info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Suçu İşleyen de Ceza Uygulayacak Olan da Süleymanpaşa Belediyesi

Maliye Geriye Dönük Cezai İşlem Başlatmalı

Yerel yönetimler, halkın refah ve huzuru için çalışan, usulsüzlüklere karşı mücadele eden, eşitlik ilkesine dayalı hizmet vermekle mükemmel kurumlardır. ,

Oysa Süleymanpaşa Belediyesi`nde toplum kurallarını ve yasaları hiçe sayan o kadar çok unsur vardır ki, biz bunları Yazmaktan bıktık, onlar kural tanımamaktan bıkmadılar. Bir de Süleymanpaşa’nın muhteşem ikilisi var ki, her zaman benim köşeme misafir olma şansına (pardon şanssızlığına) sahip oluyorlar. 

Bir süre önce, Maliye Bakanlığına bir mail attım. Ardından aynı maili Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı`na attım. Çünkü bir vatandaş olarak, yasaları hiçe sayan veya yasaları kişiye göre uygulayan Ekrem Eşkinat ve Gülferah Güral ikilisinin Süleymanpaşa belediyesi artık bıktırdı. Şikâyet konusuna gelirsek; Sayın Eşkinat, “MUTLUKENT” adı altında çay bahçeleri ve parklar yaptı. Fakat Sayın belediye başkanı, bu parklardan kayıt dışı para kazandı. Kendileri bir işyerini denetledikleri zaman,(gerçi bunda da taraf seçerek hareket ettiklerini düşünüyorum ama kanıtım yok) eğer bu işyeri adisyon veya fiş vermiyorsa, cezai işlem uyguluyorlar. 

Peki Sayın Eşkinat’a soruyorum; Siz (MUTLUKENT)’lerinizi kurduğunuz günden beri neden vatandaşa fiş veya adisyon kesmiyorsunuz? 
Buna göre, kurulduğu günden beri, elde edilen kazançlar neticesinde, devletin kasasına gitmesi gereken kayıp-kaçak para miktarı ne kadar? 
Siz, zabıta birimlerinizle bu tür vergi dışı çalışmalarla mücadele etmekle mükellef bir yönetim birimi olarak, yasaları hangi gerekçeyle hiçe sayıyorsunuz? 

MALİYE GERİYE DÖNÜK CEZAİ İŞLEM UYGULAMALIDIR. 
Tekirdağ’ın her yerinde “MUTLUKENT” çay bahçeleri kuruldu. Bunlardan “100.yıl”, “Dörtler kavşağı” ve “Sahildeki” çay bahçelerini gezdim. Hiç birinde fiş kesmiyorlardı. Bu da demektir ki, kaçak gelir elde edip devleti dolandırıyorlardı. Mazeret de çok saçmaydı. Neymiş efendim; “vatandaş parayı ödemeden kaçıyormuş” ne yapıyorlar? “servisi yapıp, insanın başına haraç ister gibi dikilip, fiş kesmeden peşin para alıyorlar. Peki, yan taraftaki özel çay bahçesi nasıl fiş kesiyor

Oh ne ala memleket; Sen her türlü sıcak-soğuk içecek, cips, çekirdek, hamburger,tost,kahvaltı ve daha birçok bilumum ürün sat,fiş kesme,ondan sonra devletin vergi hakkını ihlal et.Yok öyle şey.

Üstelik her türlü yeme-içme,TEKPARK ÇALIŞANLARINA BELEŞ.Kimin cebinden çıkacak bu beleşler? 

Tabii ki zaten fiş kesilmediği için kayıt dışı kazançtan. 

Diğer işletmeler enayi mi? 
Bunları gezdim, günlerce inceledim, devletimin bakanlığına ve il vergi dairesi müdürlüğüne ilettim. Dörtler kavşağında fiş kesme başladı. Henüz diğer yerleri gezmedim. Eminim buralarda da başlar. 

Çünkü takibi bırakmadım ve denetimler başladı. Yalnız, şimdiye kadar elde edilen kaçak gelirlerin de tespit edilip cezai işlem uygulanması şart. Denetleme görevini yapmayan Süleymanpaşa belediyesi zabıta birimlerine de bunun hesabı sorulmalıdır. Siz sahile özel zabıta merkezi yapacaksınız, lüks zabıta merkezinde keyif çatacaksınız, 30-40 metre ötedeki çay bahçelerini denetlemeyeceksiniz. 

Öyle bir dünya YOK Sayın zabıta mensupları. Maliye bakanlığına durumu bildireli yaklaşık bir ay, Tekirdağ vergi dairesi başkanlığına yaklaşık iki hafta oldu. Henüz somut bir cevap gelmedi. Umarım bir an önce gereği yapılıp geriye dönük cezai işlem uygulanır. Çünkü daha sırada Sayın Ekrem Eşkinat ve Sayın Gülferah Güral’ın, etik olmayan bir şekilde Türkiye Sakatlar Derneği Tekirdağ Şubesine alternatif olarak kurduğu, “Engelsiz yaşam derneği” var. 

Bu derneğin faaliyetleri ve gelir-gider tablosunun incelenmesi, finans kaynağının araştırılması var.