info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Partilerin Seçim Değerlendirmesi - 1 (Ak Parti)

Milletvekilleri Sınıfta Kaldı

-Milletvekilleri Sınıfta Kaldı. 
Bu yazı dizimde siyasi parti milletvekili seçimlerini değerlendireceğim.

Herkes birilerine iltifat, yağdanlık yapma hakkına sahiptir ama ben gazetecilik etiği açısından olumsuzlukları göz önüne sermek mecburiyetindeyim. Tozpembe bir tablo sunmak benim prensibim değildir. Ak Parti Tekirdağ`da olamayacak bir şeyi başardı ve üç milletvekili çıkardı. Çünkü Tekirdağ`da takım tutar gibi parti tutuyor ve onlara oy veriyorlar. Bu nedenle Ak Parti büyük bir başarıya imza atmasına rağmen, bu fırsatı kullanamadı. 

Milletvekilleri bizleri hayal kırıklığına uğrattı. 
Ayşe Doğan; Ak Partili olmak, dini vecibelere göre giyinmek değil, milletin vekili olarak,Tekirdağ`ı Ankara`da en iyi şekilde temsil etmek,Tekirdağ`ın sorunlarını Ankara`da dile getirmekle olur. Halen görüşüp sürekli sohbet ettiğim,Tekirdağ`ın sorunlarını paylaştığım HALEN BAŞBAKAN DANIŞMANI OLAN SAYIN ÖZLEM YEMİŞÇİ GİBİ MODERN, KÜLTÜRLÜ, ALT YAPISI SAĞLAM,EN ÖNEMLİSİ DE TEKİRDAĞ İÇİN HİZMETİ VAZİFE SAYAN KADIN VEKİLLERE İHTİYACIMIZ VARDIR. Miletvekilliği, ancak Tekirdağ`a bir Bakan, Başbakan veya Cumhurbaşkanı geldiğinde şifaen uğramak değildir. Bu işler bir muayenede diş çekmeye benzemez. Halk hizmet ister. SAYIN ÖZLEM YEMİŞÇİ GİBİ, HALKA HİZMETİ VAZİFE BİLEN KADIN VEKİL İSTER. Kim bana, "Ayşe Doğan Tekirdağ için şu hizmeti yaptı" diyebilir? 

Ama Özlem Yemişçi sabahın 08.35`inde benii arayarak, "Muratçığım gözünüz aydın Muratlı şehir stadı için ödenek çıkarttım,hayırlı olsun" demiştir.Daha bunun gibi sayısız hizmeti vardır.Bunlardan biri de,Çorlu devlet hastanesidir. Kısaca Ayşe Doğan sınıfta kalmıştır. 

Metin Akgün; Siz çıkacaksınız kürsüye,"görevini yapmayan vekilin gözünün yaşına bakmam" diyeceksiniz,15 TEMMUZ NÖBETİ ESNASINDA HAYATINI KAYBEDEN RAHMETLİ MURATLI İL BAŞKANI ALİ KAPLAN`IN VASİYETİ OLAN VE KAMU ZARARI ALENEN BELLİ OLAN, BİR HANOĞLU`NDA BİR ÖLÜM, BAYRAMŞAH`DA KUNDAKLAMAYA KADAR GİDEN KAMU ZARARI ALENEN BELLİ OLAN, İKİ TANE KAYMAKAMDAN BİRİNİN "TAM AĞIR CEZALIK,SORUŞTURMA AÇILMALI" DEDİĞİ, DİĞER KAYMAKAMIN, "USULSÜZ KİRALAMA VAR,EN KISA ZAMANDA İPTAL EDİLMELİ" DEDİĞİ KAMU ZARARINA NEDEN OLAN KAMU İDARECİSİNİN USULSÜZLÜK DOSYASINI SİZE VERDİĞİMDE, "HAKLISIN MURATÇIĞIM,DOSYAYI MECLİSE GÖNDERDİM, GEREKEN YAPILACAK, HAK ETTİĞİ İŞLEMİ GÖRECEK" DİYECEKSİNİZ, DEVLETİMİN KAMU ZARARI HALEN DEVAM EDECEK,GÖLETLERİMİZ ADETA KATLEDİLECEK,15-20 YIL AYNI GÖREVDE OLAN DERNEKLER MÜDÜRÜ OLACAK VE NE HİKMETSE TAYİN OLMAYACAK, BU MÜDÜR SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNİN USULSÜZ UYGULAMALARINA GEREKEN İŞLEMİ YAPMAYACAK. SİZ, "GÖREVİNİ YAPMAYANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM" DİYECEKSİNİZ. SİZ DAHA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİDİ İLÇE BAŞKANINIZIN VASİYETİ OLAN DOSYAYI MECLİSTE İŞLEME KOYMUYORSUNUZ, DAHA NE DİYEYİM? 

Yapamayacağınız şeyi kürsüye çıkıp söylemeyin. Milletvekili, Vali,Kaymakam,657`li hatta muhtar bile yolcu, halk hancıdır.  

Mustafa Yel; Bu milletvekilleri içinde,Vali Yardımcısı ve il özel idare genel sekreteri olarak görev yaptığı süre içinde,birçok hizmete birlikte imza attığımız Sayın Mustafa Yel, işinin hakkını yıllarca verdi. En başta Aşağısevindikli-Yukarısevindikli yolu ve daha Tekirdağ`ın birçok yolu,büyükşehir`in dandik asfaltı gibi değil, yıllara meydan okuyan asfaltıyla buluştu. Üstelik iktidar milletvekili olarak Tekirdağ gibi yerde muhalefet yapmayı başarıyla yerine getirdi. Fakat birçok sorunu dile getirmeme rağmen, Vali yardımcılığının aksine milletvekili olarak sadece, "yapacağız Muratçığım,hallederiz Muratçığım"`da kaldı.Görünen o ki, yeni seçimde tek o kalacak. Artık onun da taşın altına elini koyup,daha faal olması gerekiyor.

Görünen tabloda, Cüneyt Yüksel milletvekillerinden daha fazla faydalı olmuştur.
(DOKTOR EKSİKLİĞİ GİBİ ÖNEMLİ BİR KONUNUN GİDERİLMESİ GİBİ) GEREKLİDİR. UMARIM BU KEZ HİZMET ODAKLI ADAYLAR ÇIKAR. ÖZLEM YEMİŞÇİ GİBİ MODERN VE BU KONUDA ALT YAPISI OLAN BAŞARILI BAYAN MİLLETVEKİLLERİNE, MESTAN ÖZCAN GİBİ TEKİRDAĞ`I ULUSLARARASI GÜVENİLİR GIDA ZİRVESİNDE 3 YIL ÜST ÜSTE BİRİNCİ YAPAN BAŞARILI GİRİŞİMCİ MİLLETVEKİLLERİNE İHTİYAÇ VARDIR. YOKSA SONUÇ HÜSRAN OLUR... 

SONRAKİ YAZIM; 
PARTİLERİN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ - 2 (Chp)