info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Tarım Müdürlüğünü Uyarıyorum

Kar Yağdı, Güme`ler Arttı, Hayvan Katliamına Dikkat Et

Muratlı’da hava şartlarını takip etmek, belediye çalışması var mı yok mu diye bakmak için çıktığımda, bazı vatandaşların sözleri beni şaşkınlığa uğrattı. 

Bazı vatandaşların, kar yağışını fırsat bilerek, Muratlı’nın çevresinde bulunan gölet yakınlarında yabani av hayvanlarını avlamak için “GÜME” diye tabir edilen sığınaklar oluşturan avcıların, adeta katliam gibi avlandıklarını söylemesi, birçok yabani hayvanın zaten 
neslinin tükenmekte olduğu göz önüne alındığında, il tarım müdürlüğünün tüm Tekirdağ çevresindeki gölet ve kamu meralarında denetleme yapma zorunluluğunu arttırıyor. 

Belki hatırlayan okuyucularım vardır diye hafızaları tazeleyeyim. Birkaç yıl önce, Tarım Bakanı Muratlı’ya gelmiş, bir miktar Keklik doğaya salınmıştı. Bu Kekliklerin, İnanlı Tarım işletmesinden salındıktan sonra, daha Arzulu’yu geçemeden avcılar tarafından vurulduğu söylentisi yayılmıştı. Aynı facia bu kez kar yağışı sebebiyle bir hayvan katliamına dönüşmesin. 

Yeşilsırt, Hanoğlu, Kırkkepenekli, Arzulu, Müsellim göletlerinin çevresinin denetlenerek, katliama dönüşecek bir avcılığa meydan verilmemesi için ben vatandaşın şahsıma yaptığı uyarıyı ileteyim de, gerisini il tarım müdürlüğü bilir. Gerçi şehir merkezlerindeki aç ve savunmasız köpeklere sahip çıkılmazken, biz doğadaki doğal hayatı korumanın telaşına düşmüşüz. 

AMAAAN MURAT, SEN YAZSAN NE OLACAK? 
DİKKATE ALAN OLMADIKTAN SONRA NE FAYDASI VAR? 
BİZ YİNE DE VATANDAŞIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.