info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Kadir Albayrak;

Ya Müdürünü Ya da Yüklenici Firmayı Değiştir

Kimse boşuna ahkâm kesmesin. Kimse de kendini haklı göstermesin. Ben bilmediğim konuda asla yazmam. Yazana da kızarım. Bilmiyorsam, araştırır, gerçeğini öğrenir ve belgesiyle yazarım. 

Fakat bu TESKİ denen kurumun yaptıklarını görmek ve yazmak için uzman olmaya gerek yok. Bu kurumda en kibar haliyle bir becerisizlik hakim. Kim ne derse desin, Halim Orta gibi bir genel müdür olmazsa, bu kurum iflah olmaz. 

Benim baba mesleğim inşaat ustalığıdır. Bu işe ilkokulda kilo hesabı çivi doğrultmakla başladım. İlk işim de, Eski il genel meclisi üyesi Metin Arıcı’nın babası Hakkı Arıcı’nın evinin çatısını yaparken oldu. Neyse, sadede gelelim. Ben ortaokuldayken, şu an bizim vekilimiz olan Bakan ve milletvekilleri için, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı, Kapızlı köyü yanında tatil köyü yaptık. O zaman, eğer bir blok veya site için bir tarih belirlenmişse, bu tarihte biterdi. 

Bu TESKİ’NİN yüklenici firması nasıl bir anlaşma yapmış ki, bir sokağa, bir caddeye girdiğinde aylarca çıkamıyor. Bir cadde veya sokağa başlarsınız, Fen işlerinin yaptığı gibi, kısım kısım yaparak bitirirsiniz. 
Bu ne yahu? HER GÜN SÜLEYMANPAŞA VATANDAŞLARINDAN ŞİKÂYET, İSYAN, BEDDUA VE KÜFÜR DUYUYORUZ. 

Sayın Şafak Başa tanınmayan bir çalışanını halkın arasına salsın ki, halkın kendileri hakkında söylediklerini duysun. 
Bu nasıl bir yüklenici firma? 
Ne bir çalışma planı, ne de iş disiplini var? 
Orta cami mevkii Evliya çelebi sokakta bir yeri kazıyorlar, üç ayda yapmıyorlar. Ben olayı genel müdür yardımcısına iletiyorum, biraz çakıl atıp geçiştiriyorlar. Haber yaptım, aynı vurdumduymazlık devam ediyor. 

Şimdi soruyorum Sayın Kadir Albayrak ve Sayın Şafak Başa; 
BU YOLDA BİR ARAÇ DEVRİLİRSE, BİR EVE GİRERSE, CAN KAYBI OLURSA, BEN, “BU İNSANLARIN KATLİNE SEBEP OLAN KİM?” DİYE YAZSAM, HESABINI HANGİNİZ VERECEKSİNİZ? TÜRK SİNEMASININ ÜNLÜ OYUNCUSUNA REZİL OLDUK YAHU… SİZ NEYİN HİZMETİNİ YAPIYORSUNUZ? 

Deniz temizmiş. Yahu SİNEMA SANATÇISI NURİ ALÇO İLE TEKİRDAĞ SAHİLİNDE DOWN SENDROMUNA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ,YANİ SAĞLIK YÜRÜYÜŞÜ YAPIYORUZ, “DENİZİN ÜZERİNDE B.K ADACIKLARI OLUŞMUŞ” SONRA ÇALIŞIYORUZ DİYORLAR.(RESİMLERİ ARŞİVİMDE MEVCUTTUR). 

Köyün birinden bir vatandaş içme suyu getiriyor, içinde planktonlar uçuşuyor, rengi kırmızımsı. Bu suyu TESKİ’YE verdim,bir analiz sonucu alamadım.

Sayın Halim Orta, içme suyu kuyularını gündeme getirdiğimde,hemen çalışmaya başlamış ve bu kuyularda, ARSENİK, SİYANÜR, KROM VE BOR TESPİT EDİLMİŞ VE KUYULAR DEZENFEKTE EDİLMİŞ VEYA KAPATILMIŞTI. 

Sırtköy’den dereye foseptik akıyor. Çocuklar balık tutup yiyor. Bu nasıl hizmet anlayışı? 

Süleymanpaşa’da bir sokağa giren yüklenici firma, bir türlü çıkamıyor. Trafik keşmekeş. Çünkü planlı çalışma yok. Bir de Nijat Ayvaz’ın yazdığı bazı konular var. TESKİ hakkında bir soruşturma olsa, Büyükşehirin avukatı, Genel müdürün eşi olunca, bu soruşturma ne kadar sağlıklı olur? 

TESKİ GENEL MÜDÜRÜNÜNÜN EŞİ HUKUK BÜROSUNDA ÇALIŞIYOR MU? ÇALIŞIYORSA, BU ETİK Mİ? 
Doğrusunu söylemek gerekirse, Sayın Şafak Başa’nın Trakya Demokrat Gazetesi imtiyaz sahibi Yaşar İşkar’a bir saat Atatürkçülükten bahsedip, bu konuda kitap hediye etmesi, büzlerin açıklamasını yapıp, sözü benim yazılarıma getirmesi, manidardır. Eğer öyle bir şey varsa, bizler her haberi belgeli Bu işin yolu bellidir; Çıkarsınız, basın açıklaması yaparsınız, “böyle bir şey vardır veya yoktur.” Dersiniz. 

Sayın Şafak Başa, Sayın Kadir Albayrak; o kadar şey yazıyoruz, vatandaşın bilgi edinme kanunu kapsamında bize yazılı bilgi vermek zorundasınız. Çünkü köşe yazısı da bilgi edinme kanunu kapsamında bir talep içeriğindedir. Hangi kurumu yazıyorsak, bu konuda köşe yazımıza istinaden yazılı açıklamayı göndermekle mükellefsiniz. 

Aksi takdirde (BİMER) yoluyla bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde kalırsınız. 
(ZATEN TÜM HABER VE KÖŞE YAZILARIM Başbakanlık Basın yayın enformasyon müdürlüğüne gidiyor. Buna ilaveten, adalet, içişleri ve sağlık bakanlığına da mail atarız olur biter.) 
YAZILI AÇIKLAMA VERMEKTEN NEDEN KORKUYORSUNUZ? 
KADİR BAŞKAN BİZ ESKİ MÜDÜRÜMÜZÜ İSTİYORUZ. BİZ BU YÜKLENİCİ FİRMANIN SİSTEMLİ ÇALIŞMASINI VEYA DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ. HALK İSYANDA BELİRTTİĞİM KONULARIN TAMAMINA YAZILI CEVAP GELMEZSE, ÜSTTE BAHSETTİĞİM TÜM KURUMLARA BİMER YOLUYLA TALEPTE BULUNUP, OKUYUCULARIMLA PAYLAŞACAĞIM.