info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı da Yasalar Neden Uygulanmıyor

Gereğini yapacak bi rmerci yokmu?

Biz yazmaya bıktık belediyeler ve yetkili merciler yasaları uygulamamaktan bıkmadı.
1-Düğün konvoylarının 5 aracı geçmemesi şehir içinde klakson çalınmaması havai fişek atılmaması İstanbul'da yaralanmalara neden olduğu için sadece açık denizde izin verildiğini dedik.
2-Kaldırımların işgalinin yasak olduğunu engelli şeritlerinin esnaf ürünleriyle kapandığını kahvehanelerin işgaliyesi sebebiyle ailelerin kaldırımda yürüyemediğini dedik.
3-inşaat firmalarının yolları kural dışı ihlal ettiğini güvenlik duvarını oluşturmadıklarını dedik.
Biz dedik ama kendimiz çalıp kendimiz söyledik.Şimdi bu yasaları uygulayacak cesur yürek aranıyor.
YASALAR AÇIK;
Çevre ve Orman Bakanlığının 17.05.2007.gün ve 2007/5 sayılı Genelgesi ve 2009/49/EC sayılı Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi konulu yönetmeliğinin genel ilkeler başlıklı 5. maddesinin ( j ) bendi gereği sokak düğünleri yasaktır.
5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 36. maddesi (Gürültü)
GÜRÜLTÜ
Madde 36- (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
(2) Bu fiilin bir ticarî işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.
(3) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.
İŞGAL
Madde 38 - (1) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan cadde sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye belediye zabıta görevlileri tarafından elli Türk Lirası idari para cezası verilir.
(2) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan cadde sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımlar üzerine inşaat malzemesi yığan kişiye belediye zabıta görevlileri tarafından yüz Türk Lirasından beşyüz Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.
(3) Özel kanunlardaki hükümler saklıdır.
HERKESİN HUZURLU VE GÜVENLİ BİR İLÇEDE YAŞAMA HAKKI VAR.BİZ YAZDIK GERİSİ SİZE KALMIŞ.