info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Koskoca Başkonsolos`a Rezil Olduk

Hani bir şarkı var ya, her dinlediğimizde tüylerimizi diken diken eden, dini, dili, mezhebi ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının gerçek milli duygular taşıdığının göstergesi olarak içten söylediği bir şarkı…

“Havasına, suyuna, taşına, toprağına, bir can değil bin can feda yurduma” diyerek başlayan, “Bir başkadır benim memleketim” diye devam eden… 
Geçtiğimiz Cuma işte bu şarkıyı yürekten söylemek, o kadar insanın içinde haykırmak geçti içimden ama yapamazdım. 

Üç kıtaya hükmetmiş bir neslin torunlarıyız. 

Atalarımız Malazgirt’ten üç kıtaya imparatorluk kurmuşlar, kimisi Konya’dan, kimisi Yozgat’tan kimisi Rize’den gurbet ellerde ikamete gönderilmişler. 
İşte Bulgaristan göçmenleri de bunların bir kısmıydı. Anavatana geldiklerinde, çoğunun soyadı, Yılmaz, Vatansever veya Türk olmuş. 
Çünkü bu vatanın bir damarı olma gururunu ömür boyu taşımak istemişler. Bu göçmenler için bir şenlik düzenleniyor, çadır verilmiyor, Ticaret dükkânları olan yeri, Süleymanpaşa ve Büyükşehir belediyeleri depo olarak kullanıyor, buradaki masa ve sandalyeleri, stant kurulması için vermiyorlar. 

Vermedikleri, her ne kadar resmi olarak açıklanmasa da, belediyelerin arka bahçesi sayılan kent konseyi kadın meclisidir. Hadi bunu da geçtik… Kent konseyi kadın meclisi bir organizasyon yapıyor, davetiyeleri belediye basıyor, Büyükşehir belediyesinin bastırdığı davetiyelere rağmen, Büyükşehir belediye başkanının böyle bir organizasyondan haberi yok. 

TESKİ için bir açılış olsa, her tarafa kocaman afişler çok çok önceden asılır, maille basın daveti yapılır, tüm ilçe belediye başkanları hazır ve nazır olur. Çünkü orada şov var. -Bulgaristan ile Türkiye arasında köprü olan bu etkinliğe, ne belediye başkanları geliyor, ne milletvekilleri geliyor, ne il başkanı ve ilçe başkanları geliyor. 

Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin Kent konseyinin etkinliğine kimse gelmiyor, Şarköy’de etkinliğe herkes gidiyor. Balkan şenliği yapılan yere Kadir başkan geliyor,15-20 kişi tek sıra hazır vaziyette bekliyor, şoför kapıyı açıyor, başkan inmeden organizasyondan haberi olmadığı ve programında olmadığı için inmeden Şarköy’e çekip gidiyor. 

BULGARİSTAN EDİRNE BAŞKONSOLOSU ADETA YOK SAYILIYOR. EĞER MURATLI KAYMAKAMLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ GÜNGÖR ÖZGÜR VE SPONSOR BİR FİRMA OLMASA, KOSKOCA KONSOLOSU AĞIRLAYACAK KİMSE DE OLMAYACAKTI.

- Büyükşehir belediyesinin davetiyesini bastırdığı etkinlikten Kadir başkanın haberi olmuyorsa, ben bunda art niyet ararım. Şimdi soruyorum; i
- Daha önce de defalarca yazdım; Dernekler ve daha birçok kuruluş başkanı özel kalemi ile sekreterleri geçemiyor ve başkanla görüşemiyor diye yazdım. Böyle bir organizasyondan başkan olarak benim haberim olmazsa, özel kalemi, sekreterleri ve basın yayında bu konularla alakalı kim varsa, anayasanın tam olarak hatırlamıyorum ama vazifeyi suiistimal olan ismin görevi kötüye kullanmak olarak hemen değiştiririm. 

Eğer değiştirmiyorsa, demek ki bildiği halde haberi yok gibi davranıyor. Bir başkana ulaşılmazsa, nasıl halkın başkanı olur? Tekirdağlıyım diyen başkan Tekirdağ esnafına sahip çıkmıyorsa, davetiye ve tüm belediye tanıtım broşür ürünlerini İstanbul’a yaptırıyorsa, o zaman Tekirdağ neden sahip çıksın? 

AHİLİK NEDİR BİLMEYENLERE SÖYLEYELİM, AHİLİK ESNAF DAYANIŞMASI ŞEHRİN İNSANLARIYLA ESNAFIN DAYANIŞMASI OLARAK İFADE EDİLİR. UNUTULMASIN Kİ, TEKİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANINI İSTANBUL ESNAFI SEÇMİYOR. LAFA GELİNCE HER ŞEYDE TEKİRDAĞLI OLSUN DENİRKEN, TEKİRDAĞLI KENDİ VATANDAŞINA SAHİP ÇIKMIYOR. 

- EN ÖNEMLİ SORU; Bu organizasyona sadece Basın daire başkanı katılıyor, Büyükşehir basın yayın sitesinde Kent konseyi Kadın meclisi başkanının tüm resimlerinin neden sansürlendiğini de merak ediyorum. 

Eğer Sayın Çiğdem Tarar’a bir tavrınız varsa, çıkar konuşur, Çiğdem Hanımı biz istemiyor, desteklemiyoruz dersiniz ve nedenini bizlerle paylaşırsınız. 
Yaptığınız hem size hem kamuoyuna zarar veriyor. 

ŞAPKANIZI ÖNÜNÜZE KOYUN VE, “BİZ NEREDE YANLIŞ YAPIYORUZ” DEYİN.SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.BENDEN SÖYLEMESİ. AKILDA KALAN TEK ŞEY, BİZ BULGARİSTAN BAŞKONSOLOSUNA MAHÇUP OLDUK. UMARIM TELAFİ EDİLİR.