info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlıya Vekil Kaymakam Değil, Asıl Kaymakam İstiyoruz

Muratlı’da bizim bir kaymakamımız vardı. Mahmut Hersanlıoğlu. Bizim onunla yapacak daha çok işimiz vardı. Kendisi birçok projeyi başlattı ama tam bunları hayata geçirecekken tayini çıktı. Projelerin hepsi öylece yarım kaldı.
Ardından bir vekil kaymakam geldi. Çok sürmedi o da yurt dışına dil eğitimine gitti. Bir kaymakam tayin oldu gelmeden izine çıktı. Sayın Kaymakamımız izin yapmayı çok sevmiş olmalı ki tayin olduğundan beri bildiğim kadarıyla üçüncü iznine çıktı. Yine vekil kaymakama kaldık. Vekil Kaymakam Tamer Orhan’dan sıkıntımız yoktur. Kendisi Hayrabolu’da görev yapan başarılı çalışkan değerli bir bürokrattır. Keşke Muratlı’nın asil Kaymakamı olsun diyebileceğimiz birisidir. Ayrıca Sayın Erkan Çapar da bu ülkenin önemli yerlerinde görev yapmış birisidir ve yapacaktır. Fakat gördüğümüz kadarıyla Sayın Çapar bizleri ve Muratlı’yı sevememiş ki gerek STK’LAR gerekse basınla birlikte Muratlı için bir proje ve çalışma gerçekleştirmeyi düşünmüyor. Saygı duyarız kendi tercihidir.
Fakat Muratlı olarak bizim kaybedecek bir dakikamız bile yok.
Eski Kaymakamımızın başlattığı Muradiye mahallesine sağlık ocağı yeni devlet hastanesi Muratlı için acil gerekli olan güvenlik kamerası donanımının tamamlanması Emniyet müdürlüğü yanında bulunan ve bir türlü yanmayan sinyal lambalarının yapılabilmesi için yazışmalar çözülemeyen tel örgü-tren yolu sorunu ve daha birçok meselenin gündeme taşınması gerekiyor.Kültür merkezi için büyük mücadele verdik ve  yakında gururla açılışı gerçekleştirilecektir.İsteriz ki tüm sorunlar bunun gibi çözülsün.
Biz Sayın Mahmut Hersanlıoğlu’nun hazırlayıp yapılması gereken projelerin tamamlanması için Hatay’dan tekrar ilçemize tayinini istiyoruz. Biz zamanını Muratlı’nın sorunlarını çözmek için basınla ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek çözüme kavuşturan bürokratlar istiyoruz.
Nasıl ki milletvekilleri ve bakanlarla bu konuda ilerlemeler kaydettiysek (karayolları için Sayın Mustafa Yel ile çözeceğimiz konusunda gelişmeyi gündeme getireceğim) aynı şekilde bürokratlarla da Muratlı için birlikte dayanışma içinde olan bir idare istiyoruz. Bu ilçede yaşıyorsak bu ilçe için canla başla çalışmalıyız. Umut fakirin ekmeğidir. Umuttan başka ne yapabiliriz ki?