info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kaos ve Panik Ortamı Yaratıyorlar

17 Ağustos günü, birçok kanalda konuşanları görünce, adeta kan beynime sıçradı. Bir Profesör kolay yetişmiyor.

Eğer Profesör olmuşsanız, onun hakkını vermekle mükellefsiniz. 
Kanal kanal gezip, felaket tellallığı yapmak yerine, gerçekten çalışan, üreten insanlar olmalısınız.  

Neden bu kadar kızdığımı eminim merak ediyorsunuz sayın okuyucular; Ben Marmara bölgesinde yaşıyorum ve yaşamaya devam edeceğim. Başka Tekirdağ yok, başka Türkiye yok. Bu nedenle, iyisiyle, kötüsüyle, bu topraklarda yaşamak zorunda olduğumdan, yaşadığım ortamın ekolojik şartlarının korunmasını sağlamak için, topraklarımıza, derelerimize, birilerine adeta hediye edilen göletlerimize ve soluduğumuz havaya sahip çıkmak, her Tekirdağ vatandaşı gibi benim de asli görevim olmalıdır. 

Beni kızdıran, adlarının başında “Prof.” Yazan bir sürü insanın, o kanal senin, bu kanal benim, televizyon kanallarını gezerek, felaket tellallığı yapmalarıdır. 
Bu okumuş çok bilmiş insanlar, HER 17 AĞUSTOSTA HER ZELZELEDE, KANAL KANAL DOLAŞIP İNSANLARI, KORKU, PANİK VE KAOSA SÜRÜKLÜYORLAR. 

Neymiş efendim; Marmara büyük bir depremle yerle bir olacakmış. Bununla da yetinmiyorlar, kaç şiddetinde olacağını da söylüyorlar. Peki çare ve çözümünü söylüyorlar mı? Yok. Neymiş; Her şeyi biliyorlarmış da, depremin önceden olacağını tespit etmek mümkün değilmiş. 

EY BÜYÜK PROFESÖRLER; BU DEVLET SİZİ FELAKET TELLALLIĞI YAPIN DİYE YETİŞTİRMEDİ. 
BU BU DEVLET, SİZLERİ JEOLOJİ KONUSUNDA YENİLİK VE İCATLAR YAPMAK İÇİN YETİŞTİRDİ. KLASİK ÖĞRENDİĞİNİZŞEYLERİ, İNSANLARA KORKU SALIN DİYE ÖĞRETMEDİ. 
NE YAPTINIZ? DENİZİN DİBİNE Mİ İNDİNİZ, TOPRAĞIN ALTINA MI GİRDİNİZ? 
SİZİN GİBİ OKUMUŞ BAZI İNSANLARIN İCAT ETTİKLERİ YER VE DENİZALTI SONARLARIYLA, YER ALTI HAREKETLERİNİ İNCELEDİNİZ. 
BUNUN ADI PROFESÖRLÜK DEĞİLDİR. BUNUN ADI ÇOKBİLMİŞLİK DEĞİLDİR. 
BUNUN ADI İNSANLARI KORKUTARAK PANİĞE SÜRÜKLEMEKTİR. 
PROFESÖR ADINI HAK ETMEK İSTİYORSANIZ, DEPREMİ ÖNCEDEN HABER VEREN VE ÇÖZÜM ÜRETEN KEŞİFLER YAPIP, BUNLARI TELEVİZYON KARŞISINDA ANLATMANIZDIR. 

Ben sizin gibi profesör değilim ama depremin neden ve hangi şartlarda olduğunu, halka daha iyi anlatırım. 

İşte Trakya’da depremin ana nedenleri; 
1-Başta boyahaneler olmak üzere, fabrikalar, yer altından yaklaşık 300-400 metreden sayısız sondaj kuyuları açıp, yer altındaki suyun akışını bozuyor ve boşluklar oluşmasına neden oluyor. Yer katmanları boşlukların kapanması için yerine otururken, zelzele hatta depreme neden oluyor.(hatırlatırım, Gölcük de sanayi bölgesi ağırlıklı yerde deprem olmuştu) 

2-Marmara denizinden, gece gemiler sürekli inşaat-hafriyat için kum çekiyor.(ben iki yıl Silivri-Gümüşyaka’da 100 evler villalarında kaldım. Orada her akşam gemiler kum çekiyordu. Yüzlerce metre sahil vardı, şimdi uçurum var ve sahil sıfıra inmiş.Bu da deniz altında ekolojik yer kaymasına neden olur. 

3-Muratlı-Aşağısevindikli ve Ergene’ye termik santral kurulmaya çalışılıyor. Eğer kurulursa, yaz aylarında bu santralların soğutulması için, yer altından günde 3 bin ton su çekilecek.(tabi derelerin atık suları da buna karışacak ve O SUYUN TERMİK SANTRAL YOLUYLA HAVAYA KARIŞMASI SONUCU (KANSER) BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK HASTALIĞIN YANINDA, YER ALTI EKOLOJİK DENGE BOZULACAK, DEPREME NEDEN OLACAK. 

Kısaca çok bilen değerli PROFESÖRLER; 
Sizleri her 17 Ağustos deprem yıldönümünde veya en ufak sarsıntıda tüm televizyon kanallarında görüp, halkı korkutmanızı istemiyoruz. Eğer televizyona çok çıkmaya meraklıysanız, bu yazdıklarıma bir icat, bir çözüm bulup çıkın ki, “bu profesör, adının başındaki unvanı hak ediyor” diyelim. 

JAPONLAR BAKTILAR ÇÖZÜM BULAMIYORLAR, ÇÖZÜMÜ, RAYLI SİSTEM EV YAPMAKTA BULDULAR. 
SİZ NE BULDUNUZ? 

TELEVİZYONDA KONUŞMAYI GELENEK HALİNE GETİRMEYİ BULDUNUZ. 

Ben profesör değilim ama deprem bölgesinde yaşayan biri olarak, depremin nerde nasıl konuşulacağımı bilirim. 
KISACA, TELEVİZYONLARDA HALKI PANİK, KAOS VE KORKUYA SÜRÜKLEYEN PROFESÖRLER İS-TE-Mİ-YO-RUZ.