info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı`da Çocukları Ölüme Sürüklüyorlar

Geçtiğimiz hafta, bir kısım vatandaş ve minibüs şoförleri, UKOME’NİN aldığı bir karara tepkilerini anlattılar.

Geçtiğimiz hafta, bir kısım vatandaş ve minibüs şoförleri, UKOME’NİN aldığı bir karara tepkilerini anlattılar. (bir kısım UKOME bir kısım Muratlı Belediyesi diyor.net bilmiyorum) 

Açıkçası ben böyle skandal bir kararın arkasındaki kişi veya kişileri merak ediyorum. Tekirdağ Ulaşım Daire başkanlığının bu kişileri kamuoyuyla paylaşmasını can-ı gönülden istiyorum. Çünkü içinde insan sevgisi olan kim olursa olsun, geleceğimizin teminatı olan çocukların hayatıyla oynama cüretini göstereceğini zannetmiyorum. 

Kararı merak etmenizi beklemeden hemen sizinle paylaşayım değerli okuyucular; Edindiğim bilgiye göre, Muratlı Anadolu lisesine giden bir cep yol var. Muratlı belediyesinin kararıyla, bu yol şehir içi minibüs araçlarına yasaklanmış. Minibüsler bu yola girdiğinde, zabıta ekipleri tarafından fotoğraf çekilip cezai işlem yapılıyormuş. Bu nedenle öğrenciler, asfaltın karşısında indirilecek, koşarak karşıya geçmeye çalışacaklarmış. Bu esnada araba çarparsa, bu öğrenciler eğitim yolunda hayatını kaybedecekler. 

Peki, bunun hesabı kimden sorulacak? 
Şehir içi minibüs şoförleri, “biz bu çocukları yolun karşısına bırakmak zorundayız. 
Eğer bu çocuklardan biri hayatını kaybederse, biz bunun vicdan azabını nasıl taşırız? Ya o çocuğun ailesinin yüzüne nasıl bakarız? 
Bu nasıl bir karar anlamadık. 

Eğer o yola girersek, zabıtalar aracımızın fotoğrafını çekiyor. Biz ne yapalım?” Diyorlar. Şimdi ben de soruyorum; Bu çocuk asfaltın karşısında indiğinde, yokuş nedeniyle mesafenin kısa olduğu da düşünülürse ve görüş alanı darken, bu çocuklardan birine hızlı gelen bir otomobil çarparsa, bunun hesabını kim verecek? Ben öğrenci velisi olsam ve Allah korusun böyle bir durum meydana gelse, bu kararı verenin cezalandırılması için sonuna kadar mücadele ederim. 

Bu durumun gerçek olup olmadığını öğrenmek için Büyükşehir ulaşım daire başkanlığını aradığımda, doğru olduğunu öğrendim. Son olarak bu kararın kaldırılması için Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral’ın bizzat bu yeri incelemeye gideceğini,usulsüz bir karar ise gerekli müdahaleyi yapacağını da öğrendim. Erdin başkanımın bu usulsüz ve geleceğimizin teminatı gençlerin güvenliğini riske atan kararı kaldırmak için gereğini yapacağından şüphem yoktur. 

Ama bu kararın arkasındakileri de kamuoyu ile paylaşmasını isteriz.