info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Partilerin Seçim Değerlendirmesi - 4

CHP Çorlu`yu kaybetti mi?

Bir genel seçime giriyoruz. Bu seçimde beni ilgilendiren en önemli şey, seçilen kişilerin Tekirdağ`a ve Tekirdağ`ın sorunlarına gerçekten sahip çıkması,çözüm odaklı çalışmasıdır.
Maalesef geçtiğimiz dönemde hiç bir milletvekilinden bu yönde bir çalışma göremedik. (bir nebze de olsa Emre Köprülü bu konuda çaba gösterdi, onu da tıpkı Ünal Baysan gibi, MUHARREMCİ diye harcadılar ve dördüncü sıraya koydular.
 
Ak Partide de Mettin Akgün`ün sözünün arkasında durmadığını, Ayşe Doğan`ın Faik Öztrak`ın kadın versiyonu olduğunu, Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı ziyaretlerinden hariç Tekirdağ`ın yolunu unuttuğunu, sadece Mustafa Yel`in aday olacağını, CHP`de bir şeyin değişmeyeceğini yazmıştım.

Fakat İlhami Özcan Aygün, bir tarımcı olarak artı puan oluşturdu. BUNA RAĞMEN, İKİ PARTİNİN DE İLK İKİ`DEN SONRASI ZOR. 

Genel profilde Tekirdağ`da aday sıralaması şöyle görünüyor; 2-2-2+ÇOK ÇALIŞAN SON VEKİLİ KAPAR. EĞER CHP ÜÇÜNCÜ SIRAYA ÇORLU`DAN BİR ADAY VEYA ARZU MANDALI SUCU`YU KOYSAYDI, SON VEKİLİ KAPMASI GARANTİYDİ. 
AK PARTİDE DE MESTAN ÖZCAN`IN 4.SIRAYA KONMAMASI, HER ZAMAN 2.SIRADA BAYAN OLURKEN, 3.SIRAYA ALINMASI, BU ŞANSI DÜŞÜRDÜ. 

İYİ Parti Sürprizi... Her ne kadar ilk iki sıra konusunda olumsuz görüşler olsa da, 3. sıra adayı Prof. Tamer Dodurga, her partinin sevip saydığı bir şahsiyettir. ÇORLU`NUN MİLLETVEKİLLİĞİNDE DEVRE DIŞI BIRAKILMASI, ÇORLU`LU OLAN VE ÇORLU`YA GENEL SEKRETER YARDIMCILIĞI SÜRESİNCE SÜREKLİ DESTEKLEYEN BİRİ OLARAK TÜM ÇORLU CHP SEÇMENİNDEN DESTEK GÖRMESİ BEKLENİYOR.

AYRICA ÇANAKKALE`DE 57.ALAY TEKİRDAĞLI ŞEHİTLERE SAHİP ÇIKMASIYLA DA TEKİRDAĞ VE VATAN MİLLİYETÇİSİ OLARAK TÜM HALKIN DESTEK VE SEVGİSİNİ KAZANMIŞTIR. 

Artık Ak Parti, CHP ve İYİ Parti`den ikişer adaya kesin gözüyle bakarken, son biletin kime çıkacağını merakla bekliyorum. Candan Yüceer`in kendisini destekleyen Alevileri artık yok sayar hale gelmesi, Muratlı Cemevi temel atma törenine gelmeye dahi tenezzül etmemesi, Çorlu`da uluslararası Alevi-Bektaşi sempozyumuna katılmaya tenezzül etmemesi, Türkiye`nin benim gözümde Yılmaz Büyükerşen`den daha başarılı Lüleburgaz belediye başkanına söylenen sözler karşısında susarak,Tekirdağ milletvekili, Trakya milletvekili olmayı hak etmediği, gazeteciye mesnetsiz ithamları, partiliyi kongreden attırması v.b. nedeniyle tekrar vekil olmayı hak etmediği kaanaatinde olup, CHP`NİN Tamer Dodurga gibi bir değere sahip çıkacağını düşünüyorum.

Keşke onun yerine Köprülü veya Mandalı konsa daha şanslı olurlardı.Ak Partide Mestan Özcan`ı kaybetmek partiye zarar verecektir. 

Cumhurbaşkanlığı konusuna girmeyeceğim. Bana Tekirdağ`a hizmet eden vekil, sözünün arkasında duran, hem söyleyip hem insanın gözünün içine bakarak yalan söyleyen, sözünün arkasında durmayan vekil lazım değil.
Ben asilim, onlar vekil. Evet onlar güç sahibi olacak ama, SADECE 4 YIL..... 

Bekleyip göreceğiz. 
(SON)