info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ey Ulaşım Daire Başkanı

Tekirdağ`da Kaçak Terminal mi Kurdunuz ?

Ben artık bu ulaşım daire başkanının ne iş yaptığını anlamış değilim. 

Şehrin göbeğinde, sahil boyundaki “Dörtler kavşağı” kaçak terminal oluşturmuşlar, kimsenin sesi çıkmıyor. Büyükşehir Zabıtaları bunlara ceza kesmeye bıkmış, Sayın Hasan Bayram’ın UKOME’Sİ bunları görmemekte direniyor. Dörtler kavşağının yanındaki Mutlukent parkı önüne bir tane çığırtkan koymuşlar, bu çığırtkan yoldan geçenleri toplayıp, gelen minibüs ve otobüslere bindiriyor, otobüs ve minibüs şoförlerinden avantasını alıyor. Mutlukent parkına oturdum, yaklaşık bir saat içinde sayısız otobüs ve minibüse çığırtkan tarafından yolcu toplanıyor. Bu da yetmezmiş gibi, bir firma otobüsü, yaklaşık on dakika sigara molası yaptı ve çok sayıda yolcu topladı. Üstelik bu çığırtkanlar ve otobüs şoförleri, kamera kaydı yaptığımı görmelerine rağmen, hiç istiflerini dahi bozmadılar. 
Şimdi Tekirdağ Büyükşehir ulaşım daire başkanına soruyorum; 

-Tekirdağ Büyükşehir belediyesine bağlı zabıtalar bu araçlara sayısız ceza kestiği halde haberiniz olmadı mı? 
Eğer “haberim olmadı” diyorsunuz ya da görevinizi yapıp incelemelerde bulunmuyorsunuz. İki halde de sizin ihmaliniz var. Zabıta daire başkanı serin makamında oturmak yerine, buraları sürekli denetlerken, sizin vazifeyi suiistimal yapma hakkınız var mı? 
-Bu firma otobüsleri ve minibüsler, otogara girmeden yolcu topladığı için, Süleymanpaşa otogarına giriş-çıkış ücreti ödememiş oluyorlar ve bu vesileyle bu zarardan sizin UKOME’NİZ sorumludur. 
-Bu firma araçları, yol kenarından yolcu aldığı için, dolayısıyla yolda alınan yolcuların ücretleri, biletsiz olur ve bizim çocukluğumuzdan beri yolda binenlerin ücretleri şoför ve muavinin olur. Zaten şoförlerin çığırtkana firma adına para vermeleri mümkün olamayacağından, biletsiz alınan yolculardan elde ettikleri paradan ödenir. 

Hem firma hem Büyükşehir ulaşım daire başkanlığı hem otogar işletmeciliği açısından kaçak gelir oluyor. 
Bunun sorumlusu sizsiniz. 
HİÇ BİR GÜN SESSİZ SEDASIZ DÖRTLER KAVŞAĞINA GİDİP BU RANT KAPISININ OLUŞTUĞU YERİ TAKİBE ALIP GÖZÜNÜZLE YERİNDE TESPİT ETME ZAHMETİNE KATLANDINIZ MI? SAYIN ULAŞIM DAİRE BAŞKANI; SİZE “GÖZÜM ÜZERİNİZDE” DEMİŞTİM. BU YERDEKİ RANTI ÖNLEMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY, UKOME KARARIYLA YASAKLAMAK, UYGULAMAYA UYMAYANLARIN BÜYÜKŞEHİRE VERİLEN YETKİ ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞMA BELGELERİNİ İPTAL ETMEKTİR. TEKRAR SÖYLÜYORUM, GÖZÜM ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞININ ÜZERİNDEDİR. TÜM GÖREVİNİ AKSATANLARIN PEŞİNDEYİM. SON SÖZÜM SAYIN KADİR ALBAYRAK’A; SAYIN BAŞKAN, SİZ ALACAKARANLIKTAN GECE YARISINA KADAR ÇALIŞSANIZ NE FAYDA, DAİRE BAŞKANLARINIZ SERİN MAKAMLARINDAN ÇIKIP HALKIN ŞİKÂYETLERİNİ DİNLEMİYORSA, HALK “BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMIYOR, KADİR BAŞKAN BU İŞİ YAPAMIYOR” DEMEKTEDİR. DAİRE BAŞKANLARININ KURBANI SİZ OLUYORSUNUZ. ARZ EDERİM.