info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlıda Cemevi Yalanmı Oldu?

Muratlı'da Cemevi Yalanmı Oldu?

Daha önce de söylediğim gibi, ben 4 mezhep hak olsa da, mezhep kavramına katılmayan, hiçbir mezhepten olduğunu kabul etmeyen biriyim. Çünkü peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) zamanında mezhep olmadığı için, Allah’ın Resulünün vefatından sonra, halifelik meselesiyle doğan mezhep kavramını kabul etmiyorum. Ama bu benim başkalarının inanç ve ibadet anlayışına karşı olduğum anlamına gelmez. 

Yahudi Havrada, Hrıstiyan Kilisede, Müslüman Camide ibadetini ifşa eder. İbadetin çeşitleri olması, inanç özgürlüğüne renk katar. Alevi kesim, Hz.Ali camide şehit edildiği için, ibadetini Cemevinde yapmak istiyor. Bizim de buna saygı duymamız gerekir. Benim anlamadığım nokta, CHP genel merkezi Cemevlerini ibadethane olarak kabul etti. CHP’Lİ belediyeler de, belediye meclis kararıyla Cemevlerini ibadethane olarak tanıdı ve Cemevi yapılması için meclis onayı çıkarttı. Muratlı’da ise, başta belediye başkanı Nebi Tepe ve ekibi olmak üzere, olumsuz karar için sürekli mazeret ürettiler. Bu görüşmelerde bizzat bulundum. Buna rağmen, belediye meclisi kararıyla Muratlı’da da kabul edildi. 

Hatta Büyükşehir belediye başkanlığının bizzat desteği ile Cemevi yapılması kararı çıktı. Arsa bulundu. Plan-proje çizildi. Yer tespiti ve daha birçok etüt çalışması yapıldı. Son olarak yer deprem standartlarına uymadığı için ufak bir yer kaymasıyla ve Fen memuru Aysun Yıldızoğlu’nun titiz çalışmasıyla tüm şartlar uygun hale getirildi. Fakat şimdi soruyorum; Muratlı belediyesinde bu işi rölantiye alan, engelleyen mi var? Her ne kadar bu işe engel olanları bilsem de, yine de somut belgesiz habercilik yapmadığım için, bunu dile getiremiyorum. Fakat halkımız bunları er geç deşifre edecektir. Başta da dediğim gibi, her ne kadar mezhep kavramını kabul etmesem de, insanların ibadet etme hakkına saygı duymak gerektiği inancındayım. 

Şimdi ya birileri çıkıp, “ben buna karşıyım” desin, ya da, “şu şu nedenlerden dolayı biz bu işi durdurduk” desin. Alevi vatandaşların sürekli benim karşıma dikilip, “ bize Cemevi yapılacağı yolunda müjde veren haber yaptın. Şimdi neden yapmıyorlar?”Diye sormalarından bıktım. Bende Muratlı belediyesine soruyorum; 

CEMEVİ YAPIMI YALAN MI OLDU?