info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Heyet Doktorları Dikkat !

Sahte Engelli Raporu Almaya Çalışanlar Var

Çok yakın zamanda gelen şahsıma gelen bir ihbar, “pes artık, bu kadar da olmaz” dedirtti. Devletin, engelli vatandaşların haricinde, maddi imkânı olmasına rağmen, sırf 2222 sayılı kanuna istinaden engelli maaşı veya engelli ailesine verdiği maaşları alanlar için başlattığı çalışma neticesinde, birçok haksız gelir elde edenler tespit edilmiş, bu kişilerin maaşı kesilmişti. 

Yeni düzenlemeyle, gerçekten engelli olan vatandaşların tespiti ve yaşam standartlarını daha kolay hale getirmek için bazı düzenlemeler yapılmıştı. Bu kolaylıklardan en önemlisi de,2222 sayılı kanuna istinaden, engelli bir bireyin maaşa bağlanabilmesi için,%70 olan engelli oranı,%50’ye düşürülmüştü. 

Bunu fırsat bilen bazı uyanıklar, engelli maaşı alabilmek için, heyete girerek doktorları aldatmaya yönelik girişimlerde bulunmuş, özellikle KBB polikliniği olmak üzere, birçok polikliniklerde rol yaparak raporu almaya çalışmışlar. Engelli bir vatandaşın bana gelerek, “ağabey senin de bildiğin gibi, ben engelliyim. 

Bazı kişilerin, sağlam oldukları halde, engelli numarası yaparak heyet raporu alması, mahalle kahvesinde de bunu, “doktora gittim, bir aletle ses çıkardılar, kulağın duyuyor mu? Dediler, duymuyorum dedim. Ben de artık maaş alacağım” gibi laflar söyleyince, gücüme gidiyor” demesi neticesinde durum ortaya çıktı. 

Bu şahıs veya şahıslar hakkında gerekli inceleme başlatıldı. 

BEN DE BİRÇOK HASTANENİN BAŞHEKİMİ İLE GÖRÜŞEREK, BU KONUDA KENDİLERİNİ BİLGİLENDİRDİM. ENGELLİ OLMAK ÖZENİLECEK BİR DURUM DEĞİLDİR. ENGELLİ OLMAK, BİR ÇIKAR KAPISI ELDE ETMEK DEĞİLDİR. DEVLETİN VE YEREL YÖNETİMLERİN BU KONUDA ASLİ HİZMETİ, ENGELLİ VATANDAŞLARIN GÜNLÜK HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK, YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTMEKTİR. BU TÜR SAHTE ENGELLİ GİRİŞİMİYLE, GERÇEK ENGELLİLERİN HİZMET ALMASI VE HAYAT STANDARDININ YÜKSELTİLMESİ İÇİN YAPILAN HİZMET VE DESTEĞİN SEKTEYE UĞRAMASI VE GERÇEK ENGELLİLERİN MAĞDUR OLMASI, BİZLERİ ÜZMEKTEDİR. GEREK DOKTORLARI GEREKSE GERÇEK ENGELLİLERİ UYARIYORUM; BU TÜR İNSANLARI GÖRDÜĞÜNÜZDE, BİZLERİ ARAYIN DEŞİFRE EDELİM Kİ, CÜMLE ALEME İBRET OLSUN. HAK ETMEYENLER YÜZÜNDEN HAK EDENLER MAĞDUR OLMASIN.