info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Tarımsal Daire Başkanı Masal Anlattı, Çiftçiyi Uyuttu

Hakaret iftira, itham bol, proje yok.

İŞTE SÖZLERİNİZ; 
- Allah insanları eksik bilgiyle yola çıkanlardan korusun. Yarım imam dinden, yarım doktor candan eder derler ya, yaşanılan odur. Gazeteciyim diye geçinenler, büyükşehir kanunlarını okusunlar. 
SİZ ÜÇ SORUMA CEVAP VEREMİYORSUNUZ. 
ÇAREYİ SUÇLAMAKTA BULUYORSUNUZ. 

Öncelikle şunu ifade edeyim; Ben Aşağısevindikli köyüne Tekirdağ Tarımsal daire başkanına soru sormak ve haber yapmak için gitmiştim. 
Bir de ne göreyim; Çiftçiyi bilgilendirme toplantısı yapıyorlar, araba kaldırıyorlar, arabada CHP İLÇE YÖNETİMİ VE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN BAŞKA KİMSE YOK. 
DÜNE KADAR BAŞKA PARTİNİN İLÇE BAŞKANIYKEN DEMEDİĞİNİ BIRAKMAYAN, ŞİMDİ CHP YÖNETİMİNDE OLAN, ÇİFTÇİ DEĞİL, MESLEĞİ ŞOFÖR OLAN BİR KİŞİ İLE İLÇE BAŞKANI, DAİRE BAŞKANININ AVUKATLIĞINA SOYUNMUŞ. 
ŞİMDİ SUÇLADIKLARI KİŞİLERE VE SORDUKLARI SORUYA BAKALIM 

MURAT ÜRTEKİN (GAZETECİ) 
Sorduğum sorular; 
1-Muratlı’nın 16 tane köyü var. Neden sadece Kırkkepenekli ve Ballıhoca’ya gübre verip, şu anda bulunduğumuz en büyük köy Aşağısevindikli olmak üzere diğer köylere vermediniz, kriter nedir? 
BÜYÜKŞEHİRİN PARASI YOKMUŞ. HACI ASLAN BÖYLE SÖYLEDİ. 
Peki, bu sözlerin anlamı nedir? 
- “ Merayla ilgilenen tek il Tekirdağ büyükşehir belediyesidir. Asil görevimiz olmadığı halde325 bin dönüm meranın 280 köyden 34 köyün 55 dönümüne bir buçuk milyon ton gübre kullandık.”Dedi. 

-32 gölet var, kiminin vanasını düzelttik, kiminin yolunu yaptık.10 tanesini toplu damlamaya geçecek şekilde projelendirdik. Bunlardan bir tanesine 4 milyon lira para harcayarak, kapalı toplu damla sistemine geçirdik. 
EY HACI ASLAN; SULAMA VE DAMLAMA KONULARI İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ VE DSİ’NİN İŞİDİR.
4 MİLYON ORAYA HARCIYORSUNUZ, MURATLI KÖY HALKINA GÜBREYİ ANLATIYORSUNUZ. ORADAN BİR KÖYLÜ; “BİZE HİKÂYE ANLATMA, SEN GÜBREYİ VER, BİZ EKMESİNİ BİLİRİZ. BİZE BOŞ LAF DEĞİL DESTEK İSTİYORUZ” DESE, NE CEVAP VERECEKTİN. 

2-Diğer sorum; Kadir başkan bir buçuk yıl önce söz verdi 20 adet sera projesini neden uygulamadınız? 
HER SERA 15 BİN LİRA EDİYORMUŞ, BÜYÜKŞEHRİN PARASI YOKMUŞ. HACI ASLAN ÖYLE SÖYLEDİ. 

PEKİ, BU AÇIKLAMAYI NİYE YAPTINIZ? 
- Şarköy’de şu kadar kişinin bağına katkı koyarak, dönüm başına 3 milyon lira belediye olarak destek vererek, telli terbiye sistemine geçtik. 
ŞARKÖY’DE DÖNÜME ÜÇ MİLYON DESTEK, 20 SERAYA 300 LİRA İÇİN BÜYÜKŞEHİRİN PARASI YOK.
 BURADA BİR YANLIŞ YOK MU? 

