info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Hangisi Halkçı Başkan ? Albayrak mı ? Eşkinat mı?

Geçtiğimiz yıl festival anlamında tam bir hüsran yaşamıştık.

Ben de sürekli bu işi Tekirdağ’ın festivali olduğu için Tekirdağ büyükşehir belediyesinin yapması gerektiğini aralıksız yazmıştım. Sonunda bu gerçekleşti ve Tekirdağ büyükşehir festivali devraldı. 

ÖNCELİKLE SON ZAMANLARDA TERÖR, ŞEHİT VE FESTİVAL KONULARINA GİRMEDEN YAZIMIN BAŞLIĞININ NE İFADE ETTİĞİNE GELELİM; 

* Geçtiğimiz yıl tam bir fiyasko ve keşmekeşti. Bir program yapmışlar, aynı saatte farklı yerlerde etkinlikler yapılıyordu. Basın mensupları olarak hangisine yetişeceğimizi şaşırdık. 
1. Bu yıl o yaşanmadı. 
2. Geçtiğimiz yıl, sahil dolgu alanındaki stantları Eşkinat’ın belediyesi fahiş fiyatla vermişti. Hatta gazi bir arkadaşımız Sayın Deniz Uygun, sadece mısır satabilmek için Süleymanpaşa belediyesinin 2.500 lira para istediğini, bu parayı tüm mısırları satsa dahi karşılayamayacağını söyleyip isyan etmişti. Bir platform dernek başkanı, il stantlarından parası ödenmiş yere sahipleri müsaade ettiği halde, zabıtalar tarafından tahliyesi istenmişti. 
3. Bu yıl ise tüm dernek ve platformlara ücretsiz yer tahsisi yapıldı. Bu bir milattır. 

* Esnafa adeta zulüm yapılmıştı. Başkan Eşkinat’ın kafasına esince bir tezgâhların kapatılması bir satışların devam etmesi yönünde tutarsız tavır sergilediğini söyleyen esnaf isyan etmiş, olaylar çıkmıştı. 3-Bu yıl,45 gün boyunca sadece 2.500 lira gibi uygun bir parayla tezgâh açma imkânına sahip oldular.

* Geçen yıl stantlar hiç de kullanışlı ve kaliteli değildi. 

* Bu yıl ağaç işlemeli güzel stantlar yapılmış. 
ŞİMDİ SORUYORUM; HANGİSİ HALKI DÜŞÜNEN BAŞKAN?  GELELİM TERÖR DÖNEMİNDE KUTLANAN FESTİVALE; 
Bir ses sanatçısı, bir tiyatrocu, ailesinden en yakınını dahi kaybetse dahi, çıkar oyununu oynar, şarkısını söyler, acısını içine gömer. Bu bir geleneksel festivaldir. Her yıl yapılmasında bir sakınca yoktur. Yanlış olan ise ya hepsini yaparsınız ya da hiç birini yapmazsınız. Konser yapmıyorsunuz, Sefa Doğanay çıkıp taklit yaparken şarkı söylüyor. Uygur kardeşler müzikalde şarkı söylüyor. Safiye - Faik ikilisini söylemiyorum bile… Nerede kaldı sizin konser olmayacak mantaliteniz? 

Ayrıca Uygur kardeşler demişken, Müzikale tüm halk katılıyor. Bu müzikalde, Fuat Avni, Devlet Bahçeli ve daha başka göndermelerin anlamı nedir? 
Hani tarafsızlık anlayışı? 

Hadi çıplaklıklarını geçtim, o sambacı kızlara harcanan paralara yazık. Muratlı’da yanı başınızda, “hepimiz kardeşiz” diye harika bir beste yaparak barış ve kardeşlik mesajı veren genç bir bestekâr-müzisyeni görmemezlikten geliyorsunuz. 
Eminim bu sambacı kızlardan hem ucuz hem de daha coşkulu olurdu. 

KISACA, BİR ŞEYİ YA TAM YAPARSINIZ, YA DA HİÇ YAPMAZSINIZ. FAKAT BÜYÜKŞEHİRDE BU FESTİVAL PROGRAMINI KİM YAPMIŞSA, TAM BİR FİYASKO OLMUŞ. 
BENCE FESTİVALDEN ÖNCE YAPILAN TİYATROLAR, FESTİVALDEN HEM DAHA GÜZEL VE DERS VERİR NİTELİKTEYDİ HEM SANATÇIYA DEĞER ANLAMINDA ÖNEMLİYDİ HEM DE EKONOMİKTİ. TİYATRO IN FESTİVAL OUT