info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Polisime; Kan Kokusu

Her taraftan silah sesleri ve sloganlar geliyordu.

Nerede olduğunu bilmiyordu. Bir anda göğsünde bir yanma duygusu bedenini sardı. Artık ayakları vücudunu taşımıyordu. Ağzında hafif bir acımtırak sıvı hissetti. O an anlamıştı. Kahpe bir kurşun ciğerini parçalamış, iç kanama başlamıştı.Yavaş yavaş oraya nasıl geldiğini algılarken, gözleri adeta bir perde ile kapanmaya başlamıştı. Dudağından bir damla kan, toprağa düştü. O gün bir Mayıstı. Tüm İstanbul teyakkuza geçirilmişti. Serdar henüz 25 yaşındaydı. KPSS sınavıyla polis olmuş, İstanbul’a tayin edilmişti. Kendisi gibi aynı yaşlarda birçok arkadaşı, Çevik kuvvet olarak görev yapmaya başlamıştı.

Amirleri defalarca uyarmıştı. “sakın tahriklere kapılmayın. Onlar küfürle, taşla, molotof kokteylleriyle sizi kışkırtmaya çalışacaklar. Sizin bir hamleniz, onlara istediği kaos ortamını sağlamaya imkan verecek. Siz ölseniz dahi umurlarında olmaz ama, taş atan birine müdahale etseniz, taş atan kişi mağdur ve kahraman olur” demişti.

Güzel söylemişti de daha bıyıkları yeni terlemiş kanı kaynayan Serdar nasıl durabilirdi.Ölmüş anasına sövmüşler, ona bile kendini tutmuşken, bir haddini bilmez göstericinin yüzüne bakarak, ”Vatan Hainleri..!” diye bağırmasına dayanamamıştı. Sürüden ayrılanı kurt kapar misali, bu provokatörün peşine düşmüştü. Diğer arkadaşlarından ne kadar uzak kaldığını bilmeden, bir ıssız sokakta kahpe bir kurşuna hedef olmuştu. Ölüm onu korkutmuyordu. O şerefli üniforma içinde kızıl kanlarda şehit olmak onun için madalyaydı. 

TEK GÜCÜNE GİDEN, ÜLKESİNİ İŞGAL EDEN BAŞKA ÜLKE DÜŞMANLARININ KURŞUNLARI YERİNE, TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİĞİ TAŞIYAN BİR VATAN HAİNİ KURŞUNUYLA HAYATININ SON BULMASIYDI. 
YAVAŞ YAVAŞ CANI VÜCUDUNDAN ÇEKİLDİ VE AL KANLAR İÇİNDE TOPRAĞA DÜŞTÜ. 
AĞZINDAN SON HECELER DÖKÜLDÜ
… VA-TAN SAĞ-OL-SUN…………….. 
ARKADAŞLARI YETİŞMİŞTİ AMA,KENDİSİNİ VURANI VURMAMIŞLAR,YARALANMA PAHASINA CANLI ELE GEÇİRMİŞLERDİ. ÇÜNKÜ,ONLAR İÇİN İNSAN HAYATI KUTSALDI VE O CANI ALLAH VERMİŞ, ALLAH ALABİLİRDİ. 
İŞTE DOSTLAR, HER YAĞMUR YAĞDIĞINDA BENİM BURNUMA TOPRAK DEĞİL, KAN KOKAR.ÇÜNKÜ, BU KUTSAL VATAN TOPRAĞI, ASKERİMİN, POLİSİMİN KANIYLA KAZANILMIŞTIR. 
BU NEDENLE POLİSİMİZİN HAKKI ÖDENMEZ 

- Siz hiçbir polis gibi ailenizi Allah’a emanet ederek, helalleşerek işe gittiniz mi? 
- Siz hiç eşinizi, çocuğunuzu, hamile veya hasta halde bırakıp vazife başına koştunuz mu? 
- Siz hiç Pazar günü maçta Pazartesi Bakan karşılamada Salı eylemde yer alıp, uykusuz, aç perişan 2-3 gün vazife başında kaldınız mı?
- Siz hiç görev başındayken,bir polis anonsu sonucu gittiğiniz trafik kazası veya cinayet yerinde, eşiniz, çocuğunuz, anne-babanız veya kardeşinizin cenazesiyle karşılaştınız mı? 
- Siz hiç eylemlerde görev yaparken,kendisine taş veya Molotof kokteyli atan kişinin kendi ailesinden biri olduğunu gören polisin duygularına yenik düşmeden,görevi ne gerekiyorsa yapmak zorunda olmasını anlayabilir misiniz? 
- Siz bir kaza veya afette, ailesinin yanında olmak yerine, ihtiyacı olan halkın yanında olma zorunluluğunun ne demek olduğunu anlayabilir misiniz? 

SÖYLEYİN BANA..! 
SONUNDA ÖLÜM OLSA DA, “VATAN SAĞ OLSUN DİYEN POLİSİ KAÇ KİŞİ ANLAYABİLİR? 
İŞTE HER YAĞMURDA,BENİM BURNUMA O YÜZDEN KAN KOKUSU GELİR. 
BU ÜLKENİN ASKERİ-POLİSİ VAR OLDUKÇA, BU KOKU BANA PARFÜM GİBİ GELİR. 

VATAN SAĞ OLSUN. 
10 nisan polis haftası kutlu olsun.