3-Son sorum; Hayvancılık için tüm Büyükşehrin projesi var, sizin yok. Hayvancılık için ne projeniz var? 
CEVAP HEP YUVARLAK LAFLAR AMA NET BİR AÇIKLAMA YOK. 
PEKİ, ŞU SÖYLEDİĞİNİZ SÖZLER NE ANLAMA GELİYOR? 

- Saray’da manda verdik.  
- Şarköy’ün, İzmir yolunun altında kalan bölümünde balkan köyü diye nitelenen köylerinde 100 dönüme yakın yerde adaçayı fidesi dağıttık. 

YA BU SÖZLER NE DEMEK? 
Çok farklı yaklaşımlarla çok farklı görevler yapmaya çalışıyoruz. 
- İl tarım müdürlüğü 16 ya da 20 köye bu yardımı yapmış. Devlet bu kadar yapmış. Bizim yaptığımız azımsanıyor. ” Diyorsunuz, sonra da ben 284 köyün çoğunu bilmem, il tarım müdürüne sorarak tercihimi yaparım. Bizim bu konuda bir hesabımız yok ” 

HEM DEVLETİ SUÇLAYAN İTHAMLARDA BULUNUYORSUNUZ, HEM DE TEKİRDAĞ İL TARIM MÜDÜRÜ İLE BİRLİKTE HAREKET ETTİĞİNİZİ SÖYLÜYORSUNUZ. 
BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU?

İlçe başkanı ile Hacı Aslan gübreyi konuşmaya geldiklerini söylüyor ama bağdan mandadan, ıhlamurdan konuşmak serbest, iş gazeteci soru sorunca yasak. 
Tarım uzmanı şoför belediyeyi karalamakla suçluyor, belediye başkan yardımcısı, gözümüzün içine bakarak, “ Fidanları söktük, işgaliye artık yok ” diyerek yalan söylüyor. 

Toplantıdan iki gün önce fotoğraf çektim, bırakın sökmeyi, insan bari sular ki o fidanlar kurumasın. Daha diktikleri fidanları bile sulamadan, insanları suçluyorlar. Bir de mera başkanı 89 hayvan üreticisini temsilen bazı haklarını savundu. Bu hayvan üreticilerinin içinde her partiden insan var. Kendisi Ak Parti üyesi diye, “buraya siyaset yapmaya gelmişler” diyorlar. 

Bunu eleştiren şoför partili, DSP ilçe başkanıydı. Bu mera başkanı da, DSP kurucu üyesiydi. Suçlayan şoför partili yönetici, önce hangi partili olduğuna karar versin. 

Kadir Albayrak’tan da bir ricam var; 
Başkanım, Sayın Hacı Aslan toplantı bitiminde, “konuşma da uzadı, diziyi kaçırdık” dedi. 

Bir dahaki sefere Sayın daire başkanınızı gece bilgi toplantılarına götürmek yerine, mesai saatinde görevlendirin ki, değerli, başkanımız dizisini kaçırmasın. 

Çok ciddi bir konu bu vesselam. Aslında Hacı Beyin konuşmasının yarım saati, kendisini 30 yıllık ziraatçı olmasından, eşinin de aynı meslekten olduğundan, oğlundan, zenginliğinden, birinci sınıf maaş almasından evinden v.s. anlatmasıyla geçti. 

Toplantı bitimi de bana, “beni biraz araştırın, tanıyın” demesi biraz garip oldu. 

Tüm seceresini anlattı zaten. 
KISACA KOSKOCA BÜYÜKŞEHİR DAİRE BAŞKANI HACI ASLAN,HİÇ BİR SORUMA PARA YOK DEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADI.
TEK BİR PROJE SUNAMADI.
LAF ÇOK İCRAAT YOK.