETİK Mİ? 

ESKİ KOMUTANLAR;Çıkıyorlar televizyon ekranının karşısına, “bu yanlış strateji,bu savaş şöyle olur,biz böyle yaptık,biz şöyle yaptık,bunlar bunları yapıyorlar,ülke elden gidiyor,askerlerimiz şöyle konuşlandırılmalı,şöyle saldırı yapılmalı,şu taktik uygulanmalı v.b.? 

BEN ŞİMDİ SİZLERE SORUYORUM; Siz bu vatana bir şekilde hizmet ettiniz. Bağlılık hizmet ve gizlilik yemini ettiniz. Bu vatanın eşsiz birer gizli kahramanısınız. Televizyona çıkıp, ille görünür kahraman olma çabasında mısınız? 
Ülkemizdeki yüz binlerce askerimizin emeğini, mücadelesini eleştirmek Kahramanlığınıza gölge düşürmüyor mu? 
Gidin devletin size verdiği yüksek emeklilik maaşının keyfini çıkarın. Ne işiniz var televizyonlarda strateji anlatmak ve eleştiride bulunmakta? 
Askerimizin, polisimizin moralini bozmak size prim kazandırmaz. Eminim TSK içinde sizin gibi veya sizden iyi düşünen komutanlar vardır. Herkes sırasıyla işini yapacak. Sizin devriniz kapandı. Boşuna zorlamayın. Gidin kitap yazın, şehir şehir gezip, yaşadıklarınızı birçok subayın yaptığı gibi anlatın, kitaplarınızı imzalayın Ama bu kitapları satmak için, askerimizi ve stratejilerini televizyon karşısında eleştiri çabasına girmeyin. 

ESKİ VE YENİ MİLLETVEKİLLERİ 
Şimdi bakıyorum da, atalarımızın dediği gibi, “ağalanacak halimize gülüyoruz” Düne kadar aynı safta siyaset yapanlar, bir kenarda kalınca, çareyi televizyon karşısında eleştiri yağmuruna tutarak adeta intikam alma derdine düşmüşler. Bunun için de birlikte çalıştıkları yol arkadaşlarını eleştiri yolunu seçiyorlar. 

Düne kadar can ciğer kuzu sarması olanlar, ne oluyor da birden düşman oluyorlar? 
Aldatıldıklarını mı düşünüyorlar, çıkarları mı ters düştü merak ediyorum. 
Devlet size KIYAK EMEKLİLİK MAAŞI VERMİŞ GÜL GİBİ GEÇİNİP GİDİYORSUNUZ AMA BİR DEFA MEDYATİK OLMAK SİZİN İÇİN VAZGEÇİLMEZ OLMUŞ. 

Yorulmadınız mı? 
Gidip torun tombalak ile ilgilenseniz daha iyi değil mi? 

Ha bir de yeni moda çıktı; Çıkıp hükümete atıyor, tutuyor, program sonunda, “kitabım çıktı okumanızı tavsiye ederim” Ondan sonra kitaplar yok satıyor. İyi iş yahu! Biz bir şiir kitabı yazdık, üç kuruş para verecek sponsor bulamıyoruz, onlar çıkıp iki yorum yapıyorlar, binlerce kitap satıyorlar. Bir de bizim oylarımızla seçilip, mecliste ilimizin sorunlarını dile getirmekle mükellef mevcut milletvekilleri var. Bunlar televizyona çıkıp milletvekilliğini bırakıp, yorumculuğa soyunmuşlar. 

Bir Tekirdağ milletvekili, doktor olduğu halde, Tekirdağ’da çocuk doktoru açığı ve SMA hastalığı için destek beklerken, televizyonda konuk olmaktan zaman bulup dile getiremiyor, 
SAĞLIKLA İLGİLİ KONULARI AVUKAT MİLLETVEKİLİ DİLE GETİRİYOR. MADEM ASLİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYORSUN, MİLLETVEKİLLİĞİNİ BIRAK, TELEVİZYONCU OL. YA DA HASTANELERİNİ ÜÇE ÇIKARDIN;(GÖZÜMÜZ YOK ALLAH DAHA ÇOK VERSİN) GİT DOKTORLUĞUNU YAP. EN AZINDAN HALKA SAĞLIK HİZMETİNİ O ŞEKİLDE VERİRSİN. MİLLETVEKİLLİĞİNİ DE YAPACAK BİRİLERİ GELSİN. 

Ama yok; Genel başkanın yanında Demokrasi yürüyüşü yapıp, televizyonlarda konuşmak, önümüzdeki genel seçimlerde sağlıkla ilgili sıkıntıları dile getirmekten daha çok prim kazandırır. 

KISACA SEVGİLİ DOSTLAR; PROFESÖR HALKIN GÜVENLİĞİ VE GELECEĞİ İÇİN ÇÖZÜM VE İCATLA UĞRAŞACAK. 
ASKER VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLADIKTAN SONRA, DEVLET GÜVENLİĞİNİ GEREKTİREN STRATEJİLERİ KAFASINA GÖMÜP, EMEKLİLİĞİNE BAKACAK. 
ESKİ BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİ, TELEVİZYON TELEVİZYON GEZMEK YERİNE, EMEKLİ MAAŞLARINI ALIP, EVİNDE ANILARINI YAZACAK. 

MEVCUT MİLLETVEKİLLERİ DE, TELEVİZYON YORUMCULUĞU YAPMAK YERİNE, HALKIN KENDİLERİNİ NEDEN SEÇTİĞİNİ UNUTMAYIP, MECLİSTEKİ ASLİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRECEK. HA BİR DE UNUTMADAN; 

-MEMLEKET ELDEN GİDİYOR. 
-NE OLACAK BU TÜRKİYE’NİN HALİ? 
-ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN. GİBİ BOŞ LAFLAR ETMEYİNBU ÜLKEYİ KİMSE YOK EDEMEZ, ZARAR VEREMEZ. 

Körfez savaşında, “şimdi elimize fırsat geçti. Türkiye’yi savaşa sokup, bitirelim” diyen bir Avrupalı lidere bir diğer Avrupalı lider, “biz onları 1.Dünya savaşında tüm topraklarını işgal ettiğimiz halde bitiremedik, bu saatten sonra hiç bitiremeyiz” 
BU ÜLKE ELDEN ASLA GİTMEZ,YİĞİTLER,ASLANLAR BİTMEZ.. 
BU ÜLKEDE, ALPARSLANLAR, OSMAN BEYLER, FATİH SULTAN MEHMETLER, MUSTAFA KEMALLER TÜKENMEZ. BU MİLLETİN ANALARI YERİ GELDİĞİNDE NİCE ALPARSLANLAR NİCE MUSTAFA KEMALLER DOĞURUR İÇİNİZ FERAH OLSUN. BU ÜLKENİN BEKASI İÇİN BU MİLLET HER ZAMAN BAĞRINDAN KAHRAMAN YARATIR. 

YETER Kİ SİZLER TELEVİZYONLARDA İNSANLARI KUTUPLAŞMAYA ZORLAMAYIN.