info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

İftar Yemekleri Hayır Olmaktan Çıkmış

Bu yazımı yazmadan önce Muratlı engelliler derneği  yönetiminden Kerim Mamak isimli bir öğretmenin beni bir kenara çekerek söyledikleri çok düşündürdü.Durup düşündüm; “Ey Murat senin doğru ve objektif haberciliğin bu mu? Sen de mi yozlaşmış toplumun bir parçası oluyorsun?Geldiğin yeri unutma ki oraya düşersen yüzün olsun” diye kendi kendimi sorguladım.
 
Tekirdağ’da Çorlu’da birkaç  dernek evsiz barksız insanlara bir kap yemek biraz erzak elbise yatak götürürken bir öğretmen bunu söylemeden önce yazmam gerekirdi.Olsun daha geç değil.
Sosyal medyaya bakıyorum BEŞ YILDIZLI OTELLERDE LÜKS RESTORANLARDA İFTAR DAVETİ  verenleri görünce insan düşünmeden edemiyor.(gerçi kalın kafam geç farketti ama zararın neresinden dönersen kardır.)
 
BU İFTARLARA İHTİYAÇ SAHİPLERİ GİTMİYOR.SİYASETÇİLER SANAYİCİLER İŞADAMLARI SİVİL TOPLUM KURULUŞLAR V.B.KATILIYOR.DAVETSİZ MİSAFİR İFTARA GİREMEZ.
SOKAKTAKİ EVSİZİN BÖYLE BİR YERE GİRERKEN KARŞILAŞACAĞI TAVRI SİZ DÜŞÜNÜN.ZATEN LÜKS YERLER ŞEHİR DIŞINDA OLUP GARİBAN DOLMUŞLA BİLE GİDEMEZ.ÇÜNKÜ DOLMUŞ PARASI YOKTUR.
 
EY KARNI TOK SIRTI PEK ZENGİNLER;Evinde bir kap yemeği olmayıp onurundan iftar çadırına gitmeye utanan insanlar var.yemek bulsa koyacak kabı arkasını örtecek elbisesi yatacak çekyatı olmayan insanlar var.Bırakın beş yıldızlı otelleri lüks restoranları yine sizin gibi zenginleri davetiye ile çağırmaları.aç ve açıkta olanları görün.Size iki iftar yazdım.biri halka iftar veren üç hayırsever biri engellilerin engel aşmaya çalışan iftarı biri de bir sonraki kaymakamlığın şehit ve gazi ailelerine verilecek iftar.Bırakın lüks yerlerde lüks menülü iftarları.
 
Peygamber efendimizin iftar yemeği hurma soğan tuz ve ekmek zenginin iftarı tavuk budu tas kebabı soğuk meze türü ezme pilav ve tatlı.GARİBANIN İFTARI BİR KURU EKMEK VE ÇEŞME SUYU.
HADİ AFİYET OLSUN.HAYIRLI RAMAZANLAR.