info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kadir Albayrak`a Mera Başkanı`ndan Şikayet Dilekçesi

Tarımsal Daire Başkanın İşini Yapmıyor

Daha önce de defalarca gündeme getirdim, Tekirdağ Büyükşehir DAİRE BAŞKANININ O MAKAMI HAK ETMEDİĞİNİ, GÖREVİNİ YAPMADIĞINI, ÇİFTÇİNİN PROJELERİNE KULAK TIKAYIP SÜMENALTI ETTİĞİNİ YAZDIM. 

Sayın Albayrak maalesef bu konuda halen bir adım atmış değil. Kendisine bir belge daha sunuyorum. 

MURATLI MERA BAŞKANI, TARIMSAL DAİRE BAŞKANININ KENDİLERİNİ HİÇE SAYDIĞI İÇİN KADİR BAŞKANA BASIN YOLUYLA ŞİKÂYET DİLEKÇESİ YAZDI.(Dilekçesi elimdedir.)

İşte Mustafa Şen imzalı dilekçe; Yurdumuzda 30 büyükşehir belediyesine ait Tarımsal Hizmetler daire başkanlığı görev ve sorumlulukları incelendiğinde, Tekirdağ büyükşehir belediye başkanlığı, Tarımsal hizmetler daire başkanlığı hariç, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığına ilgili olarak; 

a)Hayvansal ekonomik faaliyetlerin arttırılarak, kırsal hayatın sosyal açıdan gelişmesini sağlamak,
b)Hayvancılık faaliyetlerinde eğitim çalışmaları yapmak ve desteklemek, c)Hayvansal üretimi geliştirmek için her türlü girdi desteğinde bulunmak gibi konularda çalışmalar yapmaktadır. Tarımsal hizmetler daire başkanlığının misyonu,büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde Tarımsal Hizmetler daire başkanlığına tevdi edilen görevler çerçevesinde sürdürülebilir.

Kalkınma ilkesine uygun olarak alt yapı ve üst yapı işlerinin yapılması için;
Çağdaş,şeffaf,eşit ve katılımcı bir anlayış ile hızlı,kaliteli ve güvenilir hizmet sunmaktır. Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanlığı Tarımsal hizmetleri daire başkanlığının görev ve sorumluluklarına baktığımızda,büyük ve küçükbaş hayvancılıklarla ilgili hiçbir misyonunun olmadığı görülmektedir. Ben Muratlı ilçesi merkez mera yönetim birliği başkanıyım.Muratlı ilçesinde yaklaşık 18.000 dekar mera alanı vardır.Büyükşehir belediyemiz geçen üç yılda toplam 115 ton kimyevi gübreyi ilçemize bağlı hayvancılık yapan iki mahalleye vermiştir.

HERHALDE GERİYE KALAN 18 MAHALLEYİ HAYVANCILIK ANLAMINDA ÖNEMLİ SAYMIYORLAR VE MERALARI YOK SAYARAK GÜBRE VERMEDİLER.  
İlçe merkezinde 4 mahallede toplam 87 hayvancılık işletmesi vardır. Tekirdağ’a bağlı 11 ilçe belediye başkanlığından sadece Muratlı belediye başkanlığının almış olduğu encümen kararı ile üreticilere yer göstermeden üretim faaliyetlerimizi engelledi. Onlar da haklı. Muratlı ilçesi şehircilik anlamında Tekirdağ ilinin en örnek ilçesi ya… 

KISACASI; Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanlığı geçen süre içerisinde, biz büyük ve küçükbaş hayvan üreticilerine hiçbir destekte bulunmadığı gibi, üretim yaptığımız yerden de ettiler. Oysa bizler, Tekirdağ ilimiz Büyükşehir statüsüne kavuştuğunda çok umutlanmıştık. Sizler biz hayvan üreticilerinin yanında olmasanız da, bizler üretmeye devam edeceğiz. Merkez mera birliği başkanı, Mustafa Şen. Evet, Sayın Kadir başkan, siz daire başkanlarınızın neler yaptığın, ya da neler yapmadığını yazdığımızda umursamazsanız, bu daire başkanları nedeniyle halk tarafından tepki görmeye devam edeceksiniz. Bu daire başkanlarınız sizi yakacak. 

HANİ GÖREVİNİ YAPMAYANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAKTINIZ? 
BUNLAR SADECE BASINA SÖYLENMİŞ GELİŞİGÜZEL SÖZLER MİYDİ? 
Sera projesini sümenaltı etmek onda, hayvan üreticilerine çözüm bulmayı bırakın, bulunduğu yerden sürdürmek de onda. 

ÇOOOK ÇALIŞIYOR BU DAİRE BAŞKANI ÇOK.