info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tarımsal Daire Başkanı mı? Siyasi Parti Temsilcisi mi?

Tekirdağ Büyükşehir Tarımsal Daire Başkanlığına, kendisinin iddia ettiği haliyle 22 yıllık tarım uzmanı bir daire başkanı atanmış.

Her ne hikmetse, biz 22 yıllık tarım uzmanı değil, siyaset uzmanı bir tarımsal daire başkanı ile karşılaştık. 

Biz de şu 22 yıllık uzmanlığından yararlanmak isteriz. Buna ihtiyacımız var. 

Ama siyasete boşuna heveslenmesin, bu konuda bizimle boy ölçüşebilecek kapasiteye zor ulaşır. Eğer makamını koruyacağını hükümete çamur atarak, sorumluluğunu kaymakamlığa yükleyerek başarılı olacağını sanıyorsa bu değerli uzman tarımcının hevesi kursağında kalır. 

Bu 22 yıllık uzman tarımcı neler yapıyor uzmanlık alanında bir inceleyelim. Bakalım bu yüksek deneyimden biraz feyz alabilecek miyiz? Haydi hayırlısı, umut fakirin ekmeği demişler. 
Bakalım,görelim; 
- Göreve geldiğinizden bu güne kadar, toprak ıslah çalışması konusunda somut bir şey yapmadınız. Üstelik bir de toprağın kurtulması için en önemli madde olan LEONARDİT’e de karşısınız. Karşı olduğunuz madde budur; Leonardit; linyitin kömürleşme esnasında yüksek oranda oksidasyona uğramış hali olup, %35-85 arasında değişen miktarlarda hümik asit içeriğine sahiptir. Leonardit, yüksek oranda hümik asitler dışında; karbon, makro ve mikro besin elementleri içeren, kömür düzeyine ulaşmamış tamamen doğal organik madde olarak da tanımlanır. İçerdiği yüksek orandaki hümik asitlerden dolayı önemli ekonomik değere sahiptir. 

- Muratlı’da “süt günü” yapıyorsunuz, bu toplantıya devletin tarım alanındaki memurlarını çağırıyorsunuz, bir sürü istatistik ve sütün özelliklerinden bahsediyorsunuz, hükümeti eleştiren konuşma yapıyorsunuz, üreticilerin çoğu salonu terk ediyor. Sizin oraya çıktığınızda yapmanız gereken şey, sütün faydaları, nasıl kooperatif olunarak, hayvan üreticisinin sütü ürününün değerlendirilmesi ve üretimin arttırılması ile ilgili konuşmak olmalıdır. Siz ise, devletin kurum memurlarını çağırıyorsunuz, hükümet politikasını eleştiriyorsunuz. O işi siyasetçilere bırakın. 

- Hazır devletin kurumu demişken, Sayın Kadir Albayrak, benim gündeme getirdiğim bir projeyi, hizmetin halka muhtarlarla ulaşacağı projesini hayata geçirdi ve 24 saat ulaşabilmek için muhtarlara telefon dağıttı.(hizmetin emekçisi gazetecileri bahçe restaurantta yemekle kandır, muhtarlara telefon ver. Oh ne ala. Gazeteci değeri bu kadar) Siz muhtarları aramak zahmetinde bulunmuyorsunuz, eleştirdiğiniz devletin müdürü ilçe tarım müdürlerine bu işi yüklüyorsunuz. Bu ne tezat bir çelişki? Devletin memuru sizin santral memurunuz mu? 

- Seracılık için Aşağısevindikli’de projeler geliştiriliyor, siz projeleri her nasılsa kaybediyorsunuz. Sonra projeyi biz yapacağız diyorsunuz, yıl oldu hala gerçekleştireceksiniz. Bu projeyi sunan Aşağısevindikli kooperatif başkanı İsmail Bey, Ak Parti Muratlı yönetiminde olduğu için mi sadece siyasi nedenden seracılık gibi önemli bir proje hasıraltı ediliyor. Büyükşehire verilen projeler kayıt altına alınmıyor mu da 3 defa kayboluyor? 

- Göreve geldiğinizden bu güne kadar, çiftçi ve hayvan üreticisini ne zaman bilgilendirdiniz? Pardon, çok özür dilerim, siz sadece televizyonlarda istatistik okuyabilirsiniz. Sahada bilgilendirme yapmazsınız.22 yıllık tarım uzmanlığınıza yakışmaz. -Bir önemli konuya değinmeden de geçemeyeceğim. Siz tarım alanında hizmet eşitsizliği ve yetersiz tarım desteğini başlattınız tebriklerimi kabul edin lütfen. 

