info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
Dolar Satış
:
Euro Alış
:
Euro Satış
:
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Albayrak ve Başa, Bu Yüklenici Firma Sizi Yakacak

Birkaç gündür karmaşık görüntülere sahne oluyoruz.

Bir bakıyorsunuz, Kadir başkan Ak Parti il başkanı Cüneyt Yüksel’e ziyarete gidiyor, iki gün sonra bu ikili medya üzerinden bir polemiğe giriyorlar. 
Bir bakıyorsunuz, iki gün sonra Kadir başkan Ak Parti Muratlı ilçe başkanına hayırlı olsun ziyaretine gidiyor. 
Bu nasıl bir çelişkidir anlayamadım. 

Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanlığı ve TESKİ, Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı projesine başladı. Bu zor bir tercihtir. Saygı duyuyoruz. Çünkü yer altına yapılan hizmet görünmeyeceği gibi, büyük bir risktir. Bunu başaran kişi ve kurum da büyük bir hizmet yapmış olur ama seçim yatırımı anlamında bir kazanç olmayıp risk almaktır. 

Tekirdağ’da TESKİ adına hizmet veren firma, belediye ile halk ve iktidar parti temsilcilerini karşı karşıya getiriyor. Bu yüklenici firma ya bu işi beceremiyor ya da bitirmek istemiyor. Bu yüklenici firma, girdiği sokaktan bir türlü çıkamıyor. Böyle saçma bir çalışma sistemini, bir inşaat ustası babanın evladı olarak, devlet ihalelerinde çalışmış bir babanın evladı olarak ne gördüm, ne de duydum. 

Bu nasıl bir çalışma tarzıdır. 
Yazıktır, günahtır. 

Bir sokağa giriyorlar, bitiriyorlar, bir hafta sonra tekrar kazıp tekrar yapıyorlar. Hükümet caddesi ve Salıpazarı yap-boz oyununa döndü. Ayrıca, yol ve kaldırımlarda su tesisatı, elektrik tesisatı, iletişim tesisatı gibi altyapı çalışması yapan kurum veya firmalar, belediye yasası gereği ya bu yolu asfaltlamak ya da bedelini ödemek zorundadır. 

Fakat TESKİ adına altyapı çalışması yapan bu firma, kazdığı yerleri patates tarlası gibi bırakıp gidiyor. Tam bir rezalet, bir beceriksizlik örneğidir. 

Devlet hastanesi arkasında bulunan Evliya Çelebi caddesindeki ihmali defalarca yazdım,7-8 aydır hala bir çalışma yapılmadı. 

Sayın Albayrak ve Sayın Başa; Bu yüklenici firmanın kazıp kazıp bitirmediği yolların sorumlusu olarak halk sizi suçluyor. Siz ise bu konuda medya önünde tartışmalara giriyorsunuz. 

Kadir başkan; Bu firma konusunda TESKİ Müdür yardımcısıyla görüştüğümde, firmayı iller bankasının görevlendirdiğini ama denetleme yetkisinin TESKİ’DE olduğunu söyledi. Görevlendiren devlet kurumu, denetleme yapıp yaptırım uygulaması gereken TESKİ’DİR. 

Ben sizin Cüneyt Yüksel ile parti il başkanlığında buluştuğunuzda, bu yüklenici firma ile ilgili sorunu birlikte görüşmenizi beklerdim. 
Keşke Cüneyt başkan o zaman size bunu sorsaydı. 
Keşke Kadir başkan o zaman bu firma ile ilgili şikâyetleri masaya yatırıp, iller bankasıyla görüşme sağlaması için milletvekili Mustafa Yel ile tartışma yapmak yerine girişimde bulunmasını Cüneyt başkana iletseydi. 

TESKİ’NİN altyapı çalışmasını yapan firma, aylardır Vakıflar mahallesindeki birkaç yüz metre yolu yapıp çıkamadı. 

Bu bir utançtır. 
Defalarca kazıp kapattılar, bir türlü bitmiyor. 
Bu utanç tablosuna bir son veremediniz. 
Servis araçları mahalle aralarında labirentte gibi dolaşıp çıkmaya çalışıyor. 
Bu yüklenici firma, sizi yakacaktır bilesiniz. 

Çünkü halk sokaklarda ve sosyal medyada firmayı değil sizi sorumlu buluyor. 
Polemiğe girmek yerine, oturup birlikte çözün. 
Takdir sizin.