info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ölümlü Kaza Olursa Kim Üstlenecek

Daha önce haber olarak hazırladığım Muratlı Jandarma karakolunun yanındaki görüntü kirliliği aynı şekilde kalmaya devam ediyor.Pardon günahlarını almayayım Tredaş kısmen de olsa SADECE metal elektrik direklerini kaldırdı.Fakat onlarca ağaç direk hala orada kötü bir görüntü oluşturuyor.Bunları kaldırmayı düşünüyorlar mı?
Karayollarının trafik yönetmeliğine göre yolun kullanım hakkının ne şekilde olduğu açık olmasına rağmen onlar acaba bu kurala uyuyorlar mı? 
Muratlı Belediyesinin de yapması gereken belli.yolun kenarını depo gibi kullanan bir kuruma bir cezai işlem uygulamayı düşünmüyorlar mı?
Bu saydığım konulara göre;
1-Karayollarının trafik kurallarını bilmemesi mümkün değildir.Ben araba kullanmayı bilmem ama sık sık yolculuk ettiğim için yine de bildiğime göre Şehirlerarası ulaşımı sağlayan karayollarının kenarlarında emniyet şeridi vardır ve bu emniyet şeridini ambulans emniyet araçları arıza yapan araçlar ve uzun yol şoförleri dinlenmek için kullanır.Bu yolu sollama yapmak amacıyla kullanmak veya herhangi geçerli sebep olmaksızın kullanıma kapatmak yasaktır.
2-Tredaş kamu hizmeti yapan ÖZEL BİR ŞİRKETTİR.Dolayısıyla eğer o alan kendi şirketine aitse duvar veya tel örgüyle kapatmak mecburiyetindedir.Karayoluna aitse o alanı tamamen boşaltmak zorundadır.
3-Karayolları şehir girişi diyerek komple  demir korkuluk yapmak zorundadır.Kişi veya kuruma özel korkuluk çevirmesi yapamaz.Kaldı ki sanayi sitesinin oraya kadar şehir içi olduğu için parça parça demir korkuluk çekmesi mümkün değildir.O demir korkulukları sökmesi ve alanın temizlenmesi gereklidir.
4-Ölümcül bir trafik kazası meydana gelse sollama yapan bir araçtan kaçan sürücü yanda güvenlik şeridine kendini atmak isterken demir bariyerlerden uçup otlar arasında gizli olan direkler şoförün ölümüne neden olursa sorumlusu kim olacak?
TREDAŞ MI KARAYOLLARI MI BELEDİYE Mİ?
ÜSTELİK YANINDA JANDARMA KARAKOLU OLUP HEM GÜVENLİK ZAAFİYETİ AÇISINDAN OLUMSUZDUR HEM DE ALAN AÇILDIĞINDA KAYMAKAM VALİ MİLLETVEKİLİ HATTA BAKAN ZİYARETİNDE ARAÇLARIN GEÇİCİ OLARAK YANAŞMASINA ALAN SAĞLANMIŞ OLUR.
4-Her ne kadar mevcut alandan yaklaşık 100-150 metre önce şehir (tak)ında güle güle-Muratlı belediyesi yazsa da sanayi sitesi de dahil olmak üzere bölgenin düzeni Muratlı belediyesine ait olup bu alanın tamamen temizlenmesi için gerekli denetleme ve gerekçeleri uygulamakla mükelleftir.Ben inanıyorum ki bu üç kurum da hassasiyet gösterip hoş olmayan görüntüye sahip alanı hem direkler ve diğer kirlilikten hem demir bariyerlerden temizleyecek ve Jandarma ve yeni yapılmakta olan emniyet binası teşkilatlarımız  için güvenlik zaafiyeti oluşturmasının önüne geçeceklerdir.ÇÜNKÜ ONLAR BİZİM GÜVENLİĞİMİZ VE HUZURUMUZ İÇİN ÇALIŞIYORLAR.AYRICA TEMİZ VE GÜVENLİ MURATLI HEPİMİZİN TEMENNİSİ OLMALIDIR.