info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Kadir Albayrak, Bu Daire Başkanı Ne İş Yapar ?

Göreve geldiği günden beri, Sayın Kadir Albayrak’ın çalışması ve gayretini takdir ve tebrikle izliyorum.

Sabah saat 05.00’ten akşam 21.00’e kadar sürekli çalışıyor. Bu hayranlık vericidir. 

Fakat bu çalışması ilk yıl uygun olmakla birlikte, (ilk yıl tüm Tekirdağlı vatandaşları dinleyip sorunlarına çözüm getirmesi için uygundu) daha sonraki dönemler için yanlış üstüne yanlış yaptı. Ben her zaman dile getirdim, yine söylüyorum; Sayın Albayrak, bir belediye başkanının işi, ilçe ilçe, köy köy gezip, açılıştan açılışa dolaşmak değildir. Bir belediye başkanının hizmetleri arasında, yanlışım varsa belirtin, lokanta, mobilyacı, özel hastane v.b. açılışı yapmak değildir. 

Özellikle de, tüm TESKİ çalışmalarında açılış yapıp konuşma yapmak da değildir. 

BELEDİYE BAŞKANLIK MAKAMI, HALKIN MAKAMIDIR. MAKAMINDA BULUNMAYAN BAŞKAN, HALKIN, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ULAŞAMADIĞI BAŞKAN NASIL HALKIN BAŞKANI OLUR? 

Halk, ilçe ilçe gezen, ilçelere gittiğinde de, ilk önce CHP ilçe merkezini ziyaret edip onlarla ekip halinde gezen başkan değil, halkın başkanını istiyor. Siz artık CHP’NİN değil, halkın belediye başkanısınız. Bunları sizinle konuşamıyoruz çünkü, hep bir yerleri gezmekle, hep açılıştan açılışa koşmakla meşgulsünüz.Telefonla bir sorunu iletmek, konuşmak değildir. Ha, yok biz işimizi biliriz, basınla sadece etkinlikten etkinliğe karşılaşıp selamlaşırız diyorsanız, sorun yok. Biz de yolunuz açık olsun der, tavrımızı koyarız. 

Görevlerini yapmayan daire başkanlıklarını yazıp bunun önemsenmediğini görüyorsak, bir yerlerde büyük yanlış var demektir. 

Biraz antipati yapın sayın başkanım; Ben size telefonla bir sorunu iletiyorum, haber henüz yayınlanmamış, daire başkanını Muratlı’ya gönderiyorsunuz, daire başkanınız belediye başkanı ve meclis üyeleri yanında bana telefon açıp, “Murat bey böyle bir sorun var, gelin inceleyelim” diyebiliyor. Oda yetmiyor, henüz çıkmamış haber için, şahsımı tek taraflı haber yapmakla suçlayıp, kendisinin 22 yıllık uzman olduğumu söylüyor. Ben bu üslupla muhatap olmadığımı söyleyip telefonu kapatınca gücüne gidiyor. 

Siz böyle kişileri daire başkanı yapmak için çok aradınız mı sayın başkanım? (bu daire başkanlarını tek tek anlatacağım) 
Sevgili Kadir Ağabey; Bu size son hitabetimdir. Sizi destekleyen ve belediye başkan adaylığı ve başkanlığınız döneminde sizin çalışkan ve dürüstlüğünüzü ifade eden biri olarak son kez belirtiyorum; Yanlış yoldasınız. Yapmanız gereken, makamınızda oturup, halkla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bütünleşmenizdir. 

Makamınızdan ayrı zamanlarda, giden Valimiz Sayın Enver Salihoğlu gibi, habersizce daire başkanlıklarına ani ziyaretlerle incelemelerde bulunmaktır. Çalışanları tek tek bir odaya alıp, daire başkanlıklarında neler olduğunu sormaktır. (örnek olarak, bilişim daire başkanlığındayken, kültür daire başkanlığına alınan bir gencin neden alındığını bir araştırın.)

Bana sürekli, “konuşucaz,konuşucaz,” diyorsunuz ama daha kendi personelinizle konuşamıyorsunuz.  

Bir önemli husus da, Kadir Albayrak’ın sürekli TESKİ ile bir arada olması, sürekli TESKİ açılışı yapması, halk arasında memnuniyetsizlik yaratıyor. “o kadar sorun varken, neden sürekli TESKİ ile Kadir başkan bir arada?” diyorlar. 

Başka Büyükşehir birimi yok mu? 

Bu TESKİ sevgisi nereden geliyor. Ben naçizane fikrimi belirttim. Biz yanlışları yazarız, başkan ister değerlendirir ister değerlendirmez. 

Sayın Kadir Ağabeyimiz de daire başkanlarını değerlendireceğim köşe yazısı dizimi okuyup gereğini yaparsa, sorun yok. Yoksa çoook başı ağrıyacak çok. Tekirdağ belediyesi, sabah 0.5.00 akşam 21.00 çalışan başkan değil, sabah 09.00- akşam 17.00 arası çalışan, istediği zaman özel işi için çarşıya pazara çıkabilen personel ister. 

Bu yüzden Kadir başkanın işi gerçekten zor.