info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sezginler Firmasını Uygulaması İçin Tebrik Ediyorum

Bir süredir, bazı kesimlerde, Sezginler isimli fabrikanın, işçi çıkardığı ve fabrikayı kapatacağı dedikodusu yayılmıştı. Dediğim gibi, bu sadece bir dedikodudan ibaret.

İşin aslına bakacak olursak, Sezginler firması tüm firmaların örnek alması gereken bir uygulamaya imza atma başarısı gösterdi. 
Keşke tüm firmalar bu fabrika kadar cesur olabilse de ülkemiz temiz hava solumasında bir adım daha ileri gidebilse. 

Şimdi sizin, “YAHU Murat, sen işçi çıkarmadan girdin, temiz hava solumaya geçtin. 
Bu nasıl bir çelişki” dediğinizi duyar gibiyim. 

Bir süre önce bir ulusal gazetede şöyle bir haber çıktı; “Mahkeme, işçinin işyerinde sigara içtiği için işten atılması kararını haklı buldu.” Yani, mahkeme diyor ki, “eğer siz yasak diyorsanız, o işçi de yasak yerde sigara içiyorsa, tazminatsız işten çıkarma hakkınız vardır” İşte ben tam burada Sezginler firmasını tebrik ediyorum. 

Çünkü bu firmayı ziyaretim esnasında çok güzel bir uygulamayla karşılaştım. İşe girmek için müracaat eden işçi, başvuru formundaki, “sigara içiyor musunuz?” sorusunu cevaplamak zorundadır. 

Eğer bu işçi,”HAYIR” şıkkını işaretleyip, ileriki günlerde sigara içerken tespit edilirse, işyeri tazminatsız çıkarma hakkına sahiptir. 
BU, DEVRİM GİBİ BİR KARARDIR VE BU UYGULAMA İÇİN SEZGİNLER FİRMASINI TEBRİK EDERİM. 
Daha birçok güzel uygulamaları var ve inşallah bunları da paylaşma fırsatım olur. 

Ama ben isterim ki, Sezginler firmasının gösterdiği cesareti tüm işletmeler göstersin. 
Evet, insanlar tiryaki olabilir. Nikotin bağımlısı olabilir. Ama onların soluduğu havayı biz solumak zorunda değiliz. Fabrika alanları, tüm işçilerin kullanım alanıdır. Siz tuvalet ihtiyacınızı gidermeniz gereken yerde, tuvalet kokusuna rağmen rahatsız olmadan sigara keyfi sürebilirsiniz ama bize de sizin içtiğiniz sigara denen zehiri solutmaya hakkınız yok. Koridordan geçerken, sizin zehrinizin dumanını, bizim temiz ciğerlerimize doğru estirmeye hakkınız yok. 

FİRMA MÜDÜR VEYA DİĞER YÖNETİCİLERİ, “BURADA SİGARA İÇMEK YASAKTIR” DİYE YAZI ASMASINA KARŞI, TUVALETTE, KORİDORDA HATTA DAHA DA SAYGISIZLIK GÖSTEREREK, HİÇ İÇİLMEMESİ GEREKEN YERDE, SOYUNMA ODALARINDA, YASAK OLAN YERDE SİGARA İÇİP, O YAZIYI ASTIRAN MÜDÜR VEYA HERHANGİ BİR YÖNETİCİYE SAYGISIZLIK ETMEYE HAKKINIZ YOK. 

İŞ ARKADAŞLARINIZA SAYGINIZ YOKSA O YAZIYI ASAN YÖNETİCİLERE SAYGINIZ OLSUN. 
TEBRİKLER SEZGİNLER FİRMASI. 
KEŞKE HER FABRİKA SİZİN KADAR BU KONUYA HASSASİYET GÖSTEREBİLSEYDİ. 

Özellikle, zaten kumaş tozu yoğun olan firmalar da zaten solunumun zorlaştığı ortada, sigaraya geçit vermemeyi başarabilse. Keşke, sigarasız bir ortamda çalışma imkânı sağlanabilse 

KEŞKE, KEŞKE, KEŞKE…