info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Halk Korku ve Öfke İçinde Muratlıya Mobesa Şart

Şu sıralar Muratlı istasyonunun yanında bulunan tren yolu üst geçidi, halkın korkulu rüyası haline geldi.

Bu köprü üzerinde ve iki ucunda toplanan, içki içen, elindeki şişeleri duvara, direğe vurup, gelen geçen vatandaşları tedirgin eden bazı gençlerin taşkınlıklarını anlatan halk, hem öfkeli hem de korku içinde. 

Defalarca yazdık, söyledik,tren yolunun toprak mahsulleri ofisi ile İnanlı çeşmesi mesire alanı kadar yaklaşık 2 kilometrelik alanı yer altına alınsın dedik,dinleyen yok.İstasyon önünde tren vagonları olduğu zaman,vatandaş üst geçidi kullanmaya korkuyor.Hadi tren yok diyelim,bu kez köprünün her iki ayağında da,yaklaşık saat 19.00 dan sonra geçmek mümkün olmuyor.Vatandaşa, “gel kameraya konuş” diyoruz, “aman beni karıştırma,bunlar başımıza bela olur” diyorlar.Ya bu köprü kaldırılmalı,ya da bu bölgeye birkaç tane MOBESE kamerası konmalıdır.Aslında en iyi çözüm,daha önce dediğim gibi,tren yolunun yer altına alınmasıdır.

Fakat bunu yapacak ne sorumlu bir TCDD. Müdürü var, ne de bizim söylediklerimizi dikkate alan milletvekili mevcut. Kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz. Bir Mahmut Hersanlıoğlu isimli Kaymakamımız vardı, onu da Hatay’a gönderdiler. Muratlı Kaymakamsız, vekil Kaymakamlara emanet kaldı. Ayrıca, Hükümet konağının kameraları var ama bunları da umursamıyorlar. Çünkü tam karşıdaki engelli park yerine, engelliden başka herkes park ediyor, 

Kaymakamlık kameraları bunları sabah incelemede görmüyor mu? Özellikle bu yazıyı yazdığım günün sabahı gördüğüm bir manzara beni şoke etti. Vatandaş gelmiş, kaymakamlık bahçesine çöpünü atmış, köpekler çöpü eşeleyince, içinde bulunan çocuk tuvaletinin bulunduğu poşetler her yere yayılmış. Belediyenin önü ve karşısı, tam bir faciadan ibarettir. Halk, ne park yapılmaz tabelasına uyuyor, ne yaya kaldırımına ne de servis araçları indirme-bindirme yeri dinliyor. Kimsenin bu kural tanımaz insanlara ceza kestiği yok. 

Muratlı giriş ve çıkışlarına EDS konması sevindirici bir gelişme. Böylece, hız delisi sürücülerinin önü kesilmiş olur. 

Fakat Muratlı’nın kamu kurumları çevresi, belediye çevresi ve ana caddelere MOBESE KAMERALARI KONUP, BU KURAL TANIMAZLARA CEZA KESİLMESİ VE CAYDIRICI OLMASI ŞART. EMNİYET MENSUPLARI NE YAPSIN? 7/24 BU BÖLGEDE DEVRİYE GEZECEK HALİ, ZAMANI VE YETERLİ PERSONELİ YOK. AYRICA, MURATLI EMNİYETİNE EN AZ İKİ BİLİŞİM UZMANI ŞART. BİZDEN SÖYLEMESİ, BÜYÜKLERİMİZDEN YAPMASIDIR. MURATLI’YA MOBESE ŞART. 

MERAK ETMEYİN, BU MOBESENİN MASRAFI, MAGANDA, KURAL TANIMAZ SÜRÜCÜLER SAYESİNDE ÜÇ GÜNDE ÇIKAR. 

İYİ GÖREVLER TEMENİLERİMİZLE SABIRLA BEKLİYORUZ.