info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sorduklarım ve Soramadıklarım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu`na Sorduklarm ve Soramadıklarım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu, bizlerle Tekirdağ Ramada’da kahvaltıda bir araya geldi ve gerek eski Sağlık Bakanlığı döneminden bazı eksikleri dile getiren meslektaşlarımıza, gerekse güncel tüm talep ve önerilere cevap verdi. Kendisinin Muratlı Devlet Hastanesi sürecindeki desteğini ifade etmekle birlikte, sorduğum sorulara net bir yanıt alamayacağımı bildiğim için, bazı soruları sordum ve bazılarını bıraktım.

Nitekim öyle oldu.
Ama Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun köşe yazılarımı ve haberlerimi değerlendirdiğini, Ankara’da dahi takip ettiğini bilmenin güveniyle, halkımın sesi olarak talepleri buradan iletiyorum. Orada da gündeme getirdiğim ama Sayın Bakanımızın tasvip etmediği önemli bir konu vardı.15 Temmuz süreci gösterdi ki, bu malum yapılanma, kamu içerisinde olmuş. 

Sokaklara dökülenlerin içinde kolluk kuvvetlerinden vatandaşlarımızı saymazsak, (bunların içinde polis, asker emeklilerinin vatan sevdasıyla meydanlara döküldüğünü unutmamak gerek) vatanın bekası için yollara dökülüp tankların önüne yatanlar halktan işçi kesimiydi. T.B.M.M. Anayasa komisyonu başkanı Mustafa Şentop’un, “bulanık suda balık avlayanlar” benzetmesinde dediği gibi, badem bıyık bırakıp, Bakan veya Milletvekili geldiğinde meydanlarda alkışlamakla ne Ak Partili olunur ne de vatan sevdalısı da olunur. Bunlar şekille, gösterişle değil, yürekten olur.  
Bu nedenle, hiçbir makam, hiçbir mevkii gözetmeyen, gönülden Ak Partili olan, gönülden vatan sevdalısı olan işçi kesiminin Ak Partiyi güçlü kıldığı inkâr edilemez. Öyle ise, bu ülkenin çoğunluğunu oluşturan işçi, emekli ve engellilere neden destek olunmuyor? 

İşte birkaç örnek;
1-Kamu görevlisi bayramda dokuz gün tatil yapıyor, işçi Cuma günü yerine, arife öncesi hafta sonu mesaisini ücretsiz çalışıyor. 
NEDEN KAMU 9 GÜN TATİL YAPARKEN İŞÇİYE BU HAK VERİLMİYOR? 

2-Kamu mensubu emekli olunca, tazminatın yanında ek olarak yıpranma payı alıyor. İşçi ise yıllık tazminat olarak adeta sakız parası alıyor. 
ÇALIŞTIĞI YILLAR BOYUNCA HER AY İŞSİZLİK SİGORTASI KESİLİYOR. BU İŞÇİ HİÇ İŞSİZ KALMADAN VEYA 1-2 AY İŞSİZ KALIP İŞSİZLİK SİGORTASI ALMIŞ. KULLANMADIĞI BU İŞSİZLİK SİGORTASI PRİMİ NEDEN EMEKLİ OLDUĞUĞUNDA (KEY) VEYA (TTF) GİBİ GERİ İADE EDİLMİYOR? 

3-Kamuda çalışan engelli, Dünya Engelliler gününde ve engelliler haftasında izinli sayılıyor. Fabrika veya özel sektör büroda çalışan engelliye neden bu imkân verilmiyor? Bu pozitif ayrımcılık olmuyor mu? BU ÜLKEDE 10,5 MİLYON ENGELLİ VAR. AİLELERİYLE BU SAYI 25-30 MİLYONLUK SEÇMEN DEMEKTİR. BUNLAR GEREKLİ DESTEĞİ GÖRMEDİĞİ İÇİN BİR PARTİ KURSA İKTİDAR OLMA GÜCÜNE SAHİPKEN, NEDEN GEREKEN EŞİTLİK SAĞLANMIYOR? 

4-Ortez, protez, gözlük, işitme cihazı ve rehabilitasyon merkezlerindeki DOWN SENDROMLU, VE SPASTİK hastaların ihtiyaçları malumdur. Bunların tıbbi cihaz, ortez, protez giderleri bütçe üstündedir. DEVLET ÜCRETSİZ OLAN ORTEZ,PROTEZ VE DAHA BİRÇOK ŞEYİ YÜZDE ÖDEMELERİ YAPTI.ÇALIŞANDAN %20 EMEKLİDEN % 10 BU CİHAZLAR İÇİN ENGELLİDEN DEVLET PARA ALMAZSA ZARAR MI EDER? 

5-Hadi aldı diyelim;5 yıl çok uzun bir süredir. İnsanlar dahi her yıl yaşlanmanın etkisini taşırken, bu cihazların 5 yılda bir değişimi çok uzun süredir. Bir ara iki yıl denmişti, bunun da üzerine yatıldı ve hoş olmadı. AYRICA, BU ORTEZ, PROTEZ, İŞİTME CİHAZININ 5 YIL İÇİNDE TAMİR BEDELİ DE YOK. BU YANLIŞ BİR UYGULAMADIR. 

6- Kronik hastaların sürekli muayene olması kaçınılmazdır. Sosyal Hizmetlerden engelli kartı olan sürekli Bedensel engelliler, sürekli heyet raporlu olanlar,(şeker hastalığı, epilepsi, v.b.) zamanında yıllarca sağlık primi kesilen işçiler, emekli olunca bu yükümlülüklerini yerine getirmiştir. Bu saydığım kişilerden muayene ücreti veya ilaç katkı payı alınmaması gerekir? 

SAYIN MÜEZZİNOĞLU ŞOFÖRLER DERNEĞİ BAŞKANLARINA ÇOK GÜZEL BİR ŞEY SÖYLEDİ; “SİZ ENGELLİ,65 YAŞ ÜSTÜ, ASKER, POLİSTEN PARA ALMAYARAK SADAKA VE HAYIR DUA KAZANIYORSUNUZ. BU SİZİN SEVABINIZDIR” DEDİ. ÖYLE İSE, NEDEN SGK, BU KESİMDEN ORTEZ, PROTEZ, TEDAVİ, İLAÇ KATKI PAYI ALIYOR? 

BU DA SİZİN SADAKA, HAYIR-DUA VE SEVABINIZ OLSUN, ALMAYIN SAYIN BAKANIM. 
Sizin yazılarıma duyarlılığınızı önceki bakanlığınızda gördük ve Trakya bakanı olarak gurur duyduk Sayın Bakanım. Umarım bu yazdıklarıma da aynı duyarlılığı gösterirsiniz. 
UNUTULMAMALIDIR Kİ, İŞÇİ, EMEKLİ VE ENGELLİLER SEÇMEN KESİMİNİN %80 KESİMİNİ OLUŞTURUYOR.

ENGELLİLER KAMU MENSUPLARI İÇİNDE DE MEVCUT. SİZ BU YAZDIKLARIMIN TAMAMINI YAPACAK GÜCE SAHİPSİNİZ. BAŞARIN, TEKİRDAĞ, TRAKYA VE TÜRKİYE’NİN KAHRAMANI OLUN. DUYARLILIK GÖSTERECEĞİNİZDEN ŞÜPHEM YOKTUR. DAHA İYİ VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK VE DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAK DİLEĞİYLE NAÇİZANE GÖRÜŞLERİM ŞİMDİLİK BUNLARDIR.