info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Valim; Gelin Bu Çocukları Kurtaralım

Şu sıralar Tekirdağ’ın en hareketli ilçelerinde, insanın içini sızlatan görüntülerle karşılaşıyoruz.

Yaz aylarında Suriyeli kadınlar, küçücük çocukları beton kaldırımlarda oturtuyor, ellerine bir simit vererek güneşin alnında dilendiriyorlardı. 
Şimdi kış geldi, bu çocuklar soğuk havada yanlarındaki kadınların, sırf duygu sömürüsü için gerek yol kenarındaki kaldırımlarda gerekse trafik ışıklarında ölümle dans ederek perişan bir ömür sürüyorlar.

- ONLAR ÇOCUKTUR. 
- ONLARIN AİT OLDUKLARI YER OKULDUR. 
- NE SAĞLIKLARIYLA OYNAMAYA NE DE İLERİKİ YAŞLARDA YAŞADIKLARI YÜZÜNDEN TAMİR EDİLMEZ İZLER KALMASINA NEDEN OLACAK TRAVMAYA MARUZ BIRAKILMALARI ADİL DEĞİLDİR. 
- O ÇOCUKLARIN TRAFİK IŞIKLARINDA ÖLÜMLE VDANS ETMEYE DEĞİL, OKULDA “YAĞ SATARIM, BAL SATARIM” DİYEREK OYNAMAYA İP ATLAMAYA, TOP PEŞİNDE KOŞMAYA İHTİYAÇLARI VAR. 

Bazen bu trafik kavşaklarını dolaşıyorum, duyduğum hep aynı şeyden ibaret oluyor. Oradaki insanlar, bu çocuklu kadınları, ya siyah lüks bir minibüsün ya da Mercedes otomobillerin bıraktığını söylüyorlar. Ne tesadüftür ki, hemen hemen hepsi aynı yaşta görünen ve her kadının kucağında bir çocuk bulunması kafalarda soru işareti oluşturuyor. Irkı, milleti, memleketi neresi olursa olsun, bu çocukların yeri, kar-kış, yaz sıcağı demeden sokakta dilenme aracı olarak kullandırılmaları değildir. 

Bu çocukların yeri okuldur. Belediye zabıtaları bir şey yapmıyor. 
Emniyet mensupları ise hangi biriyle uğraşsın? 
Zaten yapabilecekleri fazla bir seçenek yok. 
En fazla yabancılar şubesinde işlem yapıp ya salacaklar ya da sınır dışı edecekler. 

Tek çözüm, bu çocukları çıkar amaçlı kullanan o kadınların elinden KURTARIP, Sosyal hizmetler bünyesinde himaye altına alarak destek olmaktır. 

Sayın Valimizin bu konuda gereken hassasiyeti göstererek bu çocuklar için bir şeyler yapacağına inancım tamdır. 

ÇOCUKLAR, GELECEĞİN FİDANLARIDIR. EĞİLMEDEN BİZLER DESTEK OLALIM. 
Çorlu; Çerkezköy Avantaj AVM yolu üzeri, otogar arkası ışıklar, Heykel meydanı, ana cadde v.b. Süleymanpaşa;100. Yıl ışıklar,2. Kısım hastanenin oradan üniversiteye kadar tüm ışıklar, Hükümet caddesinden Tekira AVM’ ye kadar kaldırımlar, Rüstempaşa Camii arkasından sahile inen merdivenler, v.b. Daha aklıma gelmeyen birçok yerde bu çocuklu dilenciler mevcut. 

Belki dilencilerin önünü kesemezsiniz ama bu çocukları kurtarabiliriz. 
KIŞ GELDİ, HEPİMİZİN ÇOCUKLARI VAR. 
BİRAZ OLSUN EMPATİ YAPALIM VE BU ÇOCUKLARI ANLAMAYA ÇALIŞALIM. 

ÖNERİ BİZDEN, TAKDİR BÜYÜKLERİMİZDEN.