MURATLI’DA KIRKKEPENEKLİ VE BALLIHOCA’DAN BAŞKA TARIMSAL KÖY YOK MU? 
Kırkkepenekli köyüne,2850 dekar için 20+50 ton, Ballıhoca’ya 1150 dekar için 25+10 ton gübre verdiniz.(oranları çıkarırken zannetmiyorum ama biraz yanılmış olabilirim.) 18.000 dekar için, dekara 20 kilo gübre düşerse, varın işin içinden siz çıkın. DİĞER KÖYLER ÜVEY EVLAT MI? 

- Bir de “svat” (su içme yalağı) projeniz varmış. Zamanında yalaklarda tüm hayvanlar ortak su içtiğinde, bir hayvan salgın hastalığa yakalandığında, tüm hayvanlar telef olduğu için yalakla su içirme kaldırılmıştı. Şimdi sayın uzman tarımcımız tekrar hayata geçiriyor. Gerçekten bu konuda hizmet yapacaksanız, her köyde göletler var. Bunların kanallarını genişleterek dere yatakları oluşturun(kusura bakmayın size akıl vermek haddim değildir ama denemenizi tavsiye ederim) 

- Birkaç vatandaşa arı kovanı dağıttınız, tamam arıcılık hizmeti oldu. Güldürmeyin beni sayın uzman tarımcı başkanım. İnanın Tekirdağ halkı arıcılığı sizden iyi biliyor. Bu güne kadar arıcılık bilgilendirme konusunda ne yaptınız? Pardon, Halk eğitim müdürlüklerinin arıcılık kursu verip sertifikalı arıcı yetiştirdiğini söylersem, sonra onlara da tavır koyarsınız, en iyisi daha yazmayayım. Pardon iki arıcılık kovan sepeti dağıtmak arıcılık için yeterli hizmet. Biz haddimiz aşmayalım. Bir de sizinle karşı karşıya geldiğimiz bir konu var; Muratlı belediyesi,89 hayvan üreticisini şehir merkezinde hayvan bakmak yasak diye şehir dışına yönlendirmiş. Doğru karar. Ama 70 parsel mera alanı olan yerden şikâyet ve görüntü kirliliği bahanesiyle atılmasının yanlış olduğunu belirten haber yapmak için oraya gittim. 

Sayın Kadir Albayrak hemen duyarlılık göstererek sizi Muratlı’ya gönderdi. Siz ne yaptınız? Başkan Nebi Tepe’nin yanında beni telefonla arayıp hava atmaya kalktınız. Neymiş efendim, siz 22 yıllık tarımcıymışsınız da, bu işi biz bilmiyormuşuz ve kafamıza göre haber yapıyormuşuz da, tek taraflı ve yanlı haber yapıyor muşuz da, yaptığımız her şey bilgisizce ve yanlışmış da, mış, mış, mış. Ey çok zeki ve akıllı 22 yıllık uzman tarımsal daire başkanımız; daha yayınlanmamış haber için taraflı olmakla suçlayan biri olarak, siz çok taraflı ve zekisiniz. Bu işin madem uzmanısınız, belediye başkanının yanında telefon edip gazeteciye hava atmaya kalmak çok mu taraflı? 

- Ayrıca, bu hayvan üreticilerini tamamının CHP’YE oy vermediğini söyleyen mera başkanına karşı, belediye başkanı Nebi Tepe’ye, “başkanım siz bunlarla ne uğraşıyorsunuz, bu kaymakamlığın sorunu deyip bir yazı yazın onlar uğraşsın” diyerek hayvan üreticilerini başından atmasını Şarköy ıhlamur festivalinde bana söyleyen siz değil miydiniz? ÖYLE İSE BÜYÜKŞEHİR TARIMSAL DAİRE BAŞKANLIĞI NE İŞ YAPAR? SİZİN ASIL BUNLARI KAZANMANIZ LAZIM VE AYRIMCILIK ÇOK TEHLİKELİ BİR DURUMDUR. 

- SİZ EN İYİSİ İSTİFA EDİN, GİDİN SİYASET YAPIN DEĞERLİ 22 YILLIK TARIM UZMANI BAŞKANIM. BİZ CAHİL İNSANLARIZ, SİZİN YANINIZDA KENDİMİZİ EZİK HİSSEDERİZ. KADİR BAŞKAN DA BÖYLE BAŞKANLARI NASIL BULUYOR, TEBRİK ETMEK LAZIM. ÇOK UZMAN ÇOOOK. BİZİM DE BİRAZ FİKRİMİZ VAR AMA,BİZ EMEKLİ BİR DAİRE BAŞKANI OLAMADIK KADİR BAŞKANIM ŞİMDİYE KADAR SADECE MUHTARLARLA İLGİLİ FİKRİMİZİ DİNLEDİ POPÜLER OLDU TARIMLA İLGİLİ ÖNERİLERİMİZİ DİNLER Mİ BİLMEM???