info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Hayvan Hakları, İnsan Haklarını Tehdit Ediyor; Muratlı Belediyesi Ne Yapıyor

Ben yazmaktan yoruldum, onlar umursamaz olmaktan yorulmadılar.

Vatandaş isyanda, vatandaş korkuda, vatandaş tedirgin, vatandaş kızgın. Dünyanın hiçbir yerinde, sosyal belediyecilik bakımından vurdumduymaz davranan, bu konuda bir açıklama yapmayan bir belediyenin olacağını zannetmiyorum. Ey Muratlı belediyesi..! Bu güne kadar bu sokak köpekleri için ne yaptınız? 

Sürekli, barınak yapılıyor, sokak köpekleri toplanacak” gibi söylemleriniz oluyor. Hatta bunu basında okuyan Vali yardımcılarımızdan biri, Yeşilsırt köyü bayrak dikme töreninden sonra bu konuda, “nihayet köpek sorununa bir çözüm bulmuşsunuz, toplayacakmışsınız, hayırlı olsun” diye, bizzat bizim yanımızda söyledi. Bunu da yine basından öğrendi. Fakat o günden bu güne, tek bir somut adım atılmadığı için, bu da basın yayın yoluyla aldatmadan öteye gidemedi. Şimdi sizlere soruyorum ve yazılı cevap bekliyorum; 

-Sokak köpeklerini ne zaman toplayacaksınız? 

-Bunlara bir barınak ne zaman sağlayacaksınız? -Köpeklerden bunalan veya ısırma vakasında vatandaşlar şimdilik sadece gelip bize yazmamızı söylüyorlar. 

Biz de belgesiz haber yapmadığımız ve belediyeden vatandaş çekindiğinden, kayıtlı haber yapamıyoruz. İleride bir ısırma vakasında, vatandaş gelip bu durumu bize taşır da biz de ulusal basında, hatta irtibatta olduğumuz ulusal televizyonlarda bu konuyu gündeme getirirsek, sorumlusu kim olacak? Muratlı’nın köpek saldırılarıyla gündeme gelmesi hoş olacak mı? 

-Eski Valimiz Sayın Ali Yerlikaya ve Kaymakamımız Mahmut Hersanlıoğlu, basının duyarlı haberlerine karşı aynı duyarlılığı gösteriyordu. Muratlı’da kaymakam sıkıntısı nedeniyle bir otorite boşluğu yaşanmakta ve yeni Valimizden insan hakları nezdinde bu konuda bir somut adım atılım atılmayacağı konusunda çalışma olacak mı? 

-Gereğinin yapılması için, mutlaka birilerinin zarar görmesi mi gerekiyor? 

Yasa maddesi açıktır.Bir konuda bilgi talebi varsa,bunun iki hafta içinde yazılı olarak cevaplanması gerekir.Biz de,kamu görevi yaptığımız ve siyasilerin de dediği gibi,yasama,yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç kabul edildiğimiz üzere,halkın tercümanı olarak ilde veya ilçelerde sorunları köşe yazısı veya haber olarak dile getirdiğimizde,Valiliğe bağlı kurumlar ve belediyeler vatandaşın bilgi edinme kanunu kapsamında gazeteye en geç iki hafta içinde yazılı açıklama göndermekle mükelleftirler. Bu köpek sorunu ne olacak?hasta köpekler Muratlı halkının kabusu mu olacak?