info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kadir Başkan, Bir Açıklama Yapmalısınız

Çorlu’da Büyükşehir belediyesinin 2 yıllık faaliyetinin basına anlatılması amacıyla, bir kahvaltı düzenlendi.

Aslında bu kahvaltının asıl amacı, sadece iki yıllık çalışmanın süslenip çok büyük işler yapılmış gibi gösterilmesiydi. Fakat ne yazıktır ki, hiç hoş olmayan bir olay yaşandı ve EMİTT FUARINDA YAPILAMAYAN Tekirdağ reklamı, kötü imajla yapıldı. 

Sayın başkan; Son yaşanan büyükşehir önüne siyah çelenk bırakma meselesinde de yanlış yapmıştınız ve devreye girerek uzlaşı çabam kısmen de olsa olumlu sonuçlanmıştı. Trakya Gazeteciler Birliği başkan vekilimiz ve benim 25 yıldır gazetecilik tecrübesinden faydalandığım Sayın Kamil Baştuhan size, “Sayın başkan, bunun yeri burası değil, gelirsiniz derneğimize, ne sorun varsa oturur konuşuruz” demişti. O günden bu güne ne gibi somut atıldı? 

-Şimdi gazeteciler sizin etkinlik veya toplantınıza katıldığında, her kafası bozulan belediye başkanı veya partili gazetecinin boğazına mı sarılacak? Burada Sayın Kadir Albayrak’ın yapması gereken tek şey vardır; 
-Çıkacak, bir basın açıklaması yapacak, Sayın Nijat Ayvaz’ın bahsettiği belgeli, ihale yolsuzluğu var mı, yok mu, açıklayacak. 
-Kendisiyle girilen bir diyalogda, bir belediye başkanının yaptığının yanlış olduğunu söyleyecek. Trakya Gazeteciler birliği başkanı Sayın Naci Akyazı ve Başkan vekili Sayın Kamil Baştuhan’ı Trakya Gazeteciler Birliği dernek ofisinde ziyaret edip, belediyeler ve CHP teşkilatı ile iç içe geçmiş kadrolaşmış yönetimin açıklamasını yapacak, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü basınla paylaşacaktır. 

Unutulmamalıdır ki, basının CHP’YE ve belediyelere desteği çok olmuştur. Aksi takdirde, tüm Tekirdağ basını, nasıl ki CHP TEŞKİLATLARI VE BELEDİYELER BASINI SANSÜR EDİYORSA, TRAKYA GAZETECİLERİ DE, BELEDİYELERİ VE CHP TEŞKİLATLARINI HABER YAPMAMA YÖNÜNDE SANSÜR EDER. 

SAYIN KADİR ALBAYRAK; UZLAŞMACI OLMAKTAN YORULDUK. ÇIKIN BASIN AÇIKLAMANIZI YAPIN. GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKSIN. AMA BU SUYA SABUNA DOKUNMADAN SADECE YAŞANANLARDAN ÜZÜLDÜK GİBİ KOMİK KLİŞE CÜMLELER OLMASIN. BUNLAR BİZİ TATMİN ETMEZ. 

YARIN; KADİR BAŞKAN, KADROLAŞMA VE ADAM KAYIRMA VAR MI?