info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Albayrak, Vaat Çok İcraat Yok

Şimdi doğruyu söylemek gerekirse Sayın Albayrak basına büyük bir önem vermekte ve gündemi yakından takip etmektedir.Kendisini bu konuda takdir ediyorum.Ama her şey sadece okumakla olmaz.İcraat lazım.
 
YAZILI CEVAP ALIŞKANLIĞI EDİNİN
 
Öncelikle Büyükşehir basında ne gibi yanlışlar var onları ele alalım;
-Haber ve köşe yazılarını AYRI kategoride değerlendirmek gereklidir.
-maillerde Büyükşehir belediye haber deniyor.Başlık haberi yansıtmalı.Büyükşehirden geldiği zaten belli.bu diğer ilçe belediyelerinde de aynı.
-Basına eften füften şovenist haber atmayın.yok Albayrak şuranın açılışına katıldı yok şu ziyaretine geldi yok şunu ziyaret etti falan.Bunlar şovenist davranışlar olup kaale bile almayız.Bana  ne sizin karşılıklı ağırlamalarınızdan veya açılışınızdan.
-Bir de daire başkanlarına basına açıklama yapma yasağı getirdiğiniz konuşuluyor.Bu idarecilik değil özgürlüğü kısıtlamadır.Ben bir edebiyatçı olarak kültür edebiyat konularında sizin saçma sapan “büyükşehir belediye haber”puntonuzu yazmak zorunda değilim.Bırakın Teski de Fen işleri de Kültür daire başkanlığı da ulaşım da kendi açıklamasını ve basın iletişimini yapsın.Bunun adını söylemek haddime düşmez ama yanlış.Ben tüm bilgiyi tek adamlıktan almak istemem.
-YAPTIĞIMIZ HABERE YAZILI CEVAP İSTERİZ.(HASSAS KONULARDA) 
Kadir başkan Yeşilsırt köyünde kapalı yüzme havuzu sözü verdi.Söz verme başkanım.Söz verdiğinizde bu yapılmadığı zaman hesabını sormamızı isteyen sizsiniz.Yapın biz de “helal olsun yaptı başkan” diye yazalım.
ŞİMDİ ŞU SORULARIN CEVABINI YAZILI OLARAK İSTİYORUM;
-Karayolları standardında asfalt yapacağız dediniz Yeşilsırt fiyasko oldu.
-Kırkkepenekli  ve Yukarısevindikli yolunu yapacağız dediniz tek damla asfalt dökülmedi o da fiyasko.
-Aydınköy’e vaatlerde bulundunuz bu da fiyasko.
-Haberlerime hassasiyet gösterdiğinizi söylediniz Muratlı’da köpek ısırma ve köpek saldırı vakaları arttı dedik Muratlı belediyesi bu konuda duyarsız davrandı(Süleymanpaşa da öyle) siz de umursamadınız.
-Muratlı belediye başkan yardımcısı inşaat denetimlerinde çifte standart uyguluyor dedik ana cadde üzerinde kaç aydır devasa çukur ve tehlikeli tahtalar aleni dedik cadde üzerinde olduğu halde bir yaptırımınız yok.
-İnanlı çeşmesi için hemen iki gün sonra dediniz iki ay oldu proje aşamasından çıkamadı.Fiyasko.
BÜYÜKŞEHİR 11 İLÇEDEN DE SORUMLUDUR MESULDÜR. 
Eğer ilçe belediyesi işini yapmıyorsa bunu yaptırmak sizin zaruri vazifeniz olmalıdır.Artık söz değil icraat istiyoruz.Bu yazdıklarıma yazılı açıklama istiyorum.eğer yazılı olarak bir cevap gazeteme gelmezse Büyükşehire ve Sevgili Kadir ağabeyime güvenim kalmayacak.Sayın başkan bırakın daire başkanları sevabını da günahını da kendileri çeksin.
Bir de örnek;Trakya’da sosyal demokrat belediyecilikten sınıfı tek geçen Lüleburgaz belediyesi ve başkan Emin Halebak’tır.Eğlenceyi de hizmeti de bir o beceriyor.Ayrıca Süleymanpaşa gibi Büyükşehir gibi logosu ve ismini insanın gözüne sokarcasına her yere yazmadan yapıyor.Başkanlar liman gezme bahanesiyle Mersin’e  turistik geziye gideceğine yurt dışı seyahatleri yapacaklarına Halebak’tan belediyecilik öğrensinler.Bırakın şovenistliği.Ramazan erzağı yardımı bile aleni şovla yapılıyorsa sözümüz bitmiştir.Biz neyin cevabını bekliyoruz ki?