info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Kiraz Festivali mi? Ticari Gelir Çarşısı mı?

Şu sıralar Tekirdağ’da geleneksel kiraz festivalinden çok, sahilde kurulan stantlar ve bunların kiralama usulü konuşuluyor.

Tekirdağ’ın yıllarca bu halka hizmet vermiş esnafı, hiçbir anons veya bildiri yapılmadan, stantların kurulacağından haberleri dahi olmadan, daha kurulmadan kiraya verilmesini konuşuyorlar. 

Süleymanpaşa esnafı, “biz Süleymanpaşa’nın esnafıyız. Yıllarca bu halka hizmet verdik. Kiraz festivali için Stant ve çadırlar bir anda kuruldu. Biz yer için başvuru yaptığımızda, yerlerin çoktan satılmış olduğunu öğrendik. Yer yokmuş” diyorlar. 

Bir kitap satıcısı kardeşim de, “ağabey ben her yıl Tekirdağ’a ünlü yazarlar getiriyordum. Bu yazarlar ve siz basın mensupları sayesinde Tekirdağ’ın tanıtımını yapıyorduk. En son şimdi milletvekili olmuş bir yazar getirmiştim. Her yıl sahil yürüme alanında kitap çadırı açıyordum. Geçen yıl yağmurdan birçok kitabım mahvoldu. Buraya kira ödediğim halde, bu konuda hiçbir destek ve pozitif anlamda girişim görmedim. Bu yıl ve ileriki yıllarda artık ne yazar getirmeyi ne de stant açmayı düşünmüyorum. Zaten bir yol boyuna benden 5 bin lira istiyorlar. Ben tüm kitaplarımı satsam, ancak yer parasını ödeyebilirim. Ben bu şartlarda nasıl festivalde kitap sergileyebilirim?” dedi. 

Haklı hem de yerden göğe kadar haklıdır. Eşkinat festivali organize ederken de bir gazimiz mısır tezgâhı açmış, ondan ikibin beş yüz lira kira istemişler, Deniz Uygun kardeşimiz isyan etmiş, “ben bu memleket yolunda gazi oldum, bir gaziden para almayı bırakın, bir de çok yüksek para istiyorlar” demişti. 

Zaten birçok firma da, her yıl yüksek kira bedeli ve yağmurda zarar gördükleri için yavaş yavaş bu festivalde stantları kaldırıyorlar. 

Ama işin ilginç yanı, hiç kimsenin haberi olmadan bu stant ve çadırların alelacele kurulup, çok önceden kiralanmış olmasıdır. Bu yüzden Süleymanpaşa esnafı mağdur olduğunu söylüyor. 

Benim de naçizane birkaç sözüm var; Sayın Albayrak, Görüyorum ki, Kültür Daire Başkanlığınız da sınıfta kaldı. Tek tek daire başkanlıklarınızın doğru idare edilmediğini görüyoruz. 

Siz de sağ olun, bizim uyarılarımızı dikkate almıyorsunuz. Benim birçok önerimden sadece muhtarlarla olanı dikkate aldınız ve artı puan kaydettiniz. Diğer yönden hep eksidesiniz. Sizinle belediye başkanı adayı olduğunuzda yaptığım röportajda, Hükümet Caddesi`ni trafiğe kapatıp yaya yolu yapacağınızı söylemiştiniz. Aslında yapmanız gereken şey, Tekira AVM’den eski belediye binasının olduğu yere kadar, sağlı sollu stant açıp, firmalara bu yolu bin lira gibi bir bedele kiralamaktı. Hem daha fazla gelir hem de çarşı esnafı ile stant sahiplerine pozitif yansıma olurdu. 

Yine sınıfta kaldınız. 
Artık bu yanlışlardan dönün, tüm daire başkanlıklarınızda revizyona gidin. 
Haa bir ara torpille alınıp iş yapmayan personeli temizleyeceğiniz konuşuluyordu.
Aksine arttığını diğer gazeteci meslektaşlarımdan okuyoruz veya izliyoruz.
Allah aşkına artık cevap verin,nereye gidiyoruz????