info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Milletvekillerine Sesleniyorum, Muratlı daki Tren Yolunu Çözün !

Yıllardır yazıyoruz köşe yazısı olarak haber olarak dile getiriyoruz biz çalıp biz söylüyoruz. MU-RAT-LI-DA TREN-YO-LU SO-RU-NU-NU ÇÖ-ZÜN. Diyoruz.
Dünyanın hiçbir ülkesinde halkını bölen özgürlüğünü kısıtlayan bir ulaşım türü yoktur.
6 TANE MİLLETVEKİLİ VAR BİR TREN YOLU SORUNUNA EL ATMIYORLAR.
Parti hiç umurumda değil. Sorun insanların yaşamına özgürlüğüne engel olma sorunudur. İnsanlar şehrin ortasından geçen tren yolu nedeniyle doktora gitmekte zorlanıyorlar. Resmi kurumlara ve hizmet birimlerine gitmekte zorlanıyorlar. Yakın zamanda semt pazarını da şehrin bir ucuna atacaklar pazara giderken adeta kabir azabı çekecekler.
İlk defa bu kadar ağır bir eleştiride bulunacağım bunda da haklıyım. Eskişehir’e İzmir’e bakın bir de Tekirdağ’a bakın. Her türlü ulaşım var ulaşamıyoruz. Parti parti değerlendiriyorum;
AK PARTİ; Mustafa Yel: Sayın Yel sizinle Vali yardımcılığınız döneminde çok başarılı işlere imza attık.(İl Milli eğitim müdürü hariç onun hakkında defalarca görüştük ama demek ki Tekirdağ milletvekillerinden daha güçlü vekil destekçisi var-dı.) Aşağısevindikli yolu mükemmel oldu. Muratlı şehir stadını da Özlem ve Ziyaeddin vekillerimle sizinle birlikte çözdük. Ama defalarca konuşmamıza rağmen Muratlı’daki tren yolunu yer altına aldıramadınız. Siz ki boğazın altından tünel denizin üstünden su geçirdiniz Muratlı’nın yer altından 2 kilometre tren yolu mu geçiremediniz? Bunu yapacak gücünüz var.
Sayın Ayşe Doğan’ı tanımıyorum ve etkin bir milletvekili olacağı konusunda bir şey söyleyemem. Sayın Özlem Yemişçi olsaydı belki olurdu.
CHP: Emre Köprülü: Sayın Köprülü siz ki bir avukatsınız divan üyesi olarak kırmızı plaka taşıyorsunuz bir kasabayı tel örgülerle ikiye bölerek insanların yaşam alanlarını kısıtlamanın özgürlüklerine sınırlama getirilmesinin insan hakları ihlali olduğu aşikâr değil mi? YAŞLI HASTA ENGELLİ BU YERDEN NASIL GEÇSİN?
Candan Yüceer; Sayın Yüceer. ilçeler için mücadelenizi izliyorum. Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Faik Öztrak; Sayın Öztrak bu güne kadar Tekirdağ adına bir şey yapmadığı için onu saymıyorum. Bize televizyon televizyon gezip bir sürü rakam bilanço söyleyen değil şehri için uğraşan vekil lazım. Rakamları herkes söyler. Ben ekonomi deyince bir vekil 20-30 bin lira maaş alırken işçi 900 küsur lira alıyorsa ekonomi adına her şeyi anlıyorum zaten.
MHP; Bülent Belen; Sayın Belen size bir kez tren yolundan bahsettim ve gelin görün dedim siz ilçe başkanının işi varmış dediniz gelmediniz. Şimdi bu kez bir çaba sarf edin.
Bir de tren seferleri var. Çerkezköy-Kapıkule arası hizmete açıldı. Bana kimse hikâye anlatmasın. Eğer yük vagonları üç yıldır Kapıkule-İstanbul arası gidiyorken sadece yolcu taşıyan tren bakım nedeniyle gitmiyorsa burada bir gariplik var. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar kısa bir yol üç yıl sürmez.
Turistler Avrupa’dan gelecek Çerkezköy’den otobüsle İstanbul’a gidecek. Bu Avrupa birliğine girmek isteyen bir Türkiye için eksi puan oluşturmaz mı? Avrupalı turiste bunu nasıl açıklarız?
Tüm AK PARTİ-CHP-MHP MİLLETVEKİLLERİNE SESLENİYORUM; MURATLI’NIN İÇİNDEN GEÇEN TREN YOLUNU YER ALTINA ALIN TEL ÖRGÜLERİ KALDIRIN BAŞIMIZIN TACI OLUN. BİR KEZ OLSUN HEPİNİZ AYNI NEDENDEN BİRLEŞİN VE AÇILIŞINI BİRLİKTE YAPIN. TÜM MURATLI HALKI SİZDEN BUNU BEKLİYOR. BİZİ BU AYIPTAN KURTARIN.