info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Herkes Zamanı Gelince Hesap Verir

Bu köşe yazıma geçmeden önce iki örnek vermek isterim;

1-Bir gün adliyede haberimi izinsiz kullanan bir gazeteyi dava etmiştim ve mahkemeye bunun için gittim. Kapıda yıllar önce Muratlı belediye meclis üyesi olarak hizmet etmiş bir tanıdığım, yıllar önce belediye meclis üyesi olarak imza attığı imar kararı nedeniyle mahkemede hâkim karşısına çıkmıştı. Yani er geç birileri mecliste atılan imzanın hesabını soruyorlar. (gerçi bu dostum yalnız başına değil, başkanıyla ve diğer üyelerle imza atmış. Yani kendi inisiyatifi değilmiş) 

2-Yine bir gün bir milletvekili kardeşim beni arayarak, Muratlı Müsellim koruluğunun Ümraniye Eğitim vakfına birileri tarafından sunulduğunu ve bunu araştırmamı ricada bulundu. Araştırdım ve bu 429 dekar koruluğun 10 dekarına Muratlı belediyesinin talip olduğunu,200 dekarına adı geçen vakfın talip olduğunu, halen 100 dekarın talipçisi olmadığını öğrendim. Her iki talipçiye de yasanın bazı kriterleri çerçevesinde olumlu yanıt verilmiş. 

Bununla ilgili resmi yazıyı ilgili vekile belediye başkanının yanında gösterdim. 
Muratlı belediye başkanı, “bilmiyordum, bilseydik hepsini alırdık” gibi bir cümle kullandı. Oysa satış ve talep yazısında mevcut alan aleni şekilde gösteriliyor. 
Açıkça, bildiği halde hem milletvekilini hem basını yanlış yönde kullanma çabasına gidilmiş. 

Şimdi gelelim asıl konuya; 
Muratlı belediye meclisi,10 dekarın altında olup, İl Özel idaresinden Büyükşehre ve dolayısıyla muhtarlıklardan ilçe belediyelerine geçen arazileri satma kararı almış. 

- BU NE ACELE??? 
- SİZ KİMİN MALINI SATIYORSUNUZ??? 
- BU ARAZİLER SATILACAK OLSAYDI,İL ÖZEL İDARESİ SATMAZ MIYDI??? 
- SİZ HİÇ VATANDAŞIN FİKRİNİ ALDINIZ MI??? 
- BELEDİYE MECLİSİNDE ÇOĞUNLUĞU AYNI PARTİDEN KİŞİLERİN OLUŞTURDUĞU İNSANLARLA BU KARARI ALIRKEN DEMOKRATİK Mİ DAVRANIYORSUNUZ??? 
- SİZ DEĞİL MİYDİNİZ, “MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU VAR DİYE YASALARI OLDU BİTTİYE GETİRİP HUKUKSUZLUK YAPIYORLAR” DİYEN??? 
- SİZİN YAPTIĞINIZ ADİL Mİ??? KİMSENİN MAKAMI KALICI DEĞİLDİR. ATILAN İMZALARIN KARŞILIĞI ELBET SORULUR. ŞİMDİ SÜKÜNETLE BEKLİYORUM;BAKALIM BU ARAZİLERİ KİMLER HANGİ AMAÇLA ALACAK??? 

SONRAKİ YAZIM; MURATLI’DA LOJİSTİK PROJESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?