info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Gülferah Güral; Çölyakla Yaşam Derneğinden Uzak Dur

Ben, Süleymanpaşa belediye başkan yardımcısı Sayın Gülferah Güral’ın ne yapmaya çalıştığını en iyi anlayan kişilerden biriyim.

Bunu da, seçim zamanı geldiğinde, meydana çıktığı anda tüm halkın huzurunda kendisine soracağım. Eminim ondan sonra, ne bir dernekle yakınlığı olacak, ne de siyasi hayatı kalacak. Ama şunu iyi bilmelidir ki, Çölyakla Yaşam Derneği`nde onu kimse görmek istemediği halde, kendini kabul ettirme çabası beyhudedir. Burada sadece onu eleştirmek yanlıştır. Bu saygıdeğer başkan yardımcısı, kurmuş olduğu engelsiz yaşam derneği ile yaptıklarından dolayı, eninde sonunda hesap vermek zorunda kalacaktır. Ama ben halkı bilgilendirmek amacıyla, kısaca bazı şeyleri açıklamayı uygun görüyorum. 

Bu konuda gerek toplum huzurunda ve etkinliklerde, gerekse hukuksal olarak bunun hesabını soracağım. İlk girişimim de BİMER’e olacaktır. Bu değerli belediye başkan yardımcısı neler yapıyor bir bakalım; 

1-Milletvekili adayıyken, Ak Partinin erzakla, kömürle seçim kazandığını, insanları rencide ettiğini meydanlarda sürekli söylemişti. 
KENDİSİ, DOĞUM ÖNCESİ GIDA DESTEĞİ ADI ALTINDA, SÜLEYMANPAŞA TV DİYE BİR KAMERA ALMIŞ, ERZAK PAKETİNİN İÇİNDEKİLERİ TEK TEK ÇEKMİŞ,BU PAKETLERLE HAMİLE KADINLARI ZİYARET EDEREK ÇEKİM BOYUNCA SÜREKLİ EKRANDA REKLAMINI YAPMIŞTIR. 

2-ACI GÜNLERİNDE DE YANLARINDAYIZ DİYEREK, VEFAT EDEN VATANDAŞLARIN EVİNE GİDEREK, LOKMA PİŞİRİR GİBİ FOTOĞRAF ÇEKİLMİŞ, İNSANLARIN ACI GÜNLERİNDE KENDİ FOTOĞRAFINI ŞEHİR BİLBOARDLARINDA YAYINLAMIŞTIR. HANİ SİZ AK PARTİYE ERZAK KÖMÜR SİYASETİ YAPIYOR DİYORDUNUZ, BU NEDİR O ZAMAN? 

3-Bu sözüm de, sürekli Trakya milliyetçiliği yapan meslektaşlarıma; Rahmetli ağabeyimiz Yaşar Ergene,”Murat kardeşim, bizim tek Tekirdağ derneği olan Tekirdağlılar derneğinin eşyalarını dışarı attılar.bunu gündeme getirmezsen konuşmam” demişti.Yaşar hocam artık konuşamaz,çünkü artık aramızda yok.Bu belediye başkan yardımcısını aradığımda bana “bir sürü dernek var,hangi biriyle uğraşacağız?” demişti. (gerekirse mahkeme kararıyla bu konuşma kaydını çıkartabiliriz.) kendisi Engelsiz yaşam derneği kurdu, bu dernek için canla başla çalışıyor. Hani sosyal demokrat eşitlik anlayışınız sayın başkan? 

4-Çölyakla yaşam derneği başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz’a, benimle yaptığı röportaj için, Rahmetli Yaşar Hocamın cenazesinde, “bunu tekzip edin, sonra çok sıkıntı yaşarsınız, başınız ağrır” deme cesaretini nereden alıyor? “siz bu kayıtlı röportajı tekzip ettirme cesaretini nereden alıyorsunuz? Cesaretiniz varsa, tekzip kanunu var. Yaparsınız müracaatınızı, ben de o zaman basına müdahalenin hesabını hukuk önünde çok güzel sorarım. Bakalım engelsiz yaşam derneğinin hesabını nasıl verirsiniz kanun karşısında. 

5-İki değerli şairimiz için etkinlik yapıyoruz, çıkıp konuşma yapıyorum, Trakya TV bunu çekiyor, her nedense bu yayınlanmıyor. Bu nasıl oldu? Basına kim sansür koydurdu? 

6-Şarköy-Beyoğlu köyü ıhlamur şenliğinde, Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ve daha birçok kişi varken, Süleymanpaşa belediyesinden hiçbir yetkili yoktu. BU DA SİZİN DERNEK SEÇTİĞİNİZİN BİR ÖRNEĞİDİR. NE KADAR ELİM BİR DURUMDUR Kİ, SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNDEN HİÇ BİR YETKİLİ OLMADIĞI İÇİN, DERNEK BAŞKANI BİR VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERİP PLAKET YAPTIRDIĞI HALDE,183 BİN NÜFUSLU SÜLEYMANPAŞA’NIN BELEDİYESİ ADINA PLAKETİ CHP İLÇE BAŞKANI ALIYOR. DAHA POPÜLER BİR ORGANİZASYON MU VARDI DA GELMEDİNİZ? 

7-Artık Çölyakla Yaşam Derneği güçlendi, Türkiye’de tanınan bir dernek oldu. Bu da sizin değil basının sayesinde oldu. Fakat siz, ömür boyu simit yiyemeyecek bir çocuğun karşısında, simit yiyerek bu küçücük çocuğun yaşadığı o anki travmayı arttırıyorsunuz. 

BU DERNEKTEN UZAK DURUN. AÇIKÇASI, ENGELSİZ YAŞAM DERNEĞİ HARİCİNDE TÜM DERNEKLERDEN UZAK DURUN. SAYIN GÜLFERAH GÜRAL; BUNLARI YAZIYORUM, CEVAP HAKKINIZ DOĞDU. ÇIKIN KARŞIMA, HALKIN ÖNÜNDE BUNLARI TARTIŞALIM. ARKAMDAN DEĞİL YÜZÜME KARŞI TAVIR SERGİLEYİN. DAHA ÇOK ŞEY VAR AMA, BUNLARI ZAMANI GELİNCE HALKIN HUZURUNDA SÖYLEYECEĞİM. HODRİ MEYDAN..!