info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sözde Engelli Dostlarına Sesleniyorum

Sözde Engelli Dostlarına Seslaniyorum

Bu yazıyı yazdığım gün, Dünya Engelliler günüdür. Bugün göstermelik engelli dostları, engelliler ile birlikte Atatürk heykellerinin önüne çelenk koyacaklar, yerel yönetimler makamlarına davet edip sözde onları hatırladıklarını düşündüklerini belirtip onore edecekler.(bakın makamlarına davet edecekler diyorum. Onların dernek veya oluşumlarına zahmet edip gidecekler demiyorum.) hadi çok düşünür görünüp, bazıları paraya kıyıp kahvaltı veya yemek programı düzenleyip sözde onları düşünür görünecekler. 

Milletvekilleri basına mail atıp, (engelliler günü mesajı) gönderecekler.(bunu da beleşe yaptırmak için ilan değil, mesaj olarak gönderecekler. Çünkü seçim yatırımı için her yere para saçan bu milletvekilleri, ilan masrafı olmasın diye “mesaj” diye gönderecekler ve biz bunların bedava reklam aracısı olmadığımız için yayımlamayacağız) 

Şimdi gerçekten engelliyi düşünüyorlar mı, çevremizde bir bakalım; 

MURATLI; Muratlı engelliler derneği başkanı Mehmet Çiğdem, engelli hakları için büyük bir mücadele veriyor. 

Bunlardan birkaçı şöyledir;
- Muratlı’nın ortasından geçen tren yolu nedeniyle engelliler mağdur oluyorlar. Bu konuda TCDD’YE dilekçe yazdı ve büyük uğraşlar sonunda üst geçit yanına engelli asansörü yapıldı. Bir haftada yapıldı ama her ne hikmetse iki aydır çalıştıramadılar. 
- Ne yazık ki engellileri düşünmeyen bir belediyemiz var. Daha geçen seneye kadar, engelli uyum yasası zorunluluğu olamasa, belediyede engelli asansörü dahi yapılmayacaktı.(hoş, o da ikide bir bozuluyor. Öyle ki engelli asansörünü belediye makam asansörü gibi kullanmaya kalkan belediye başkanı bile asansörde mahsur kalmıştı) 
ENGELLİ RAMPASINI BİLE,BELEDİYE İŞ MERKEZİNDEKİ ESNAFTAN PARA TOPLAYARAK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ VAROL TÜREL YAPTIRDI. 
- Muratlı Engelliler dernek başkanı Mehmet Çiğdem,dilekçe ile belediyeye başvurarak,bakımsız halde bulunan Ecevit parkının bir kısmını çay bahçesi olarak işletmek,hem bakımını sağlamak hem de derneğin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak amacıyla belediyeye başvurdu ama ret cevabı aldı.
(BUNUN İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE DE MÜRAACATTA BULUNDU.SAYIN ALBAYRAK,SİZİN BUNDAN HABERİNİZ YOKTUR UMARIM) SÜLEYMANPAŞA; 
- Süleymanpaşa belediye başkanı ve başkan yardımcısını yazmakla bitmez. Büyük bir skandala imza atmışlar,kurumsal bir derneğe belediyenin engelli koordinasyon merkezi mensubunu Tekirdağ sakatlar derneğine ait sahil çay bahçesinde kasanın başına geçirmişlerdi. Belediye başkan yardımcısı Sayın Gülferah Güral,ben bunu yazdığımda şahsıma bizzat hitabetle, “yazına çok kızdım.Bu çay bahçesinin hesaplarında açık vardı,bunun için oraya o görevliyi koydum” demişti. 

Size ne yahu! 
Bu derneğin genel merkezi, var, dernekler müdürlüğü var. Ayrıca Sayın Ekrem Eşkinat’ın buraya yeni masa-sandalye-çay ocağı alıp, parasını istemesi de abesle iştigaldi.Siz bir kurumsal derneğin içişlerine nasıl müdahale edersiniz? 
- Sahilde o kadar işletme ve yere dokunmayan belediye, sakatlar derneği çay bahçesini yıktı ve sakatlar derneğine ait sahildeki dernek merkezini engellilerin elinden aldı. 
- Yine aynı belediye başkan ve başkan yardımcısı, Sakatlar derneği üzerinde gerekli otoriteyi, basına yansıyıp sağlayamayınca, 
BELEDİYE BÜNYESİNDE ALTERNATİF DERNEK KURDU VE SAKATLAR DERNEĞİNE DESTEK OLMAYAN BU BELEDİYE, KENDİ ENGELSİZ YAŞAM DERNEĞİNE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPTI VE LÜKS RESTORANLARDA YEMEK VERDİ.(DAVETİYELERİN PARA BEDELİ, NE KADAR GELİR TOPLANDIĞI, YILDA KAÇ ORGANİZASYONLA GELİR ELDE EDİLDİĞİ ARAŞTIRILMALIDIR.) 
- Başta Süleymanpaşa ve yaşadığım ilçe Muratlı olmak üzere, engellilerin günlük yaşamlarında kullandığı kaldırım ve yollar engelli uyum yasasına HİÇ UYMUYOR. 
- MİLLETVEKİLLERİNİN YEDİ GÖBEK SÜLALESİNE ORTEZ - PROTEZ - İŞİTME CİHAZI V.B.BEDAVA İKEN, ENGELLİ VATANDAŞTAN YÜZDE BEDELİ ALINIYOR VE TAMİR, YENİLEME SÜRECİ ÇOK UZUN. MİLLETVEKİLLERİ BU KONYA HASSASİYETLE EĞİLMELİ. 
- DÜNYA ENGELLLİLER GÜNÜDE ENGELLİ MEMURA TATİL OLURKEN (ENGELLLİ İŞÇİ) ÇALIŞMAK ZORUNDADIR. ONA TATİL YOK. DAHA SAYMAKLA BİTMEZ. EH,NE DİYELİM… BANA BOŞUNA ENGELLİLERİ DÜŞÜNÜYOR GİBİ MESAJ GÖNDERMESİNLER. ÇÜNKÜ SAHTE SAMİMİYETLERİNE İNANMIYORUM. SOMUT ADIM ATIN SOMUT. LAF DEĞİL İCRAAT ÜRETİN. DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. (GERÇEKTEN KUTLUYSA) SON SÖZ:  
- SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK ENGELLİ KİMLİK KARTLARININ TEMİNİNİ KOLAYLAŞTIRMIŞ VE ÇİP SİSTEMİ KOYMUŞSUNUZ. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINA TEBRİKLER. 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARINI AZ ÖNCE ELEŞTİRDİM AMA BİR KONUDA TEBRİK ETMEK İSTİYORUM; 
AK PARTİ HÜKÜMETİ VE TCDD; TREN SEFERLERİNİ ENGELLİYE ÜCRETSİZ YAPTIĞINIZ İÇİN,15 MİLYON ENGELLİ ADINA SİZE TEBRİK VE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM. 
UMARIM YUKARIDA YAZDIKLARIM DA ÖNEMSENİR VE GEREĞİ YAPILIR. 
 SÖZDE DEĞİL ÖZDE ENGELLİLERİ DÜŞÜNEN YÖNETİCİLER İSTİYORUZ. 

15 MİLYON ENGELLİ KİTLESİ ADINA...!